Οι Ρώσοι μπήκαν στην Ορλίβκα-Kατέλαβαν το Στέποβο και το ανατολικό Μπερντίτσι

1774

Οι Ρώσοι μπήκαν στην πόλη Ορλίβκα στα δυτικά της Αβντιίβκα και ξεκίνησαν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της.

Η Ορλίβκα αποτελεί το κέντρο της λεγόμενης δεύτερης ουκρανικής αμυντικής διάταξης και η κατάληψή της θα σημάνει την πλήρη εξάρθρωσή της.

Οι Ρώσοι τη νύχτα κατέλαβαν το Στέποβο και το ανατολικό μέρος του Μπερντίτσι.

Οι προηγούμενες ρωσικές επιτυχίες σε Λαστοτσκίνο και Τονενκόγιε επέτρεψαν στους Ρώσους να απωθήσουν τους Ουκρανούς πολύ μακριά από την Αβντιίβκα.

Εάν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός είναι σίγουρο πως οι Ρώσοι θα καταφέρουν να φτάσουν στο Βούλενταρ από τα ανατολικά ενώ θα προσεγγίσουν επικίνδυνα και το Ντνίπρο, μία από τις μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις μαζί με το Κίεβο, το Χάρκοβο και την Ζαπορίζια.

Κάποιοι προσπαθούν να κατανοήσουν πως μία ήττα σε μία μικρή πόλη όπως η Αβντιίβκα, μπόρεσε να προκαλέσει τέτοια καταρρεύσει στην ουκρανική διάταξη.

Η εξήγηση είναι απλή: Όλες αυτές οι μικρές πόλεις-φρούρια που κατασκευάστηκαν σε βάθος οκτώ ετών είχαν δημιουργήσει ένα είδος απροσπέλαστης γραμμής Μαζινό, που ως στόχο είχε να συγκρατήσει τις ανώτερες ρωσικές στρατιές σε σημείο που να «βαλτώσουν» μέχρι εξάντλησης τους και εν συνεχεία να καταστραφούν.

Αυτό δεν συνέβη καθώς οι Ρώσοι έμαθαν από τα λάθη τους και κατανόησαν την «παγίδα» που είχαν στήσει οι Αμερικανοί.

Προχώρησαν σε έναν πόλεμο «φθοράς» από τον οποίο σχετικά εύκολα βγήκαν νικητές καθώς η ρωσική επικράτεια διαθέτει απειρία ενεργειακών πόρων, πρώτων υλών και τροφίμων σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν διαθέτουν τίποτε από αυτά.

Γνώριζαν επίσης ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «μαύρο χάλι» και δεν θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο την Ουκρανία.

Η ουκρανική αμυντική διάταξη άρχισε να «ξηλώνεται» μετά την ήττα στο Μπάκχμουτ και πλέον μετά την συντριβή στην Αβντιίβκα, υπάρχει ένα μεγάλο πέρασμα για τους Ρώσους ώστε να «ξεχυθούν» στις ουκρανικές πεδιάδες χωρίς να υπάρχει η προοπτική σοβαρής ουκρανικής αντίστασης.

Φυσικά, κάποιος θα σκεφτεί ότι οι μεγάλες που κανονικές πόλεις δεν είναι εύκολο να καταληφθούν.

Ή αλήθεια όμως είναι πως οι μικρές πόλεις οχυρώνονται πολύ πιο εύκολα από τις μεγάλες καθώς απαιτείται να οχυρωθεί μικρότερος χώρος.

Επίσης, σε μία μεγάλη πόλη όπου ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι ρωσικής εθνικής συνείδησης πολλά μπορούν να αλλάξουν κατά την διάρκεια μίας πολιορκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας