ΟΗΕ: Εξευτελίζεται και αποκαλύπτει τον ωμό φιλοαμερικανισμό του-Προτείνει “ειρηνευτική δύναμη” στο Κούρσκ!!!

319

Σε επικοινωνιακά κόλπα καταφεύγει ο ΟΗΕ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιλέγοντας να κάνει μία φθηνή πολιτική κίνηση για να υπενθυμίσει την… ύπαρξή του, σε απόλυτη συμφωνία βέβαια, με την ατζέντα του καθεστώτος Ζελένσκι.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε την Τετάρτη από τη Ρωσία να της επιτρέψει την πρόσβαση στις ρωσικές περιοχές που έχουν πληγεί συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Κουρσκ όπου σημειώθηκε η επιδρομή του Κιέβου.

«Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έστειλε ένα αίτημα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Γραφείο στις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας που πλήττονται από τις εχθροπραξίες, περιλαμβανομένων των περιφερειών Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, στο πλαίσιο της εξουσιοδότησής μας για την επιτήρηση και αξιολόγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Λιζ Θρόσελ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ήδη στείλει πολυάριθμα αιτήματα πρόσβασης στις ουκρανικές περιοχές που ελέγχει η Ρωσία.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί θετική απάντηση» σε αυτά τα αιτήματα, ανέφερε η Θρόσελ.

Σημειωτέον πως από τα 42 εκατομμύρια Ουκρανών πολιτών που βρίσκονταν στη χώρα πριν από την έναρξη του πολέμου, σε ουκρανικό έδαφος έχουν παραμείνει μόλις τα 25. 

Πέρα από την πρωτοφανή ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζονταν όσοι μετακινήθηκαν σε χώρες της Δύσης, η οποία δεν ήρθε από τον ΟΗΕ, αλλά τα λίγα κράτη τα οποία μερίμνησαν, μεγάλη ανάγκη υπήρξε και για τους ρωσόφωνους κατοίκους της Ουκρανίας.

6 εκατομμύρια περίπου Ουκρανοί ρωσόφωνοι βρέθηκαν με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στις περιοχές των Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και Χάρκοβο, με τη Ρωσία να προσπαθεί και να επιτυγχάνει με ίδιους πόρους να τους αποκαταστήσει και να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους.

Σε αυτούς μάλιστα θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και το 1 εκατομμύριο προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε ρωσικό μητροπολιτικό έδαφος, με αντίστοιχες ανθρωπιστικές ανάγκες.

Ο ΟΗΕ πού ακριβώς βρισκόταν τότε, για να έχει τώρα το δικαίωμα να «κουνάει το δάχτυλο» στη Ρωσική Ομοσπονδία και να «θυμάται» κυανόκρανους και «ειρηνευτικές αποστολές»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας