Ρωσία-Το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί εκ των έσω από τις αντιθέσεις του

1039

Εκ των έσω θα καταρρεύσει η βορειοατλαντική συμμαχία, υπό το βάρος έντονου διχασμού μεταξύ των κρατών μελών, με τη Ρωσία να σφίγγει τη στρατιωτική τανάλια γύρω από την Ουκρανία, αναφέρει Ρώσος βουλευτής με, όπως επισημαίνει… πληροφόρηση.
Ο λόγος για τον Leonid Slutsky, τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και προέδρου της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, που ελπίζει πως το Σύμφωνο θα καταρρεύσει χωρίς εξωτερική πίεση από τη Μόσχα και το Πεκίνο.
Η ανάρτησή του ήταν μια απάντηση στα σχόλια της πρέσβεως των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ Julianne Smith, η οποία έγραψε στους Financial Times την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ότι η Μόσχα και το Πεκίνο «μοιράζονται μια εργαλειοθήκη» στρατηγικών για την υπονόμευση των μελών της Συμμαχίας.
«Ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θα χρειαστεί να κάνουν καμία προσπάθεια» έγραψε ο Slutsky στο κανάλι του στο Telegram.
«Υπάρχει πιθανότητα η συμμαχία να καταρρεύσει εκ των έσω.
Ακόμη και ο έγκυρος αμερικανικός Τύπος αφήνει να εννοηθεί ότι η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η ουκρανική σύγκρουση».
«Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποφύγει τη δυσπεψία από τη σάπια αμερικανική ηγεμονία», πρόσθεσε ο Slutsky.

Η ανάρτηση του Slutsky αναφερόταν σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο από την εφημερίδα The Hill, στο οποίο ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Bruce Fein πρότεινε στο Κογκρέσο να τερματίσει την παραμονή των ΗΠΑ στους κόλπους του ΝΑΤΟ, «μετατρέποντάς το από μια πανίσχυρη επιθετική βελανιδιά σε ένα μικροσκοπικό βελανίδι που δεν ανησυχεί για τη Ρωσία».
Η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ σπανίως αναφερόταν ως επιλογή για τις ΗΠΑ.
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Trump φέρεται να φλέρταρε με την ιδέα ενώ λέγεται ότι έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους συμμάχους με εγκατάλειψη αν δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες και δεν συμφωνήσουν σε μεγαλύτερο «μοίρασμα του βάρους» με τις ΗΠΑ.

Πέρα από τα παραπάνω, ο Slutsky είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν δεν λάμβανε χώρα «η απερίσκεπτη πολιτική της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και το αντιρωσικό σχέδιο».
Η φιλοδοξία των Ουκρανών ηγετών λειτούργησε ως αυτεπίστροφο… που προκάλεσε την εισβολή της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως ο ουκρανικός στόχος ένταξης στο βορειοατλαντικό Σύμφωνο είναι κατοχυρωμένος στο σύνταγμα της χώρας, με τους Ουκρανούς ηγέτες να υποστηρίζουν ότι η ρήτρα συλλογικής άμυνας του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ είναι η μοναδική επαρκής εγγύηση ασφάλειας έναντι της μελλοντικής ρωσικής επίθεσης.
Ωστόσο, η προοπτική μιας ΝΑΤΟϊκής Ουκρανίας είναι λογικό και επόμενο να παραμείνει κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας