Ουκρανικός στρατός-Αποχώρησε από τουλάχιστον 11 οικισμούς-Οι Ρώσοι προελαύνουν από Χάρκοβο έως Λιμάν­

3708

Περίπου 2 χιλιάδες ρωσικές ξιφολόγχες διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο Χάρκοβο, ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν σε Μπαχμούτ, Κλετσέεφκα και Λιμάν.

Το Κίεβο μέσα στον πανικό του όρισε μια δεύτερη γραμμή άμυνας σε Λίπτσι και Βολσάνκ, με τους Ρώσους να έχουν εισέλθει στο δεύτερο.

Οι Ρώσοι προχωρούν παντού, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο;

Ο Κιρίλ Μποντάνωφ, επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει εμπλακεί στον ουκρανικό εφιάλτη που εκτυλίσσεται στο μέτωπο του Χαρκόβου.

 

 

Με σοβαρή δήλωση του κατηγορεί τον Ουκρανό αρχηγό του Στρατού Σίρκσι ότι έχασε τον έλεγχο σε πολλά εδάφη.

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι Ρώσοι πλησιάζουν το Χάρκοβο και η δήλωση του Μπουντάνοφ υποδηλώνει ότι μπορεί να αναλάβει την προσωπική διοίκηση του μετώπου του στο Χάρκοβο.

Στρατιωτικές μονάδες υπό την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών θα μπορούσαν να συμμετέχουν ενεργά σε στρατιωτικά καθήκοντα στο μέτωπο, εντείνοντας ενδεχομένως τις δραστηριότητες δολιοφθοράς, μια συνήθη τακτική της ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Ο Ουκρανικός τύπος επιβεβαιώνει τις ρωσικές επιτυχίες

Η εφημερίδα “Ukrainian Pravda” αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι “τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν σχετικά περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων στα βόρεια της περιοχής του Χαρκόβου, συνεχίζοντας να επιτυγχάνουν σημαντικές τακτικές επιτυχίες”.

Καταρρέει το ουκρανικό μέτωπο παντού πλέον

Στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, τα οποία αναφέρθηκαν σε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ταξίαρχο Ιγκόρ Κονασένκοφ, μονάδες της ομάδας «Βορράς», κατέλαβαν πέντε οικισμούς στην περιοχή του Χαρκόβου σε μια μέρα: Μπορισόφκα, Ογκούρτσοβο, Πλετενέβκα, Πύλναγια και Στρελέτσια.

Στις μάχες σκοτώθηκαν εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκε ο εξοπλισμός της 23ης και 43ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της 120ης και 125ης στρατιωτικής αμυντικής ταξιαρχίας και του 15ου συνοριακού αποσπάσματος της Ουκρανικής Συνοριακής Υπηρεσίας.

Κατά μήκος αυτής της πρώτης γραμμής, ρωσικό απόσπασμα κατέλαβε τους οικισμούς Μοροχόβετς και Κράσνοε (δυτικά της Πύλναγια).

 

 

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθετικές ενέργειες των ρωσικών αεροσκαφών, και των μονάδων ανάγκασαν τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει από τουλάχιστον 11 οικισμούς.

Επιπλέον, το «Rybar» γράφει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισβάλει στο χωριό Τίχογιε, στο οποίο οδηγήθηκαν οι αιχμάλωτοι την προηγούμενη μέρα.

Οι Ουκρανοί και δυτικοί μιλούν για ήδη για ουδέτερη ζώνη

Πριν προλάβουν τα ρωσικά στρατεύματα να περάσουν τα σύνορα στην περιοχή του Χάρκοβο, ειδικοί αναλυτές έχοντας «αναφορές από το μέτωπο», άρχισαν να τσιρίζουν από κοινού για την ανάγκη δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης για την οποία είχε μιλήσει ο Πούτιν.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αποφασίσουν φυσικά αυτοί για μια ουδέτερη ζώνη

Μιλάνε για μια λωρίδα εδάφους που θα ελέγχεται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην ουκρανική πλευρά των συνόρων, το πλάτος της οποίας θα καθιστά τις κατοικημένες περιοχές της ρωσικής συνοριακής περιοχής απρόσιτες για βομβαρδισμό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σήμερα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί πυροβολικό για βομβαρδισμό του ρωσικού εδάφους (με μέγιστο βεληνεκές 60-70 km, και συστήματα πολλαπλών πυραύλων (μέγιστο βεληνεκές 80-120 km ), πυραύλους Κρουζ SCALP και Storm Shadow, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS (μέγιστο βεληνεκές 300 km, αλλά ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αυξηθεί στα 500 km).

Αν λάβουμε υπόψη ότι οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται κυρίως εναντίον ρωσικών υποδομών στρατιωτικής σημασίας (διυλιστήρια πετρελαίου, αεροδρόμια, κόμβοι επιμελητείας), για τα οποία η ουκρανική πλευρά μπορεί να χειρίζεται και drones, το μέγιστο βεληνεκές των οποίων είναι έως 1.500 km και θεωρητικά μπορεί να αυξηθεί , τότε το ελάχιστο βάθος της ουδέτερης ζώνης που θα προστατεύει τον πληθυσμό των παραμεθόριων οικισμών θα πρέπει να είναι 100-150 χιλιόμετρα.

 

Για να αποκλειστούν οι πυραυλικές επιθέσεις, το βάθος της ουδέτερης ζώνης πρέπει να αυξηθεί στα 300-500 km.
Ταυτόχρονα, το Χάρκοβο έως το Μπιέλγκοραντ σε μια ευθεία γραμμή είναι περίπου 65 χιλιόμετρα.

Δηλαδή, για να δημιουργηθεί η ελάχιστη απαραίτητη ουδέτερη ζώνη, είναι απαραίτητο οι Ρώσοι να καταλάβουν το Χάρκοβο  και επομένως να σπάσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να κινηθούν και περίπου εξήντα χιλιόμετρα, πέρα ​​από το Χάρκοβο προς δυτική κατεύθυνση, για να εξαλείψουν το κίνδυνο και μάλλον αυτό πράττουν.

GALLERY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας