Πολιτική αλητεία από τον Olaf Scholz – Κατηγορεί τη Ρωσία και την Κίνα ότι σχεδιάζουν επίθεση στις υποδομές της Γερμανίας

280
Πολλοί πλέον αμφιβάλουν εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τηρήσουν μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που κατοχυρώνεται στη συνθήκη του ΝΑΤΟ
Η κυβερνοασφάλεια και οι υποδομές στη Γερμανία βρίσκονται υπό «σοβαρή απειλή» από ξένους αντιπάλους όπως η Ρωσία και η Κίνα, δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz στην Bundestag, άλλη μία ένδειξη πολιτικής αλητείας από τον πιο αδύναμο Καγκελάριο που πέρασε από τη Γερμανία.
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι κύριες αιτίες επιθέσεων αυτού του είδους που επηρεάζουν την κυβερνοασφάλειά μας προέρχονται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Scholz στο Bundestag.
«Και φυσικά έρχονται και από την Κίνα κατά καιρούς. Και αυτό δεν πρέπει να κρυφτεί».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Τρίτη το βράδυ, 3 Δεκεμβρίου 2024, ότι μια μεγάλη κινεζική παραβίαση παγκόσμιων τηλεπικοινωνιακών παρόχων «σε εξέλιξη».
Υπήρξε επίσης διαταραχή μετά από ζημιά σε δύο υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών στη Βαλτική Θάλασσα που πυροδότησε υποψίες για δολιοφθορά.
«Πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να οπλιστούμε ενάντια σε τέτοιες επιθέσεις», είπε ο Scholz όταν ρωτήθηκε για πρόσφατα περιστατικά.

«Οι αρχές ασφαλείας πρέπει επίσης να προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά και να τους αποτρέψουν από το να συνεχίσουν».

Αλητεία και με τον Putin

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αμφέβαλαν εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τηρήσουν μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που κατοχυρώνεται στη συνθήκη του ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα θα μπορούσε, για παράδειγμα, να οργανώσει μια περιορισμένη επέμβαση με το πρόσχημα της προστασίας των ρωσικών μειονοτήτων σε εδάφη που συμμαχούν με το ΝΑΤΟ — δοκιμάζοντας έτσι την ανθεκτικότητα του αποκαλούμενου Άρθρου 5, με την ελπίδα ότι θα οδηγούσε σε κατάρρευση της συμμαχίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Scholz είπε ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν «πάνω από το κεφάλι της Ουκρανίας», αλλά ότι εναπόκειται στο Κίεβο να εξετάσει πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα — «σε συνομιλία με τους καλύτερους φίλους και συμμάχους του».
Ενόψει της ατομικής του διπλωματικής παρέμβασης που περιελάμβανε μια ωριαία τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο κεντροαριστερός πολιτικός πρόσθεσε: «Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έχει δείξει ότι θέλει να κάνει κάτι προς την κατεύθυνση της ειρήνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας