“Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία” λένε οι ΗΠΑ

1006

Ανάπτυξη NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Λετονίας και της Εσθονίας τους επόμενους 3 μήνες και όχι τα επόμενα 3 χρόνια όπως υπολόγιζε αρχικά η Ατλαντική Συμμαχία.

Τονίζουν επίσης ότι ο Β.Πούτιν θα κινηθεί ξανά εναντίον του Κιέβου. 

 

 

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι η επίσημη δικαιολογία για την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

 

“Ρωσική επίθεση στη Βαλτική τους επόμενους 3 μήνες”

Το αμερικανικό ΜΜΕ Foreign Affairs δημοσίευσε ένα άρθρο, ο συγγραφέας του οποίου αναφέρει ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες για ρωσική εισβολή σε δύο χώρες του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής τους επόμενους μήνες.

 

Ο συγγραφέας επικαλείται πληροφορίες που συνέλεξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες από «εκπροσώπους της ρωσικής ελίτ». Στο επίκεντρο βρίσκονται η Λετονία και η Εσθονία.

 

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η «ρωσική εισβολή» πιθανότατα θα συμβεί ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό επιβεβαιώνει τις χτεσινές αποκαλύψεις του War News 24/7 ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να μπει στην Ουκρανία σε 3 μήνες.

 

To Kίεβο αποτελεί διακαή πόθο του Β.Πούτιν

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν:

“Σύμφωνα με έναν επιχειρηματία με στενές διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεν θα είναι ικανοποιημένος με το να κερδίσει τη βορειοανατολική Ουκρανία. Το μόνο αποτέλεσμα που θα δεχτεί είναι η κατάληψη του Κιέβου. Ο Πούτιν έχει μια ιδιαίτερη, σχεδόν μυστικιστική σχέση με την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία θεωρεί το λίκνο του ρωσικού πολιτισμού.

Ο Πούτιν τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, ένα παλιό Ορθόδοξο μοναστήρι όπου πέρασε σχεδόν όλο τον χρόνο του κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην πόλη, το 2013. Η Λαύρα είναι ο τόπος ανάπαυσης πολλών σεβαστών Ρώσων αγίων και ιστορικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκρατορικού Ρώσου πρωθυπουργού Πιότρ Στολίπιν, τον οποίο ο Πούτιν θαυμάζει βαθιά.

 

 

Ο Πούτιν παρήγγειλε ακόμη και ένα άγαλμα του Στολίπιν που τώρα βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο. Η επιθυμία του να διατηρήσει τη Λαύρα μπορεί να εξηγήσει γιατί η Ρωσία δεν έχει βομβαρδίσει έντονα το Κίεβο με τον τρόπο που βομβάρδισε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. (Ο νέος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο βαθιά θρησκευόμενος Αντρέι Μπελούσοφ, έχει επίσης έντονη συγγένεια με τη Λαύρα.)

Εάν η Ρωσία ξεκινήσει μια δεύτερη εκστρατεία για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα ξεκινήσει την επίθεσή του από τη Λευκορωσία, όπως έκανε τον χειμώνα του 2022.

Στόχος η Λετονία και η Εσθονία

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Για τον Πούτιν, ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο —ή ακόμη και κυρίως— την Ουκρανία. Αντίθετα, άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας λένε ότι βλέπει την εισβολή ως ένα μόνο μέτωπο σε μια σύγκρουση με τη Δύση.

Σύμφωνα με τις ελίτ της Ρωσίας, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν η Εσθονία ή η Λετονία: οι δύο χώρες της Βαλτικής με μεγάλες ρωσικές μειονότητες.

 

 

Η Μόσχα θα ακολουθούσε ένα γνώριμο σχέδιο. Πρώτον, τα μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας θα ωθήσουν τους Ρωσόφωνους σε μία από τις δύο χώρες να ισχυριστούν ότι καταπιέζονται από μια νεοναζιστική κυβέρνηση και ότι χρειάζονται τη βοήθεια του Κρεμλίνου.

 

Σε απάντηση, τα ρωσικά στρατεύματα θα περάσουν τα σύνορα και θα πάρουν τον έλεγχο των δήμων σε ένα ανατολικό τμήμα οποιουδήποτε κράτους, όπως η ρωσόφωνη εσθονική πόλη Νάρβα.

Αυτή η εδαφική κατάληψη θα αποτελούσε μια σημαντική πρόκληση για το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που βασίζεται στην αρχή ότι μια επίθεση σε ένα από τα μέλη του, όσο μικρή κι αν είναι, είναι επίθεση εναντίον όλων. Καταλαμβάνοντας τη Νάρβα, ο Πούτιν θα δοκιμάσει εάν το μπλοκ είναι πραγματικά διατεθειμένο να διακινδυνεύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο σε απόσταση λίγων τετραγωνικών μιλίων από τα ρωσικά σύνορα.

 

 

Μια πρόκληση όπως αυτή θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη Ρωσία ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Το Κρεμλίνο μπορεί να πιστεύει ότι μια τέτοια κρίση θα υπονόμευε μοιραία τις πιθανότητες του Μπάιντεν. Μια έκτακτη ανάγκη στη Βαλτική θα μπορούσε να δείξει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως αδύναμο και ανίκανο και να αποδείξει τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο.

Δεν πιστεύουν όλοι στη Ρωσία ότι ο πόλεμος θα τελειώσει εάν εκλεγεί ο Τραμπ. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε καμία περίπτωση. Όπως μου είπε ένας επιχειρηματίας κοντά στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν έχει αγαπήσει πάρα πολύ τον πόλεμο, κάτι που τον βοήθησε να κινητοποιήσει την κοινωνία, να φυλακίσει ορισμένους αντιφρονούντες, να σκοτώσει άλλους και να αναγκάσει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους να φύγουν από τη χώρα.

Ο πόλεμος ένωσε επίσης τις ελίτ, οι οποίες τώρα νιώθουν ανεπιθύμητες στη Δύση και βλέπουν τον Πούτιν ως τη μόνη τους ελπίδα για μια καλή ζωή”.

 

Τί απαντά η Ρωσία

Oι Ρώσοι σημειώνουν πως “μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση άμεσης συμμετοχής δυτικών στρατών στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία ή σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν casus belli, όπως ο αποκλεισμός των ρωσικών λιμανιών στη Βαλτική Θάλασσα.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πράγματι πιθανότητα εισόδου ρωσικών στρατευμάτων στα μετασοβιετικά πεδία της Βαλτικής, αλλά όχι με στόχο την κατάληψη εδαφών, που η Ρωσία δεν χρειάζεται ιδιαίτερα, αλλά για να προστατεύσει τις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τα πλήγματα του ΝΑΤΟ”.

 

Ετοιμάζουν το μεταφορικό δίκτυο της Γερμανίας

Για τους λόγους αυτούς, το ΝΑΤΟ ζητά από τη Γερμανία να ετοιμάσει άμεσα το μεταφορικό της δίκτυο.

Σύμφωνα με μια τρέχουσα μελέτη του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για να προετοιμαστούν οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σιδηροδρομικές γραμμές της Γερμανίας για τη μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης «προς τα ανατολικά».

Το εισαγωγικό κείμενο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στην αιτιολόγηση της έρευνας στρατιωτικής καταλληλόλητας αναφέρει :

«Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ταμείο τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις πιο επείγουσες αναβαθμίσεις! Η επένδυση θα πρέπει να στοχεύει σε υπάρχοντες καθώς και στους προτεινόμενους στρατιωτικούς διαδρόμους και να συμπληρώνεται από διετείς εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση όλων των υποδομών μεταφορών».

Αναφέρει το DGAP παραθέτοντας χάρτη:

«Επί του παρόντος, οι δρόμοι, οι σιδηροτροχιές και οι γέφυρες είναι σε δεινή κατάσταση, ανίκανες να χειριστούν γρήγορες μεταφορές μεγάλου βάρους».

Το γερμανόφωνο Russia Today σχολιάζει τα παραπάνω ως εξής:

 

 

«Τα γερμανικά υπουργεία προετοιμάζουν τις υποδομές μεταφορών για πόλεμο με την Ρωσία. Οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σιδηροτροχιές πρόκειται να επεκταθούν για τη μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, ακόμα και οι ιδιωτικές συγκοινωνίες μπορούν να κατασχεθούν και από τον στρατό».

 

ΠΗΓΗ WARNEWS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας