Ρωσία- Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα: “Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησε το ΝΑΤΟ ”

11884

“Το ΝΑΤΟ μας εξαπάτησε – Ποιες ήταν οι 3 δεσμεύσεις του- Γιατί ένας μεγάλος πόλεμος είναι πιθανός”

Σε μία κομβική χρονική στιγμή, το Κρεμλίνο έδωσε στην δημοσιότητα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα που αφορούν την συμφωνία ΝΑΤΟ-Ρωσίας μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και τις συνομιλίες μέχρι και το 2000.

Τα έγγραφα αυτά προβλήθηκαν στην ρωσική τηλεόραση RT. Το απόσπασμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

 

 

Η Μόσχα δίνει μια ξεκάθαρη εντύπωση ότι η Ουκρανία θα είναι μόνο η αρχή αν το ΝΑΤΟ δεν συμβιβαστεί σε θεμελιώδη ζητήματα, αν δηλαδή δεν υπάρχει επαναφορά στο status quo του 1990!

Θέτει τρία βασικά ζητήματα τα οποία το ΝΑΤΟ δεν τήρησε: Την μη επέκταση του, τη μη ανάμειξη του στον μετασοβιετικό χώρο και τη μείωση του αριθμού στρατευμάτων της Ευρώπης (αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων – αντιπυραυλικές βάσεις σε Ρουμανία-Πολωνία κτλ)

Η μη τήρηση των τριών αυτών συνθηκών δικαιολογεί για παράδειγμα μια επίθεση στην Φινλανδία ή στις Βαλτικές χώρες.

 

 

Γιατί εκεί; Γιατί μετά την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ μέσω των Βαλτικών χωρών απειλεί ευθέως Μόσχα, Αγία Πετρόπουλη και Καλίνινγκραντ.

Άρα είναι αιτία Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Ποιες συμφωνίες δεν τήρησε το ΝΑΤΟ”

Η Saskia Taylor αποκαλύπτει στο RT:

«Όταν δίνεις υποσχέσεις, πρέπει να τις κρατάς. Εκτός κι αν είσαι το ΝΑΤΟ oπότε μια υπόσχεση είναι μονάχα μερικές λέξεις που μπήκαν στη σειρά!

Αυτά τα έγγραφα, κατά κύριο λόγο αποδελτιώσεις, περιγράφουν την αισιοδοξία με την οποία το νεοσύστατο ρωσικό κράτος κάθισε στο τραπέζι με την Δύση στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

 

 

Κορυφαίες προσωπικότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ φλέρταραν το Κρεμλίνο με συζητήσεις περί μείωσης των πυρηνικών εξοπλισμών, προώθησης ειρηνευτικών αποστολών, συμμετοχής από κοινού στα συμβούλια και καλωσορίσματος της Ρωσίας σε μια Νέα Ευρώπη από τα Ουράλια μέχρι τον Ατλαντικό.

Συνεργασία, συμπερίληψη, ειρήνη, σύμπραξη. Ήταν η αυγή μιας Νέας Εποχής…

Σε γενικές γραμμές  το ΝΑΤΟ και η Δύση ξεσάλωσαν στην παροχή κενών υποσχέσεων κατά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης με σκοπό την πρόσβαση στον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ρωσίας.

 

 

Είπαν ότι χρειάστηκε για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες της Μόσχας.

 

 

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Μας είπαν καμία επέκταση του ΝΑΤΟ, καμία ανάμειξη στον μετασοβιετικό χώρο και λιγότεροι στρατιώτες στην Ευρώπη.

Λοιπόν ας δούμε τι έγινε:

Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Αλβανία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ.

Ακολούθησαν έγχρωμες επαναστατήσεις στη Γεωργία, δύο έγχρωμες επαναστατήσεις στην Ουκρανία, μια απόπειρα έγχρωμης επανάστασης στην Λευκορωσία και στο Καζακστάν για να μην αναφέρουμε για τους επί 78 ημέρες ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία.

Σύμφωνα με τις αποδελτιώσεις, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας μας είχε πει ότι δεν είχε πέσει ποτέ στο τραπέζι.

Και μετά τι έγινε; Έπεσαν 425.000 NATOϊκές βόμβες και δημιουργήθηκε ανεξάρτητο Κόσοβο.

Έγγραφο 1

ΝΑΤΟ: “Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θέλουμε σταθερότητα. Δεν πρόκειται να αναμιχθούμε στα εσωτερικά ζητήματα της Ρωσίας όπως και στα ζητήματα άλλων κυρίαρχων κρατών μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Θα θέλουμε να καθιερώσουμε φιλικότερες σχέσεις με όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Θα θέλαμε να οικοδομήσουμε νέες σχέσεις στην Ευρώπη, στην οποία θα υπάρχουν λιγότερα όπλα, λιγότεροι στρατιώτες για να διασφαλιστεί ένα σταθερό μέλλον.

Έγγραφο 2

NATO: “Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επεκτείνουμε τη ζώνη Ασφαλείας του ΝΑΤΟ πιο ανατολικά”

Έγγραφο 3

NATO: “Είναι επίσης σημαντικό να μην αποκτήσετε την εντύπωση πως οι ΗΠΑ έχουν στενά εθνικά συμφέροντα στην Βοσνία. Οι στόχοι μας εκεί είναι διττοί.

Ο πρώτος είναι η πρόληψη εχθροπραξιών στη Βοσνία και και η μη διάδοση αυτών των εχθροπραξιών πέρα από τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ή ακόμη και των Βαλκανίων.

 

 

Ο δεύτερος είναι μια μείωση βίας κατά πολιτών. Έχουμε δεσμευθεί να επιτύχουμε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Δεν σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε αμερικανικές ή ΝΑΤΟϊκές Ένοπλες δυνάμεις για να επιλύσουμε οποιοδήποτε στρατιωτικό ζήτημα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας