Πρωτοφανές! – Καταρρέει η παραγωγή πυραύλων Patriot σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

606

Ανέτοιμες Mitsubishi, Lockheed Martin, Boeing

Νέα ανάλυση του Reuters αναδεικνύει ότι εμπόδια παραγωγής έχουν ήδη προκύψει στην Ιαπωνία η οποία έχει το δικαίωμα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας Patriot.
Έγινε φανερό από τη ρωσική εισβολή και τον πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία ότι τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής, από οβίδες έως πυραύλους, έχουν εξαντληθεί επικίνδυνα και υπάρχει τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση και επέκταση της ικανότητας παραγωγής όπλων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε συμμαχικές χώρες καθώς ο κόσμος γρήγορα οδεύει σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη πολυπολική κατάσταση.
Αυτή η ανεπάρκεια πυρομαχικών θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των ΗΠΑ να συμμετέχουν σε μελλοντικούς πολέμους και η αμερικανική κυριαρχία υπό τον ηλικιωμένο Πρόεδρο Biden δέχθηκε πολύ ισχυρό πλήγμα.
Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος για δεύτερη φορά, πιθανότατα θα αποκαταστήσει την αίσθηση της αμερικανικής κυριαρχίας.
Αυτό σημαίνει εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής και, το πιο σημαντικό, διασφάλιση της Δύσης με αρκετά πυρομαχικά και πολεμικές ικανότητες για μελλοντικούς πολέμους.
Εμπλοκή στην παραγωγή πυραύλων Patriot

Ωστόσο, μια νέα ανάλυση του Reuters αναδεικνύει ότι εμπόδια παραγωγής έχουν ήδη προκύψει στην Ιαπωνία η οποία έχει το δικαίωμα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας Patriot.
Πηγές λένε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν καταστήσει πρόκληση για την Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας να αυξήσει την παραγωγή Patriot από 30 σε 60 πυραύλους ετησίως βάσει άδειας από την αμυντική εταιρεία Lockheed Martin.
Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει το σχέδιο των ΗΠΑ για αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot από περίπου 500 ετησίως σε περισσότερους από 750.
Πηγές λένε ότι η εμπλοκή στην Ιαπωνία οφείλεται στην έλλειψη ενός κρίσιμου εξαρτήματος που κατασκευάζεται από την Boeing που οδηγεί τον πύραυλο στον στόχο στον τελικό στάδια πτήσης.
«Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι η Mitsubishi Heavy Industries να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή» λόγω της έλλειψης, δήλωσε στο Reuters ένας από τους γνώστες του κλάδου.
Πέρυσι, η Boeing άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στις ΗΠΑ, με στόχο ετήσια αύξηση του κρίσιμου εξαρτήματος να φτάνει περίπου το 30%.
Ωστόσο, οι νέες γραμμές παραγωγής δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το 2027.
«Το εμπόδιο παραγωγής στην Ιαπωνία δείχνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ απέναντι στις πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού», επεσήμανε το Reuters.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας