Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία ανέπτυξε αντιαεροπορικά συστήματα γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας, Μόσχα. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι θέμα εβδομάδων μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ΝΑΤΟϊκές χερσαίες δυνάμεις ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Δυτική Ουκρανία ώστε να γλιτώσουν από ολοκληρωτική καταστροφή τον Ουκρανικό Στρατό.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την Μόσχα, δεν θα αποτρέψει την είσοδο του ρωσικού Στρατού στην Δυτική Ουκρανία. Όταν αυτό συμβεί, ΝΑΤΟϊκές και ρωσικές δυνάμεις θα βρεθούν αντιμέτωπες.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επιβάτες ενός προαστιακού τρένου που κατευθυνόταν προς τη Μόσχα έμειναν άφωνοι όταν συνειδητοποίησαν την αιφνιδιαστική ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστημάτων κοντά στην Μόσχα.
Οι επιβάτες μπόρεσαν να καταγράψουν βίντεο σε κινητό τηλέφωνο που δείχνει αρκετά αντιαεροπορικά συστήματα να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Vereya 95 χλμ νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα της χώρας.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά Pantsir S-1 και άλλα συστήματα S-300, S-400…
Όλη η αντιαεροπορική ομπρέλα της ρωσικής πρωτεύουσας είναι σε συναγερμό.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ρωσικές αρχές εξοπλίζουν τα καταφύγια που υπάρχουν στις πολυκατοικίες και στα εμπορικά κέντρα στην περιοχή της Μόσχας. Αυτό δήλωσε στην ολομέλεια της Δούμας της περιφέρειας της Μόσχας ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Σεργκέι Πολετίκιν.
Ο βουλευτής Όλεγκ Εμιλιάνοφ ρώτησε τον Πολετίκιν κατά την διάρκεια της ολομέλειας για την κατάσταση των καταφυγίων στην συνοικία Ράμεσνκι, καθώς όπως ισχυρίσθηκε μερικά καταφύγια βρίσκονται σε «καταστροφική κατάσταση».
Ο Πολετίκιν απαντώντας είπε ότι «τα καταφύγια σε πολυκατοικίες» σε σχέση με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τώρα στην Ουκρανία, «παρέχουν προστασία στον πληθυσμό από πυραύλους, βόμβες και πλήγματα πυροβολικού.
“Η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι θέμα εβδομάδων”
Ο Boris Karpov, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και συγγραφέας του γνωστού καναλιού Telegram Chronicles of Russia, τόνισε:
“Το ΝΑΤΟ φοβάται ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει μια «γενική επίθεση» που θα καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και στα εδάφη που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
Η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν αμφιβάλλει καν ότι οι ρωσικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας θα χτυπήσουν εξαρχής αυτά τα εδάφη.
Το ΝΑΤΟ ήταν πάντα πολύ σαφές: Η Ουκρανία ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ. Έτσι, η μόνη λύση για την Ουάσιγκτον είναι να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία με την ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει τη ρωσική επίθεση.
Ελπίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα θέλει να αντιμετωπίσει άμεσα το ΝΑΤΟ δεδομένων των πιθανών (πυρηνικών) συνεπειών, και ως εκ τούτου θα υποχωρήσει».
Τι λένε για τους Γάλλους
Ο γαλλικός στρατός χωρίζεται επί του παρόντος σε τρεις ομάδες:
- Αξιωματικοί που δεν έχουν δει ποτέ πόλεμο από κοντά.
- Εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν ουδέτεροι επειδή πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τον γαλλικό στρατό να προστατεύει τα συμφέροντα της Γαλλίας.
- Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η σύγκρουση δεν αφορά τους Γάλλους και δεν χρειάζεται να ανακατευτούν σε αυτήν.
Εν τω μεταξύ, ασκήσεις προετοιμασίας για πόλεμο υψηλής έντασης διεξάγονται στη Γαλλία από τον Μάρτιο. Στην αρχή έλαβαν χώρα στην Κεντρική Γαλλία σε στρατιωτικές βάσεις σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Τώρα οι Γάλλοι στρατιωτικοί εξασκούνται σε συνθήκες αστικής μάχης.
Όσο για τις δηλώσεις του προέδρου Μακρόν που είπε ότι θα ήθελε να τελειώσει η σύγκρουση μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, Γάλλοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για μια πρόφαση για να δοθεί χρόνος στις ΗΠΑ και την ΕΕ να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους όπλων.
Πράγματι, οι πρόσφατες ομολογίες της Άνγκελα Μέρκελ έχουν ήδη καταστήσει σαφές σε όλους ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για ειρηνικές διαπραγματεύσεις. Ο Πούτιν δεν πρόκειται να ξανακαταπιεί το ίδιο δόλωμα.
Σε γενικές γραμμές, ανεξάρτητα από το τι σχεδιάζουν οι πολιτικοί, ο γαλλικός στρατός δεν είναι πρόθυμος να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
Αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν να εμπλακούν στον πόλεμο καθώς η οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική.
Μια κατάσταση πολέμου θα οδηγούσε στην καθιέρωση του στρατιωτικού νόμου και στον συνολικό έλεγχο του πληθυσμού.
Γιατί μιλάμε για πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ;
Οι αναλυτές έχουν δύο θεωρίες για το θέμα:
- Η είσοδος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο θα αναγκάσει αμέσως τη Μόσχα να συνθηκολογήσει από φόβο. Οι δυτικές χώρες θα αποκτήσουν τότε πρόσβαση σε πόρους της αποδυναμωμένης Ρωσίας και ο πρόεδρος Πούτιν θα εξαφανιστεί από τη διεθνή σκηνή.
- Η συμμαχία φοβάται την επικείμενη γενική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και έτσι προσπαθεί να την αποτρέψει.
Αυτό είναι ένα πολύ θανατηφόρο σενάριο, και η διοίκηση του ΝΑΤΟ το γνωρίζει” καταλήγουν οι Ρώσοι…