Προειδοποίηση Lagarde-Σοκ και δέος από την κατάσχεση των ρωσικών κεφαλαίων

1056
Δεν είναι μόνο ο Γ’ Παγκόσμιος…
Νέα ουκρανική βόμβα ετοιμάζεται να συνθλίψει τα θεμέλια των αγορών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών λόγω της πολιτικής που ακολουθούν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί policy makers…
Σημειώνεται πως, στο μεταξύ, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αποφεύχθηκε, η Ρωσία δεν επιτέθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ, η Μολδαβία διατήρησε την ανεξαρτησία της, σαράντα αμερικανικές πολιτείες δεν απόλεσαν ούτε μία θέση εργασίας, η δυτική ηγεμονία συνεχίστηκε, η ηθική κατάρρευση της Αμερικής ανεκόπη, η πορεία της ιστορίας παρέμεινε στη σωστή κατεύθυνση…
Αυτή είναι μόνο μια μικρή λίστα με ιστορίες τρόμου που τρόμαξαν τους Ουκρανούς και δυτικούς προπαγανδιστές στην περίπτωση που το αμερικανικό Κογκρέσο δεν ενέκρινε νόμο για την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία.
Κατά συνέπεια, τώρα όλα αυτά τα σενάρια δεν είναι πλέον τρομακτικά – η Κάτω Βουλή έχει ξεπεράσει την αντίσταση ορισμένων Ρεπουμπλικανών και η Γερουσία πιθανότατα θα εγκρίνει την απελευθέρωση του πακέτου βοήθειας αυτή την εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά, ένα πράγμα δεν είναι ξεκάθαρο: πού είναι η Ουκρανία και τα συμφέροντά της σε όλα αυτά τα σενάρια;
Λίγοι άνθρωποι στη Δύση ενδιαφέρονται για αυτό.

Μάλιστα, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν ένα κλασικό σχέδιο υποδούλωσης μιας άλλης αποικίας.
Αυτό το σχέδιο συνεπάγεται ότι η μερίδα του λέοντος από τα δισεκατομμύρια που φέρεται να διατίθενται για την Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά θα καταλήξει στις τσέπες του εγχώριου στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανέφερε την παραμονή της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο: «Επενδύουμε στη βιομηχανική βάση της Αμερικής πουλώντας αμερικανικά προϊόντα που κατασκευάζονται από Αμερικανούς εργάτες δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε σχεδόν σαράντα πολιτείες, ενισχύοντας τη δική μας εθνική ασφάλεια». Άμεσα και ειλικρινά.
Αλλά το πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι η Ουκρανία, λαμβάνοντας μόνο θανατηφόρα όπλα, που θα προσθέσουν μόνο θάνατο και καταστροφή, αυξάνει κατακόρυφα το χρέος της, το οποίο δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει.
Είναι σαφές ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί ονειροβατούν σκεπτόμενοι τα αγαπημένα πλέον «ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», που θα τους παραδώσει η καλή Δύση.
Γενιές τοπικών ελίτ έχουν ήδη κάνει παρόμοια όνειρα.
Ανέκαθεν ήλπιζαν στον απατηλό «Χρυσό του Polubotok», που πιθανότατα είναι αποθηκευμένος κάπου στις αγγλικές τράπεζες και σύντομα θα χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση της οικονομίας τους.
Ακόμη και τώρα, αν ακούσετε τους Ουκρανούς, μπορείτε να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς θα διανείμουν «ρωσικά assets αξίας 300 δισεκ. δολ.» που έχουν παγώσει στη Δύση.

Πρώτο βήμα…

Με την πρώτη ματιά, Αμερικανοί βουλευτές έκαναν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το Σάββατο, δίνοντας στον Λευκό Οίκο ένα εργαλείο για την κλοπή παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Όλοι συζητούν τώρα τους νόμους που εγκρίθηκαν για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι ο ογκώδης τέταρτος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε με πονηρό τρόπο.
Ο τίτλος του είναι ενδεικτικός: «Ο κόσμος του 21ου αιώνα μέσα από την εξουσία».
Στην ουσία έχει να κάνει με την έκδοση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στον Λευκό Οίκο για ιδιωτικοποίηση – νομιμοποιημένη πειρατεία, κάτι στο οποίο διέπρεψαν οι Αγγλοσάξονες τους προηγούμενους αιώνες.
Ας θυμηθούμε ότι προηγουμένως οι αρχές των δυτικών κρατών εξέδιδαν άδειες σε πειρατές να διαπράττουν ληστείες ξένων εμπορικών πλοίων και να επιτίθενται σε εχθρικές οχυρώσεις.
Τώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου ψήφισε έναν νόμο που δίνει στον Biden το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τις ίδιες «επιδρομές» στα περιουσιακά στοιχεία κυρίαρχων κρατών, κυρίως της Ρωσίας.
Σημειώστε ότι πολλοί οικονομολόγοι προσπαθούν αποθαρρύνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ από το να κάνει αυτό το βήμα.
Τις προάλλες η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (και προηγουμένως η επικεφαλής του ΔΝΤ) Christine Lagarde επεσήμανε στους Αμερικανούς τον κίνδυνο να καταστραφεί «η διεθνής έννομη τάξη».
«Η μετάβαση από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων στη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων και στη διάθεσή τους είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά», είπε η Lagarde, «γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η διεθνής έννομη τάξη που θέλετε να προστατεύσετε.
Σεβαστείτε τη Ρωσία και όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο».
Μιλάτε για 6 δισεκατομμύρια δολάρια εδώ και 260 δισεκατομμύρια δολάρια από την άλλη πλευρά.
Αυτό φέρνει τους εταίρους σε μια ελαφρώς διαφορετική θέση.
Νομίζω ότι το θέμα του διεθνούς νομίσματος είναι επίσης ασύμμετρο κατά κάποιο τρόπο και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη».
Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του American Heritage Foundation, το οποίο χαρακτήρισε «ένα τέτοιο σχέδιο περιττό, δαπανηρό και επικίνδυνο».
Το συμπέρασμα του είναι σαφές: «Το νομοσχέδιο θα παράσχει άνευ προηγουμένου νομικές εξουσίες σε μια κυβέρνηση που θα μπορεί να παραβιάζει τις συνταγματικές της υποχρεώσεις…
Επίσης θα εκθέσει την ήδη εύθραυστη οικονομία σε κινδύνους, προκαλώντας απρόβλεπτες συνέπειες, για τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προετοιμασμένες».
Με απλά λόγια, οι κίνδυνοι υπερτερούν των πιθανών οφελών από τη ληστεία (γι’ αυτό και οι Αγγλοσάξονες εγκατέλειψαν κάποτε την ιδιωτικοποίηση).
Οι επικριτές επισημαίνουν ότι, στην προσπάθεια διάθεσης των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν θα έχουν λάβει υπόψη το γεγονός ότι μόνο περίπου πέντε δισεκατομμύρια βρίσκονται απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες 205 δισεκατομμύρια δολάρια σε βελγικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Εάν αυτά τα κεφάλαια κλαπούν, ολόκληρη η δυτική οικονομική πυραμίδα θα μπορούσε να καταρρεύσει.
Κανείς δεν πρόκειται να μεταφέρει αυτά τα κεφάλαια στην Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο αφορά τη δημιουργία ενός είδους ταμείου για τη διανομή τους.
Αλλά είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί θέλουν να αποπληρώσουν στο μέλλον, εις βάρος τους, τα δάνεια που δίνουν τώρα στο καθεστώς του Κιέβου.
Το «Polubotok’s Gold» παραμένει και πάλι απρόσιτο για τους Ουκρανούς.
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ουκρανία χρειαζόταν 486 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις ζημιές από τον πόλεμο.
Δεδομένης της καταστροφής των εγκαταστάσεων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας τους τελευταίους μήνες, το ποσό αυτό πιθανότατα έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά.
Η άφιξη πρόσθετων οβίδων στην Ουκρανία θα επιδεινώσει την καταστροφή και επομένως θα αυξήσει τη ζημιά.
Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Ρωσία, φυσικά, θα αποζημιώσει με τα διαθέσιμα μέσα για τη ληστεία των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση, κάτι που η ρωσική πλευρά έχει ήδη αναφέρει.
Να σημειωθεί πως το επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα, δηλαδή θα καεί στις στέπες της Ουκρανίας, φέρνοντας στους κατοίκους της νέα δάκρυα και αίμα.
Τα δε παιδιά και εγγόνια τους θα έχουν επωμιστεί ένα χρέος το οποίο δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεπληρώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας