Ρωσική οργή κατά ΕΕ-Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο

1675

Θα χτυπήσουμε με ό,τι έχουμε!!!

Οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) περί άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Vyacheslav Volodin.
Νωρίτερα, οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Τα ψηφίσματά του δεν έχουν νομική ισχύ αλλά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Ωστόσο χρησιμοποιούνται στην ΕΕ για την προώθηση και τη διάδοση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.
Ρωσία: Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με πυρηνικά όπλα

Όπως είπε ο Volodin, το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.
Ο Volodin κάλεσε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο να αυτοδιαλυθεί μετά την αντίστοιχη δήλωση.

Θα απαντήσουμε με τα πιο ισχυρά χτυπήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα».
Πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για αυτό, η Κρατική Δούμα επιμένει σε αυτό.

Το επικίνδυνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Επί τη βάσει του σκεπτικού ότι η Ουκρανία «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί πλήρως τον εαυτό της βάσει του διεθνούς δικαίου», οι ευρωβουλευτές ενέκριναν στις 19/9 ψήφισμα, με το οποίο ζητάται να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία.
Εν τέλει, το ψήφισμα, εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές και επισημαίνει ότι, «αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της».
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι «οι ανεπαρκείς παραδόσεις πυρομαχικών και οι περιορισμοί στη χρήση τους ενέχουν τον κίνδυνο υπονόμευσης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τη μείωση του οικονομικού όγκου της διμερούς στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τα κράτη μέλη».
Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς τις χώρες της ΕΕ να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους του Μαρτίου του 2023 να παραδώσουν ένα εκατομμύριο βλήματα στην Ουκρανία και να επιταχύνουν την παράδοση όπλων, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων TAURUS.
Επαναλαμβάνουν επίσης την πάγια θέση ότι όλες οι χώρες της ΕΕ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει συλλογικά και ξεχωριστά να δεσμευτούν για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ τους.
Το ψήφισμα στηρίχθηκε από τις mainstream Ευρωομάδες μεταξύ των οποίων το ΕΛΚ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι.
Επισημαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στην ολοκλήρωση του τρίτου χρόνου και αυτήν τη στιγμή είναι περισσότερο πιθανή η κλιμάκωσή του παρά ο τερματισμός του, με σαφείς τις ευθύνες τόσο των ΗΠΑ, όσο και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ

H Ευρωπαϊκή Αριστερά καταψήφισε την περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

«H Left, και με δική μου εισήγηση, καταψήφισε το ψήφισμα για τη συνέχιση της οικονομικής και στρατιωτικής ενίσχυσης της Ουκρανίας που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο» επισημαίνει, με δήλωση του, ο αντιπρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, Κώστας Αρβανίτης, αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα μέσα σε ρωσικό έδαφος θα έχει αρνητικές συνέπειες, πως οι χώρες της ΕΕ θα επωμιστούν μεγάλο οικονομικό βάρος και υποστηρίζει πως θα μπορούσε να δοθεί μία λύση μέσω της κατάπαυσης του πυρός, της έναρξη διπλωματικών διαπραγματεύσεων και με την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Ουκρανία.
«Καμία ουσιαστική διπλωματική διαπραγμάτευση δεν είναι σε εξέλιξη. Αντ´ αυτού η κυρίαρχη συζήτηση στην Ευρώπη είναι η περαιτέρω παροχή βαρέων όπλων στο Κίεβο. Όχι στη συνέχιση του πολέμου, καμία εμπλοκή της Ελλάδας» τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας