Ρωσικοί πύραυλοι στοχοποιούν βρετανικές βάσεις σε Φώκλαντ, Αφρική, Γιβραλτάρ

4661

Ρωσία: “Θα βομβαρδιστούν αν το Κίεβο μας πλήξει με βρετανικά όπλα “

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία πως θα βομβαρδιστούν βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, εντός και εκτός Βρετανίας, αν η Ουκρανία πλήξει με βρετανικά όπλα ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε “σημείωμα” στον Βρετανό πρέσβη.

Η κατάσταση οδεύει προς μια ανοιχτή πλέον σύρραξη όλων των εμπλεκόμενων μερών: Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες AASM-250 Hammer γαλλικής κατασκευής και 2 πυραύλους αντιραντάρ ΑGM-88 HARM στο Belgorod ενώ αργότερα ο  Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ αποκάλυψε για πρώτη φορά πως “οι πύραυλοι Storm Shadow/SCALP-EG δεν ελέγχονται από το  στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά από τους Βρετανούς και τους Γάλλους που έφτασαν στην Ουκρανία”.

 

Ρωσία: Θα κτυπήσουμε Βρετανικούς στόχους

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Μόσχα θα απαντήσει με πλήγματα σε βρετανικούς στόχους, αν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πληγεί ρωσικό έδαφος.

Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαν να πληγούν βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν των συνόρων της».

 

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επανέλαβε έτσι μια προειδοποίηση την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα η Μόσχα αφού ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχονται από το Λονδίνο για να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία.

Η Ρωσία είχε αντιδράσει με οργή στη δήλωση αυτή και την είχε επικαλεσθεί ως έναν από τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτό το μήνα ασκήσεις με προετοιμασία χρήσης τακτικών πυρηνικών πυραύλων.

Ποιες βρετανικές βάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία σε πρώτη φάση θα κτυπήσει βρετανικές βάσεις ανά τον κόσμο και όχι απευθείας την Βρετανία.

Στο στόχαστρο της Μόσχας βρίσκονται οι βρετανικές βάσεις σε Φόκλαντ, Γιβραλτάρ και Αφρική.

 

 

Όταν εκλήθη ο Βρετανός πρέσβης στην Μόσχα, Ν. Κέισι, ενημερώθηκε ότι η ρωσική πλευρά θεωρεί τα λόγια του Ντ. Κάμερον ως απόδειξη σοβαρής κλιμάκωσης και επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπλοκής του Λονδίνου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την πλευρά του Κιέβου.

 

Ο Ν. Κέισι προειδοποιήθηκε ότι η απάντηση στα ουκρανικά χτυπήματα με βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος μπορεί να είναι οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας και πέρα ​​από τα σύνορά της.

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες βρετανικές στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις έξω από τα ίδια τα βρετανικά νησιά, οποιαδήποτε από αυτές θα μπορούσε να γίνει στόχος.

Επιπλέον, εάν οι βρετανικοί πύραυλοι πετάξουν βαθιά στη Ρωσία, τότε οι στόχοι μπορεί κάλλιστα να είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της ίδιας της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια βρετανική στρατιωτική βάση στα Νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες), μια βάση στο έδαφος του Γιβραλτάρ, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Αφρικανικές χώρες (στη Σιέρα Λεόνε) βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων.

Σημειώνεται ότι το «αφρικανικό σενάριο» μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα από τη Ρωσία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρχίσουν να εκτοξεύουν βρετανικούς πυραύλους βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η επιλογή των Φώκλαντ προβληματίζει και Βρετανούς εμπειρογνώμονες καθώς ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα της απόσυρσης του βρετανικού στρατού από τα νησιά, τα οποία η Αργεντινή θεωρεί δικά της.

 

 

Η Ρωσία θα μπορούσε να κτυπήσει τον βρετανικό στρατό στα νησιά Φώκλαντ βοηθώντας έτσι την Αργεντινή να ανακτήσει την κυριαρχία στα νησιά.

Πολλοί δυτικοί αναλυτές και πολιτικοί το φοβούνται αυτό.

Όπως επίσης δεν αποκλείουν και ένα ρωσικό κτύπημα στο Γιβραλτάρ σε μια προσπάθεια να προκληθούν ρήξεις εντός του ΝΑΤΟ. Η έχθρα Λονδίνου-Μαδρίτης στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή.

Τέλος, υπάρχει επίσης μια σημαντική βρετανική στρατιωτική παρουσία πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, στην Εσθονία.

Το Λονδίνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα το σημείωμα που παραδόθηκε στον πρέσβη στη Μόσχα.

Πολύ φοβούμαστε ότι οι Βρετανικές βάσεις στο εξωτερικό είναι Νο1 στόχος αυτή τη στιγμή, ακόμη και η βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας