Περίεργη αναδίπλωση από Λεπέν-Κατακεραυνώνει τον Ταμπ για το εμπάργκο όπλων στην Ουκρανία-Σκέφτεται, τάχα , το δράμα του ουκρανικούστρατού!

124

Ξεχνά όμως την τραγωδία των ευρωπαϊκών λαών και όλης της Ευρώπης ,για την οποία γίνεται συνυπεύθυνη. 

Την αντίθεσή της με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εξέφρασε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

“Είναι πολύ σκληρό για τους ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν, υπερασπιζόμενοι με πατριωτισμό τη χώρα τους”, δήλωσε η Λεπέν στην εφημερίδα Le Figaro. “Θεωρώ καταδικαστέα τη βαρβαρότητα αυτής της απόφασης”, συμπλήρωσε.

Παρότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την υποστήριξή τους, “είναι εξαιρετικά ανάρμοστο να μην δίνουν στην Ουκρανία ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αλλάξει κατεύθυνση”, ανέφερε.

Η Μαρίν Λεπέν είχε αποφύγει στο παρελθόν να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και μετά την αντιπαράθεση που είχε την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.

Επεσήμανε πως περισσότερο προβληματική είναι η αναστολή της τεχνολογικής υποστήριξης και της παροχής δεδομένων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αφού – όπως δήλωσε – τα όπλα μπορούν να αντικατασταθούν.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να σταματήσουν να μοιράζονται πληροφορίες που εξασφαλίζουν οι μυστικές υπηρεσίες τους, κάτι που θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Λεπέν απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο ανάπτυξης γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, καθώς και τη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας