Μετά την υπέρβαση φόβων, δισταγμών και δυτικών πιέσεων, η κίνηση του Πούτιν να προχωρήσει σε μια εφ’ όλης της ύλης συμμαχία με τη Β.Κορέα , ιδιαίτερα , στον στρατιωτικό τομέα καθιστά τη Ρωσία στρατιωτικά αυτάρκη και άτρωτη και πιθανότατα της διασφαλίζει όχι μόνο τη νίκη αλλά και τη συντριβή της Ουκρανίας μαζί με την βαρύτατη ήττα του ΝΑΤΟ και την ταπείνωση της Δύσης.
Από την άλλη η Β.Κορέα μέσω της συμμαχίας με τη Ρωσία όχι μόνο θωρακίζεται πολιτικά και αμυντικά αλλά επέκτησε τεχνογνωσία για κατασκευή δορυφόρων και πυρηνικών τορπιλών ”Poseidon”. Ο άξονας Ρωσίας-Β.Κορέας επαναδιαμορφώνει την κατάσταση σε όλη Ευρασία αλλά και σε όλο τον κόσμο !!!
Κ.Μ.
Η Β. Κορέα γίνεται “ανεξέλεγκτα επικίνδυνη”! Μετά την Ρωσική τεχνογνωσία για κατασκευή δορυφόρων απόκτησε και των πυρηνικών τορπιλών “Poseidon”
Ιωάννης Χάρχαρης-pentapostagma gr
Ο Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στο κοσμοδρόμιο Vostochny στην περιοχή Amur.
Μέσα στο τελευταίο έτος, η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε κινήσεις ενίσχυσης του πολεμικού ναυτικού της με πυρηνικά όπλα, περιλαμβανομένου ενός υποβρύχιου drone, πολεμικών πλοίων και του πρώτου της επιχειρησιακού υποβρυχίου που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους, το οποίο μόλις αποκαλύφθηκε.
Στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε ότι, ο Πούτιν βρήκε σύμμαχο τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο κατά της Ουκρανίας- Η Μόσχα «πουλά» κρίσιμη τεχνογνωσία για την κατασκευή δορυφόρων, ενώ αυτή η συνάντηση, υπογραμμίζει πώς τα συμφέροντα των δύο ηγετών ευθυγραμμίζονται ενόψει των χωριστών, εντεινόμενων αντιπαραθέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο πολεμικό ναυτικό της Βόρειας Κορέας, παραδοσιακά δινόταν πολύ λιγότερη έμφαση από ότι, στον στρατό ξηράς, ενώ επίσης επισκιαζόταν από το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.
Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει πει πως το ναυτικό θα παίξει ρόλο-κλειδί στην πυρηνική αποτροπή της χώρας, και αναλυτές λένε πως αυτό μπορεί επίσης, να διασφαλίσει την υποστήριξη από την ηγεσία του ναυτικού και να ενισχύσει το αίσθημα εθνικής περηφάνιας.
Ο Κιμ χαιρέτισε την εκτόξευση του πυραύλου από υποβρύχιο «ως προαναγγελία της άφιξης της Βόρειας Κορέας ως θαλάσσιας δύναμης», ανέφερε το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων . Ο ίδιος, χαρακτήρισε τον οπλισμό του ναυτικού του με πυρηνικά όπλα, «μια κρίσιμη απαίτηση για την οικοδόμηση των επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων» και είπε ότι, το ναυτικό του είχε «στρατηγικό καθήκον» να «μεταφέρει υποβρύχια και επιφανειακά σκάφη εξοπλισμένα με τακτικά πυρηνικά όπλα».
Το υποβρύχιο πιστεύεται ότι, φέρει πυραύλους χερσαίας επίθεσης Pukguksong-1 (KN-11) και θα μπορούσε να είναι πλήρως επιχειρησιακός εντός δύο ετών.
Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αναπτύξει τις δυνατότητες SLBM
Η κατοχή ικανότητας SLBM, δίνει στους Βορειοκορεάτες έναν βαθμό «αόρατου», εάν το καθεστώς αποφασίσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αναμφίβολα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα με τον στόλο των υποβρυχίων ταχείας επίθεσης.
Η Ναυτική Δύναμη του Λαϊκού Κορεατικού Στρατού έχει περίπου 470 σκάφη επιφανείας, μεταξύ των οποίων, πλοία με κατευθυνόμενους πυραύλους, τορπιλάκατοι, μικρά περιπολικά και πλοία υποστήριξης πυρών, σύμφωνα με το Defense White Paper της Νότιας Κορέας. Έχει περίπου 70 υποβρύχια, μεταξύ των οποίων υποβρύχια κλάσης Romeo, σχεδίων σοβιετικής περιόδου, και υποβρύχια- νάνους. Επίσης, το ναυτικό έχει περίπου 40 σκάφη υποστήριξης και 250 αποβατικά.
Το ναυτικό χωρίζεται σε δύο διοικήσεις που καλύπτουν τα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας, και περίπου το 60% των δυνάμεών του είναι νότια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το White Paper.
Δεδομένου ότι, η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι έχει 17 έως 20 υποβρύχια κατηγορίας ROMEO, μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει να παράγει παρόμοια τροποποιημένα υποβρύχια, να τροποποιήσει περαιτέρω τα τρέχοντα σκάφη, επεκτείνοντας τον σχεδιασμό μια εντελώς νέας κατηγορίας υποβρυχίων ή έναν συνδυασμό αυτών των επιλογών.
Αυτό, δίνει στη Βόρεια Κορέα μεγαλύτερη μυστικότητα και αυξημένη ικανότητα, να εκφοβίζει τους εχθρούς της, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.
Ποια είναι τα νέα της όπλα
Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή αυτού που χαρακτήρισε ως ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή όπλου υποβρύχιας επίθεσης. Το «Χαέιλ» (τσουνάμι), είναι ένα νέο σύστημα drone ικανό για απροειδοποίητες επιθέσεις σε εχθρικά ύδατα και για καταστροφή εχθρικών στόλων και μεγάλων βάσεων με μια υποθαλάσσια έκρηξη.
Αναλυτές είπαν ότι, η επιχειρησιακή του φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή των πυρηνικών τορπιλών «Poseidon» της Ρωσίας, η νέα κατηγορία όπλου με σκοπό την πρόκληση καταστροφικών, ραδιενεργών εκρήξεων σε παράκτιες περιοχές.
Ωστόσο σύμφωνα με το huffingtonpost, η μικρή ταχύτητα και η περιορισμένη εμβέλεια του όπλου, το καθιστούν στην ουσία σημαντικά κατώτερο των υπαρχόντων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ για την Βόρεια Κορέα, από άποψη χρόνου που απαιτείται για να φτάσει στον στόχο, ακρίβειας και καταστροφηκότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι, τον Αύγουστο ο Κιμ επιθεώρησε μια νέα κορβέτα κλάσης «Αμνόκ» για την οποία τα κρατικά ΜΜΕ είπαν ότι ήταν ικανή να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ με πυρηνικές κεφαλές.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, η Βόρεια Κορέα δεν είναι κάποιο «είδος παιχνιδιού» στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων. Από το 1956, είναι ένας μοναδικός, εντελώς ανεξάρτητος παίκτης, αν και πολύ μικρός και φτωχός.
Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου του 1956, (μια αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης του παππού του σημερινού ηγέτη Kim Il Sung), την οποία ανέλαβαν η ΕΣΣΔ και η Κίνα, η Βόρεια Κορέα έγινε ξεχωριστός παίκτης.
Η ΕΣΣΔ και η Κίνα εξακολουθούν να αναγκάζονται να την υποστηρίζουν (εν μέρει), προκειμένου να αποτρέψουν την εδραίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στα βόρεια της Κορεατικής Χερσονήσου. Αλλά, κανείς δεν έχει πραγματικά την ικανότητα να υπαγορεύει την πολιτική στη Βόρεια Κορέα.