Οι Ρώσοι διαλύουν τα Patriot με καταιγιστικό ρυθμό

1203

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν 89 drones αλλά έκαναν… ένα τραγικό λάθος

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μέσα σε 24 ώρες
Η Ρωσία θεωρείται και είναι η χώρα με τα καλύτερα αντιαεροπορικά συστήματα στον κόσμο, αποδεδειγμένα αφού οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι το ποσοστό επιτυχίας τους είναι 97% πραγματικά σοκαριστικό ποσοστό…
Ωστόσο οι Ρώσοι έχουν εξελιχθεί σε μετρ της στρατηγικής…
Οι Ουκρανοί διατυμπανίζουν ότι καταρρίπτουν τα drones που στέλνουν οι ρωσικές δυνάμεις, π.χ. κατέρριψαν 89 drones Geran-2 και Gerbera… αλλά έκαναν ένα τραγικό λάθος…
Οι ουκρανοί χρησιμοποιούν όλα τα συστήματα αεράμυνας και ειδικά πυραύλους που είναι ελάχιστοι για να καταστρέψουν τα drones…
Οι Ρώσοι λοιπόν εξαντλούν τους κρίσιμους για την Ουκρανία πυραύλους που κοστίζουν εκατομμύρια για να χτυπήσουν drones που κοστίζουν 10.000 δολάρια….
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι συνεχίζουν να διαλύουν τα Patriot με καταιγιστικό ρυθμό

Ακόμη ένα σύστημα Patriot σκόνη

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων Patriot , ένα κέντρο ελέγχου UAV, σιδηροδρομικά τρένα με προσωπικό και πυρομαχικά, συσσωρεύσεις εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε 147 περιοχές».
Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έναν επιχειρησιακό-τακτικό πύραυλο ATACMS, 14 πυραύλους HIMARS και 61 drones.
Συνολικά, σε διάφορα τμήματα της γραμμής μάχης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν:

-έως το 1965 στρατιωτικό προσωπικό.
-Τεθωρακισμένο όχημα μάχης HMMWV αμερικανικής κατασκευής.
-23 αυτοκίνητα.

Μετρ στρατηγικής οι Ρώσοι… πως εξαντλούν την Ουκρανική αεράμυνα που ξεμένει πάλι από πυραύλους

Την νύχτα 31ης Ιουλίου 2024, η Ρωσία στόχευσε την Ουκρανία και ειδικά το Κίεβο με 89 drones Gerbera.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, όλα τα ρωσικά drones καταρρίφθηκαν.
Θα αναρωτιέστε.
Πώς οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο εάν δεν μπορούν να στείλουν ούτε ένα drone για να διεισδύσει στην ουκρανική αεράμυνα;
Πώς τα ουκρανικά drones διεισδύουν συστηματικά στη ρωσική αεράμυνα;

Μελετημένο σχέδιο στρατηγικής

Οι Ρώσοι εργάζονται πάνω σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο στρατηγικής.
Η στρατηγική τους φαίνεται να είναι η εξής.

Να πετάξουν σε όσο υψηλά υψόμετρα τα drones όπου υποχρεωτικά θα εμπλακούν μόνο με πύραυλοι.
Όχι άλλα όπλα.
Οποιοσδήποτε πύραυλος εκτοξευθεί στο drone είναι δεδομένο ότι είναι πιο ακριβός από το drone.
Αν υποθέσουμε ότι χρειάζονται δύο πύραυλοι για να καταρρίψει ένα drone χαμηλής ανίχνευσης, η Ρωσία θα πετύχαινε μια νίκη γιατί θα υποχρέωνε την Ουκρανία να δαπανήσει τους πολύτιμους πυραύλους της που είναι σε έλλειψη.
Ταυτόχρονα ο Ρωσικός στρατός αποκτάει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας για παρακολούθηση επιθέσεων SEAD (Καταστολή της Αεροπορικής Άμυνας του Εχθρού) με πυραύλους Iskander-M.
Εάν η επίθεση της 31ης Ιουλίου είχε σκοπό να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους, οι Ρώσοι πιθανότατα θα είχαν προσπαθήσει να υπερφορτώσουν την ουκρανική αεράμυνα χρησιμοποιώντας μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα έφταναν ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μια επίθεση που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας υποδηλώνει ότι είναι επίθεση για διερευνητικούς σκοπούς.

Υπάρχουν περισσότερα στη ρωσική στρατηγική;

Θεωρείται ευρέως ότι τα 89 drones που χρησιμοποιήθηκαν για την πιο πρόσφατη επίθεση στο Κίεβο, μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, αν όχι η μεγαλύτερη, ήταν ρωσικά drones Geran-2.
Ωστόσο, είναι πιθανό μεταξύ των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν, μερικά να ήταν τα πρόσφατα drones Gerbera.

Τα drones Gerbera

Στις 24 Ιουλίου, οι ουκρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός νέου ρωσικού drone καμικάζι που μοιάζει με το Geran-2.
Το νέο drone συνετρίβη κοντά στο Κίεβο χωρίς να υποστεί μεγάλες ζημιές.
Παραδόξως, το drone δεν είχε κεφαλή ήταν άοπλο.
Το πλαίσιο του αεροσκάφους του κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας αφρό που απορροφά τα σήματα ραντάρ και κόντρα πλακέ.
Εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να σας κάνει να αναρωτηθείτε αν οι Ρώσοι είχαν αρχίσει τώρα να αγοράζουν drones από τους Χούτι!
Ουκρανικές πηγές υποστήριξαν ότι το UAV πετούσε με ταχύτητα 150 χλμ/ώρα και σε ύψος 20-30 μ., εντελώς ορατό στα ουκρανικά ραντάρ AD.
Η ελάχιστη ζημιά στο UAV υποδηλώνει σύγκρουση σε εμπόδιο όπως ένα δέντρο, όχι από κατάρριψη με όπλο.
Μέσα στο πλαίσιο του αεροσκάφους, οι Ουκρανοί φέρεται να βρήκαν ένα μόντεμ 3G / 4G με ουκρανική κάρτα SIM.
Αργότερα, στις 28 Ιουλίου, το drone αναγνωρίστηκε ως το ρωσικό drone Gerbera με βάση ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram Falcon.
Το βίντεο αναφέρει ότι η Ρωσική Gastel Design Bureau ως τον κατασκευαστή του drone, το οποίο στο βίντεο αναφέρεται ως «ο μικρότερος αδερφός του Geranium».
Το βίντεο υποστηρίζει ότι το Gerbera είναι ικανό να λειτουργεί ως σμήνος σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων ELINT (Ηλεκτρονική Νοημοσύνη), επιθέσεις Kamikaze και άλλες επιχειρήσεις

Το Ρωσικό drones Gerbera
GEREBA-DRONE.jpg
Σε αντίθεση με το σκελετό του drone Geran, το Gerbera διαθέτει στροφαλοφόρεςς πτέρυγες δέλτα με κατακόρυφο σταθεροποιητή. Όπως και το Geran, χρησιμοποιεί έλικα ώθησης που τοποθετείται στην ουρά.
Η χρήση ενός κατακόρυφου σταθεροποιητή θα έκανε το Gerbera λιγότερο stealth, αλλά ο συμβιβασμός stealth θα αντισταθμιζόταν περισσότερο από τη χρήση αφρού που απορροφά το σήμα των ραντάρ και ενός ξύλινου πλαισίου.
Το Gerbera είναι ελαφρώς μικρότερο από το Geran, κάτι που μπορεί να εξηγήσει την αναφορά χαρακτηρίζοντας το ως μικρό αδερφό του Geran.
Σαφώς, το Gerbera θα ήταν απολύτως ορατό στα ουκρανικά συστήματα ραντάρ AD.
Ο συνδυασμός Geran και Gerbera θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός στην εξάντληση των ουκρανικών αποθεμάτων πυραύλων αεράμυνας και στην αποκάλυψη κρίσιμων εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.
Επειδή και τα drones Geran και Gerbera μπορούν να φέρουν κεφαλές, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποθέσουν ότι είναι δόλωμα.
Με άλλα λόγια, είναι υποχρεωμένοι να τους καταρρίψουν, θα πάρουν ρίσκο αν δεν το κάνουν!

Στα αρχικά στάδια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατά τις επιθέσεις κορεσμού, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ χωρίς κεφαλές ως δόλωμα ή πλατφόρμες ELINT.
Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων AD που παρέχονται από το ΝΑΤΟ όπως τα συστήματα NASAMS, IRIS-T, SAMP/T και HAWK κατέστησαν τελικά μη βιώσιμα τα χτυπήματα κορεσμού πυραύλων κρουζ.
Δεδομένου ότι οι πύραυλοι κρουζ είναι πολύ ακριβοί, οι ρωσικές δυνάμεις άλλαξαν στρατηγική.
Αντικαθιστώντας τα χτυπήματα υπερφόρτωσης των συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας από ακριβούς πυραύλους κρουζ με χτυπήματα από φθηνά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο, η Ρωσία σχεδιάζει τις πυραυλικές τις επιθέσεις με μεγάλη επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας