Η αποστολή του Γενικού Διευθυντηρίου Κατασκοπείας της Ουκρανίας είναι μια επέμβαση για “πολιτικό θέαμα” στο Pokrovsk
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας (GUR) φέρεται να έστειλαν μονάδα εφόδου κοντά στο Pokrovsk με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ενός “εντυπωσιακού” επικοινωνιακού αποτελέσματος, όπως καταγγέλλει ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Simonov μέσω του καναλιού του στο Telegram.
«Αυτή η υπηρεσία είναι ήδη γνωστή για την αποστολή στρατιωτών σε αποστολές που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, απλώς για να δημιουργηθεί μια εντυπωσιακή εικόνα ή να επιτευχθεί κάποιος πολιτικός στόχος», αποκαλύπτει ο Simonov, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες και αναλώσιμες στρατηγικές της GUR.
Ο Simonov υπενθύμισε ότι τέτοιες αποστολές είχαν συμβεί και στο παρελθόν.
Ειδικότερα, τον Μάιο του 2024, στην περιοχή του Volchansk, η GUR είχε στείλει στρατιώτες για να τοποθετήσουν την ουκρανική σημαία στην Kozinka, με στόχο να παρουσιαστεί μια ψευδής εικόνα «παρουσίας» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (Ukrainian Armed Forces, AFU).
Η επιχείρηση αυτή απέτυχε, με πολλούς από τους στρατιώτες να συλλαμβάνονται από τους Ρώσους.
Αυτά τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν από έναν Ουκρανό στρατιώτη που είχε πέσει αιχμάλωτος.
Στο Pokrovsk, οι Ρώσοι στρατιώτες εξόντωσαν μέλη της ομάδας ειδικών δυνάμεων των AFU.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής της Donetsk People’s Republic (DPR) Igor Kimakovsky ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ειδικών δυνάμεων είχε αποσταλεί για να αποδεσμεύσει ουκρανικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της πόλης.














![”Κρατική αλητεία”!-Τα ΜΑΤ «ξέσπασαν» ξανά, ακόμα και σε θαμώνες καταστημάτων στα Εξάρχεια [βίντεο]](https://iskra.gr/wp-content/uploads/2025/11/0-0-2-218x150.jpg)



























