Putin: Όμηρος της Δύσης η Ουκρανία–Την ετοίμαζαν για μεγάλο πόλεμο

1957

Μετά το Donbass, θα χτυπούσαν την Κριμαία

Την θέση πως η Ρωσία έκανε τα πάντα για να λύσει ειρηνικά την κρίση στην Ουκρανία αλλά η Δύση είχε άλλα σχέδια διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την ομιλία του στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κίνηση που θεωρήθηκε «προάγγελος» της εισβολής στην Ουκρανία που ακολούθησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Όπως υποστήριξε ο Putin, οι Δυτικοί ετοίμαζαν την Ουκρανία για ένα μεγάλο πόλεμο, τονίζοντας πως η Δύση είναι διατεθειμένη να συμμαχήσει ακόμα και με Ναζί, τρομοκράτες ακόμα και με τον ίδιο τον Διάβολο για να πολεμήσει τη Ρωσία.

Μετά το Donbass, θα χτύπαγαν την Κριμαία

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τον Φεβρουάριο του 2022 όλα ήταν έτοιμα για μια τιμωρητική ενέργεια του Κιέβου στο Donbass.
Όλα αυτά ήταν τελείως αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο, και ότι εμείς χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε.
Η Ουκρανία κατέστη σκλάβος της Δύσης, η οποία την ετοίμαζε για ένα μεγάλο πόλεμο» υποστήριξε ο Putin, τονίζοντας ότι ο απώτερος στόχος της Δύσης ήταν να δώσει απεριόριστη δύναμη στο Κίεβο και ότι η Σεβαστούπολη στην Κριμαία, θα ήταν ο επόμενος στόχος μετά το Donbass.

Όμηροι οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με τον Putin, οι Ουκρανοί έγιναν όμηροι των δυτικών αφεντικών, οι οποίοι – όπως είπε – κατέλαβαν την χώρα με πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους.
«Το καθεστώς του Κιέβου δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα των Ουκρανών.
Υπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων.
Η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια περιφερειακή σύγκρουση, σε παγκόσμια.
Θα αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο.
Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας» ανέφερε ο Putin, υποστηρίζοντας πως η Δύση θα χρησιμοποιήσει οτιδήποτε – τρομοκράτες, Ναζί ακόμα και τον ίδιο τον Διάβολο – για να πολεμήσει με τη Ρωσία.
123_1.jpg
Θέλαμε το διάλογο, μίλαγαν για πυρηνικά στην Ουκρανία

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία ήταν ανοιχτή στο διάλογο με τη Δύση και ήταν πρόθυμη να υπάρξει μια λύση αμοιβαίας ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, τον Δεκέμβριο του 2021 η Ρωσία έστειλε επίσημα σχέδια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, αλλά όπως υποστήριξε, η Ρωσία έλαβε αρνητικές απαντήσεις σε όλες τις θέσεις που διατύπωσε.
Όπως είπε, η Δύση έδινε ανέντιμες απαντήσεις, τη στιγμή που γίνονταν συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη.
«Οι υποσχέσεις των Δυτικών, οι διαβεβαιώσεις τους για ειρήνη στο Donbass, αποδείχθηκαν ψέματα.
Έπαιξαν με τον χρόνο, έκαναν τα στραβά μάτια σε δολοφονίες αμάχων, σε πολιτικές δολοφονίες, σε καταστολές του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον πολιτών.
Όλο και περισσότερο ενθάρρυναν τους Ουκρανούς νεοναζί για τρομοκρατικές ενέργειες στο Donbass» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι πριν τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηρη, μιλούσαν ανοιχτά και δημόσια ακόμα και για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τη Δύση για βρώμικα παιχνίδια με την Ουκρανία, αναφέροντας πως τα ίδια έχει πράξει σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Συρία.

Ιστορικά γεγονότα καθορίζουν το μέλλον της Ρωσίας

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε η ομιλία του γίνεται σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου λαμβάνουν ιστορικές αλλαγές σε όλον τον κόσμο και που επηρεάζουν το μέλλον της Ρωσίας.
«Ιστορικά γεγονότα αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας.
Ο κάθε ένας από εμάς φέρει τεράστια ευθύνη» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Αναφερόμενος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είπε ότι η Ρωσία ήταν αντιμέτωπη με τις συνεχείς απειλές του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο όπως είπε, υποστήριξε η Δύση κατά το πραξικόπημα του 2014.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ονομασία “Εντελβάις” που δόθηκε σε μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα, η οποία παραπέμπει ευθέως στο ναζιστικό τάγμα που προκάλεσε τεράστιες θηριωδίες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Τι είπε για τις νέες περιοχές

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που οδήγησαν στην προσάρτηση των τεσσάρων επαρχιών – Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk – από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Putin εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους των περιοχών αυτών, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι ίδιοι ήταν που αποφάσισαν για το μέλλον τους.
«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες των περιοχών Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporizhia.
Εσείς καθορίσατε το μέλλον σας.
Κάνατε την επιλογή σας παρά τις απειλές τρόμου των Ναζί.
Δίπλα σας γίνονταν στρατιωτικές ενέργειες και εσείς κάνατε την επιλογή να είστε μαζί με τη Ρωσία.
Να είστε μαζί με την πατρίδα σας» είπε ο Putin, επισημαίνοντας ότι τώρα είμαστε ξανά μαζί και ότι αυτό σημαίνει ότι γινόμαστε πιο δυνατοί.
«Για τους προγόνους μας και το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας, για να αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη, για αυτό αγωνίζονται οι ήρωες μας» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε από όλους τους παρόντες να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν για να τιμήσουν τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης.

Οι εμπνευστές των κυρώσεων, αυτοτιμωρούνται

Αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι πέρα από τις στρατιωτικές συγκρούσεις και τον πόλεμο πληροφοριών, οι Δυτικοί έχουν εξαπολύσει και οικονομική επίθεση κατά της Ρωσίας.
«Δεν έχουν επιτύχει σε κανέναν από αυτούς τους τομείς.
Οι εμπνευστές των κυρώσεων, αυτοτιμωρούνται
Προκάλεσαν αύξηση των τιμών στις χώρες τους, έκλεισαν εργοστάσια, κατέρρευσε ο ενεργειακός τους τομέας και λένε στους πολίτες τους ότι για όλα φταίνε οι Ρώσοι» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι την ίδια στιγμή η ρωσική οικονομία όχι μόνο δεν κατέρρευσε, όπως προέβλεπαν πολλοί αναλυτές, αλλά αναδιαρθρώνεται και εξακολουθεί να συναλλάσσεται με πολλές περιοχές του κόσμου.

Η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει όλους τους κινδύνους

Επιπλέον, κατηγόρησε τη Δύση ότι κλέβει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, αν και επισήμανε ότι η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει όλους τους κινδύνους, υποστηρίζοντας πως ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει στο 4% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να δανείζεται από το εξωτερικό, χάρη στο ισχυρό ισοζύγιο πληρωμών της.
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για ρεκόρ όσον αφορά την φετινή σοδειά των σιτηρών, τονίζοντας πως έως τα τέλη του 2023 ο στόχος είναι οι εξαγωγές να ξεπεράσουν τα 60 εκατομμύρια τόνους ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα σχέδια του για το μέλλον, ανακοινώνοντας την επέκταση των αυτοκινητοδρόμων από τη Μόσχα προς το Καζάν και τις συνδέσεις με τη Μογγολία και την Κίνα.
Επιπλέον, σημείωσε πως θέλει να αναπτύξει έναν διεθνή βόρειο και νότιο διάδρομο προκειμένου να βελτιώσει τις συνδέσεις με την Ινδία, το Ιράν και τη Μέση Ανατολή, ενώ προανήγγειλε και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.
1_68.JPG
2_50.JPG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας