Πυρά Βερβεσού κατά Αδειλίνη για την δημοσιοποίηση της επικοινωνίας της με την μητέρα του Καλογήρου

187

Ανακοίνωση με ερωτήματα «φωτιά» εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός για την δημοσιοποίηση της επικοινωνίας που είχε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου και Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας Σοφία Αποστολάκη.

Ο κ. Βεβρεσός σημειώνει ότι η κα. Αδειλίνη απαντά ανοιχτά σε αρχηγό κόμματος δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο που είχε στην ιδιωτική επικοινωνία με τη μητέρα του θανόντος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αναφέρει ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «διαλέγεται και απαντά σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας της με τη μητέρα του θανόντος σε χρόνο πριν την εύρεση της σωρού του, σύμφωνα με την οποία η μητέρα εξέφρασε «τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός (εξαφάνιση Βασίλη Καλογήρου) με τα εισαγγελικά της καθήκοντα».

Και διερωτάται ο κ. Βερβεσός: «Ποία η ανάγκη δημοσιοποίησης της εν λόγω προσωπικής επικοινωνίας τη στιγμή μάλιστα που είναι σε πλήρη εξέλιξη ποινική προδικασία, η οποία περιβάλλεται κατά νόμω από πλήρη μυστικότητα;»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βερβεσού:

«Με αφορμή τη σημερινή δήλωση της κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η παραγγελία διενέργειας επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διακρίβωση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου συνοδεύεται με δήλωσή της, με την οποία διαλέγεται και απαντά σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας της με τη μητέρα του θανόντος σε χρόνο πριν την εύρεση της σωρού του, σύμφωνα με την οποία η μητέρα εξέφρασε «τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός (εξαφάνιση Βασίλη Καλογήρου) με τα εισαγγελικά της καθήκοντα».

Εύλογα διερωτάται κάθε καλόπιστος πολίτης:

α) Ποία η ανάγκη δημοσιοποίησης της εν λόγω προσωπικής επικοινωνίας τη στιγμή μάλιστα που είναι σε πλήρη εξέλιξη ποινική προδικασία, η οποία περιβάλλεται κατά νόμω από πλήρη μυστικότητα;

β) Σε ποιες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στηρίζεται η δημόσια αυτή παρέμβαση της κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ώστε να της δίδει έρεισμα νομιμότητος;

Η νέα σημερινή δημόσια παρέμβαση της κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων της ηγεσίας της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης, ενισχύει τον προβληματισμό για την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τροφοδοτεί επικίνδυνα όσους επιθυμούν να πλήξουν το κύρος και την ανεξαρτησία της, και δη σε μία ιδιαίτερη φορτισμένη και κρίσιμη συγκυρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας