ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ-Παραλήρημα Netanyahu: Ολόκληρη η Γάζα θα περάσει υπό τον έλεγχο του Ισραήλ – Θα εκτοπίσουμε 1 εκατ. Παλαιστίνιους στη Λιβύη

87

Η ”διεθνής κοινότητα” και κύρια τα δυτικά κράτη , παρακολουθούν ανίκανα ή και απρόθυμα να αντιδράσουν , στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα έγκλημα του 21ου αιώνα. Εκτός από κούφιες απειλές για κυρώσεις , στην πραγματικότητα στέκονται ”σούζα” στις σιωνιστικές απάνθρωπες επιλογές που σιγοντάρονται από τις ΗΠΑ του Τραμπ . Για τους δυτικούς , πρωτίστως για τους γελοίους Ευρωπαιους ηγέτες κρατών και ΕΕ, δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα πέρα από τον υστερικό αντιρωσισμό τους και την έννοια τους για τους ουκρανοναζί , περισσότερο και από τους ίδιους τους λαούς τους.

Και οι δύσμοιροι κάτοικοι της Γάζας , δυστυχώς γι’ αυτούς , έτυχε να γεννηθούν Παλαιστίνιοι και γείτονες ανθρωπόμορφων τεράτων 

Π.Δ.

Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα βαθαίνει και οι διεθνείς εκκλήσεις για παύση πυρός πληθαίνουν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα κλιμάκωσης
Σε μια δήλωση που καταρρίπτει κάθε προσδοκία για αποκλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης και παγίωσης της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Ισραήλ από την πολύπαθη παλαιστινιακή περιοχή, αλλά, σύμφωνα με τον Netanyahu, η πρόθεση είναι η διατήρηση «πλήρους ελέγχου ασφαλείας» ακόμα και μετά το πέρας των επιχειρήσεων.
Οι δηλώσεις του έγιναν την Τετάρτη 21 Μαΐου, σε μια συγκυρία όπου η διεθνής κοινότητα — και κυρίως δυτικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί — εντείνουν τις πιέσεις για εκεχειρία και επανεκκίνηση της διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.
Ωστόσο, ο Netanyahu επέλεξε ξανά την αδιαλλαξία: απορρίπτοντας de facto κάθε σχέδιο για αποχώρηση, εγκαθιστά ένα αφήγημα «μόνιμης ασφάλειας» με ισραηλινή σφραγίδα, που ισοδυναμεί με διαρκή στρατιωτική κατοχή και ακύρωση κάθε ρεαλιστικής προοπτικής ειρηνικής συνύπαρξης.
Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα βαθαίνει και οι διεθνείς εκκλήσεις για παύση πυρός πληθαίνουν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα κλιμάκωσης, υπονομεύοντας τις όποιες ελπίδες για διπλωματική λύση.

Ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι οι Παλαιστίνιοι να την… εγκαταλείψουν

«Είμαι έτοιμος να τερματίσω τον πόλεμο υπό σαφείς όρους που θα εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ. Η επιστροφή των ομήρων, η απομάκρυνση της Hamas από την εξουσία, ο πλήρης αφοπλισμός και η εφαρμογή του σχεδίου Trump», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Οι στόχοι είναι συμπληρωματικοί «και πρέπει να τους επιτύχουμε πλήρως», πρόσθεσε με νόημα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, ο Netanyahu εξήγησε η εφαρμογή του σχεδίου του Donald Trump για την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να γίνει η Λωρίδα της Γάζας «Ριβιέρα», συνιστά απαράβατη προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου.

«Θα φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους που κρατούνται από τη Hamas»

Υπάρχουν 20 επιβεβαιωμένοι ζωντανοί όμηροι στη Γάζα και «έως και 38» δολοφονημένοι όμηροι, πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι «θα τους φέρουμε όλους πίσω».
Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για 24 ομήρους εν ζωή, αλλά δεν είναι σαφές τι άλλαξε.
Συμπλήρωσε ότι «αν υπάρχει ευκαιρία για προσωρινή εκεχειρία για να φέρουμε πίσω τους ομήρους, εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο IDF θα κυριεύσει όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας «αλλά χωρίς να συμβεί ανθρωπιστική κρίση», παραβλέποντας, βέβαια, ότι η Γάζα ούτως ή άλλως μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση από τον Οκτώβριο του 2023 κι εντεύθεν.

Προκαλεί Houthis και Ιράν ο Netanyahu

Αναφέρθηκε ακόμη και στις πιέσεις που αντιμετώπισε το Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από το εσωτερικό της χώρας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέλεξε να αποστασιοποιηθεί, προτιμώντας αντίθετα να παραθέσει έναν κατάλογο με επιτυχίες της χώρας έναντι της Γάζας, του Λιβάνου και του Ιράν.
«Ακόμα δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη» κατά των Χούθι στην Υεμένη, είπε ακόμη.
Διέψευσε, ακόμη, σενάρια που ήλθαν στη δημοσιότητα για το ότι πιθανόν ζει ο ηγέτης της Hamas Mohammad Sinwar.
«Προφανώς τον έχουμε σκοτώσει», είπε.
Τέλος, για το Ιράν επεσήμανε ότι «παραμένει μια σοβαρή απειλή κατά του Ισραήλ», ενώ συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται «σε πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ. Μιλάμε μαζί τους συνεχώς.
Ελπίζουμε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα αποτρέψει ένα πυρηνικό όπλο από το Ιράν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας