Ο σύμβουλός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε σήμερα ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει τελευταία η Ρωσία στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, είχε όπως είπε, ένα θετικό αντίκτυπο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ στην Μόσχα.
Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε την παραμονή των συνομιλιών, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε την κατάληψη από την Ρωσία της πόλης Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία την οποία του ανέφεραν οι στρατιωτικοί του διοικητές. Το Κίεβο απέρριψε τον ισχυρισμό του, λέγοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται εκεί.
Αλλά ο Ουσάκοφ μιλώντας μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Πούτιν και του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Στιβ Γουίτκοφ και του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, δήλωσε ότι «η πορεία και η φύση των διαπραγματεύσεων, φυσικά, επηρεάσθηκαν από τις επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων…στο πεδίο της μάχης».
«Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι στρατιώτες μας, μέσω των στρατιωτικών τους κατορθωμάτων, έχουν συμβάλει σε μια πιο θετική αξιολόγηση των δρόμων προς μια ειρηνική διευθέτηση από τους ξένους εταίρους μας», δήλωσε ο Ουσάκοφ στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος είπε πως ελπίζει η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους θα υιοθετήσουν επίσης «μια πιο ισορροπημένη στάση και αντίληψη για αυτό που συμβαίνει».
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περισσότερο από το 19% της Ουκρανίας, ή 115.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα.













































