Ρεπουμπλικανοί προς Μπάιντεν: «Δεν είμαστε το ATM του Κιέβου»

1523

«Αυτό θα αλλάξει όταν κερδίσουμε τις εκλογές»

«Ο Μπάιντεν έχει ξεχάσει τις ΗΠΑ για την Ουκρανία»

Oι ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να αλλάξουν άρδην το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό καθώς αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις οι Ρεπουμπλικανοί θα κερδίσουν την πλειοψηφία στην Βουλή των αντιπροσώπων αλλά και στην Γερουσία.

Ο Κέβιν Μακάρθι, επικεφαλής του GOP, η αλλιώς το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, διεμήνυσε πως το κόμμα του δεν θα υπογράψει «λευκή επιταγή» για την Ουκρανία εάν εξασφαλίσει, την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 8ης Νοεμβρίου ενώ οι Ρεπουμπλικανοί ξεκαθαρίζουν στον T.Mπάιντεν πως «οι ΗΠΑ δεν είναι το ΑΤΜ της Ουκρανίας, για να τους δίνει συνεχώς λεφτά».

«Η φρενίτιδα των δαπανών των Δημοκρατικών στ’ αλήθεια δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει ο Μπάιντεν να καταλάβει πως είμαστε οι ΗΠΑ, όχι αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών», ανάρτησε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή Αντιπρόσωπος στο Κογκρέσο, Λόρεν Μπόμπερτ.

Είναι η πρώτη ένδειξη για το τι περιμένει την κυβέρνηση Μπάιντεν αν η υποστήριξη από πλευράς αμερικανικού κοινοβουλίου στη χρηματοδότηση εξοπλισμών προοριζόμενων για την Ουκρανία, ως τώρα δεδομένη, τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Βασικά είναι το πρώτο ουσιαστικό «ρήγμα» που καταγράφεται στην αμερικανική πολιτική στο ζήτημα της Ουκρανίας.

«Θεωρώ ότι εν μέσω ύφεσης δεν μπορούμε να υπογράψουμε λευκή επιταγή για την Ουκρανία. Δεν είναι δυνατόν», δήλωσε ο κ. Μακάρθι στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Punchbowl News.

Αν οι Ρεπουμπλικανοί πράγματι εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Καλιφορνέζος κοινοβουλευτικός θα εκθρονίσει τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, για να γίνει πρόεδρος του σώματος, με άλλα λόγια τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του αμερικανικού κράτους, πίσω από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Ο κ. Μακάρθι είπε πως ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν τους Δημοκρατικούς τον Νοέμβριο διότι κατ’ αυτόν παραμέρισαν τις αμερικανικές εθνικές προτεραιότητες, όπως η μετανάστευση.

«Η Ουκρανία είναι σημαντική, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να είναι το μοναδικό πράγμα που κάνουν και δεν θα υπάρξει λευκή επιταγή», επέμεινε, αναφερόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν.

Από την έναρξη της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, ο Λευκός Οίκος εκταμίευσε στρατιωτική βοήθεια αξίας 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, με τη συναίνεση των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, αν και μέρος της δεξιάς πτέρυγας των Ρεπουμπλικάνων είχε αντιρρήσεις.

Για ορισμένους αναλυτές, οι δηλώσεις που έκανε χθες ο κ. Μακάρθι έγιναν σε συνενοήση με την δεξιά πτέρυγα του Grand Old Party, την υποστήριξη της οποίας έχει ανάγκη για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Βασικά οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κατανοήσει τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο πρώτος είναι οικονομικός, καθώς ο πληθωρισμός έχει εξαθλίωση και τους Αμερικανούς ενώ η ακρίβεια που βιώνουν για τα αμερικανικά δεδομένα είναι πρωτοφανής. Οι Αμερικανοί αυτό το χρεώνουν στην διακυβέρνηση Μπάιντεν και όχι στους Ρώσους και στον Πούτιν όπως θέλουν να λένε τα δυτικά ΜΜΕ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ίσως ακόμα σημαντικότερος, οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να νιώθουν και πάλι το άγχος του πυρηνικού πολέμου που ένιωθαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ακούγοντας κυρίως το ένστικτο επιβίωσης τους και μην πιστεύοντας τις ανόητες ανάλυσης των δήθεν αναλυτών που παρουσιάζονται για να καθησυχάσουν τις δυτικές κοινωνίες, ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος οι Αμερικανοί θα κερδίσουν, νιώθουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, και σε περίπτωση πυρηνικού ολέθρου απαντάς στον πλανήτη θα εξαφανιστούν.

Γενικώς η πολιτική ανοησία στις δυτικές κυβερνήσεις έχει χτυπήσει ταβάνι και αυτή τη στιγμή το διακύβευμα μίας πυρηνικής καταστροφής είναι πολύ σημαντικότερη ακόμα και από την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι πολιτικές του Τζο Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικανοί γνωρίζουν πως αν κερδίσουν τις εκλογές θα είναι γιατί η αμερικανική κοινωνία τους στέλνει ένα μήνυμα, ότι δεν θέλει ευθεία αντιπαράθεση με την ρωσική πυρηνική δύναμη και επιθυμεί απεμπλοκή των ΗΠΑ από την ουκρανική σύγκρουση.

Βέβαια έχουμε συνηθίσει παγκοσμίως άλλα να ψηφίζει ο κόσμος και άλλα να γίνονται από αυτούς που εκλέγει μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας