Ο Τσετσένος ηγέτης υποστηρίζει ότι στόχος της Ρωσίας είναι η κατάληψη όλης της Ουκρανίας
Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός άνδρας της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο, διεμήνυσε νωρίς σήμερα ότι επίκειται επίθεση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων όχι μόνο στο Ντονμπάς και στην Μαριούπολη, αλλά και στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις.
«Θα γίνει επίθεση (…) όχι μόνο στη Μαριούπολη, και σε άλλες τοποθεσίες, πόλεις και χωριά», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας μέσω βίντεο που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.
«Θα απελευθερώσουμε πρώτα εντελώς το Λουγκάνσκ και το Ντανιέτσκ (…) και μετά θα πάρουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις» της Ουκρανίας, επέμεινε.
Ο κ. Καντίροφ έχει ανακοινώσει πως βρίσκεται στην επικράτεια της Ουκρανίας, συμμετέχοντας με τους «καντιρόφτσι» του σε επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Ξεκινά η τελική φάση της μάχης στο Ντονμπάς
Όλα δείχνουν ότι η μάχη για το Ντονμπάς ξεκίνησε καθώς οι Ρώσοι ξεκίνησαν προς διάσπαση της γραμμής άμυνας των Ουκρανών στο Ιζούμ και το Χάρκοβο, στα ανατολική, μεταφέροντας επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή αλλά αυτή η μάχη δεν θα είναι και η τελική καθώς η Ρωσία είναι αποφασισμένη, όσο χρόνο και να πάρει, να καταλάβει την Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετά το Ντονμπάς θα βρεθούν σε θέση να προσβάλουν την Οδησσό και το Χάρκοβο κάτι που θα κάνουν καθώς για διαφορετικούς λόγους αυτές οι δύο πόλεις ξεκλειδώνουν την Ουκρανία, καθώς η μεν Οδησσός κάνει την Μαύρη Θάλασσα ρωσική “λίμνη” με το τεράστιο λιμάνι της, το δε Χάρκοβο (ήδη πολιορκείται πιο χαλαρά) είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας εκτός του ότι είναι μια τεράστια ρωσόφωνη περιοχή.
Ο σχεδιασμός αλλάζει καθώς ο αρχικός με την επιθετική εισχώρηση στο Κίεβο πέτυχε τον στρατιωτικό στόχο (συγκράτησε δεκάδες χιλιάδες ουκρανικού στρατού στην πρωτεύουσα) αλλά όχι τον πολιτικό, δηλαδή την ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι.
Πλέον η ρωσική δύναμη κρούσης αναδιατάσσεται και η Μόσχα θα προχωρήσει βήμα-βήμα προς επίτευξη των στόχων της με απώτερο το Κίεβο και τελικά την Λβίβ σκοπό την κατάληψη της Ουκρανίας ολικά καθώς ακόμα και αν παραμείνει ένα μικρό ουκρανικό δυτικόστροφο κράτος θα έχει ένα μόνιμο νατοϊκό ή φιλονατοϊκό αγκάθι στο πλευρό της.