Ράδιο RMF24: Η Ουγγαρία εμποδίζει την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

197
«Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έναρξη του πρώτου μπλοκ διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το RMF24.
Η Ουγγαρία εμπόδισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει το RMF24, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη.
«Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έναρξη του πρώτου μπλοκ διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το RMF24.
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, η Πολωνία παρουσίασε ένα προσχέδιο επιστολής με όρους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, το οποίο ορίζει αιτήματα για την ανάπτυξη δύο «οδικών χαρτών»: μεταρρυθμίσεις σχετικά με το κράτος δικαίου και τη δημόσια διοίκηση στην Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία δεν ενέκρινε αυτό το έγγραφο, απαιτώντας από το Κίεβο ένα επιπλέον σχέδιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων.
Όπως αναφέρει το RMF24, το έγγραφο στην Ουκρανία απαιτεί ομόφωνη απόφαση, επομένως η κίνηση της Ουγγαρίας μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σε συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου με τον Volodymyr Zelensky, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιταχύνει τις εργασίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto έχει δηλώσει στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις ότι η Βουδαπέστη δεν θα υποστηρίξει καμία σημαντική κίνηση της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ έως ότου αποκατασταθούν τα δικαιώματα των Ούγγρων της Υπερκαρπάθιας.
Νωρίτερα, ο Szijjarto δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία ενεργεί με «κυνικό τρόπο» και προφανώς δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει το ζήτημα των δικαιωμάτων της ουγγρικής μειονότητας στην Υπερκαρπάθια, το οποίο είναι σημαντικό για τη Ουγγαρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας