Ρωσία: Ετοιμάζεται δημοψήφισμα στην Χερσώνα. Προωθείται ο στρατηγικός δρόμος Ντονμπάς-Οδησσού

1656
Ετοιμάζεται δημοψήφισμα στην Χερσώνα.

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει μία από τις πιο στρατηγικές πόλεις στην Ουκρανία με την οποία εξασφαλίζει την υδροδότηση της Κριμαίας όπως και το απαραίτητο στρατηγικό βάθος για την υπεράσπισή της.

Πρόκειται για την πόλη της Χερσώνας η οποία μαζί με την Μαριούπολη επιτρέπουν την δημιουργία συν τοις άλλοις ενός χερσαίου διαδρόμου που ενώνει την Ρωσική Ομοσπονδία με την στρατηγικής σημασίας χερσόνησο, η οποία επί της ουσίας προσφέρει την κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα σε όποιον την κατέχει.

Στα πλαίσια της ενσωμάτωσης, η Ρωσία ετοιμάζει δημοψήφισμα με το οποίο οι κάτοικοι θα αποφασίσουν σε ποια χώρα θέλουν να ανήκουν.

Ο πληθυσμός στην περιοχή, κατά πλειοψηφία είναι ρωσόφωνος άσχετα εάν η Δύση δεν θέλει αυτό να το αναγνωρίζει και ήδη έχει ξεκινήσει την διάδοση του αφηγήματος περί «στημένου» δημοψηφίσματος.

«Στημένο» δημοψήφισμα ετοιμάζει η Ρωσία στη Χερσώνα της Ουκρανίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την κατοχή της πόλης, λένε οι Βρετανοί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας (MoD), στην τελευταία του έκθεση πληροφοριών, υποστηρίζει ότι η Ρωσία σχεδιάζει ένα «σκηνοθετημένο δημοψήφισμα στη νότια πόλη Χερσώνα με στόχο να δικαιολογήσει την κατοχή της».

«Η πόλη είναι το “κλειδί” για τον στόχο της Ρωσίας να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και να κυριαρχήσει στη νότια Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, οι Βρετανοί σημείωσαν ότι η Ρωσία είχε προηγουμένως διενεργήσει ένα «παράνομο δημοψήφισμα» για να δικαιολογήσει εκ των υστέρων την εισβολή της στην Κριμαία το 2014.

«Οι εσωτερικές εκλογές της Ρωσίας κατακλύζονται από καταγγελίες για νοθεία ψηφοφορίας και έχουν αποκλείσει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης υψηλού προφίλ», πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, κλείνοντας.»

Το πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που λένε οι Βρετανοί, φαίνεται από την στάση τους στην Κριμαία, μία περιοχή με ρωσικό πληθυσμό σε ποσοστό τουλάχιστον 85% και όμως επιμένουν πως οι κάτοικοι αυτοί δεν αποφάσισαν ελεύθερα να επιστρέψουν στην πατρογονική τους κοιτίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας