Οι ρωσικές μονάδες “Storm” σκορπούν τον όλεθρο στους Ουκρανούς

1465

Είναι φανερό πως ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις τακτικές του και προκαλεί βαριές ζημιές στα ουκρανικά στρατεύματα επί του εδάφους.
Αυτή η παραδοχή ανήκει στους Ουκρανούς και συγκεκριμένα στον διοικητή της Ανατολικής Ομάδας, Oleksandr Syrskyi.
«Φυσικά, ο εχθρός (σ.σ. οι Ρώσοι) αναλύει τα αποτελέσματα των ενεργειών του, εξάγει ορισμένα συμπεράσματα και βελτιώνει τις τακτικές χρήσης στρατευμάτων», είπε ο Syrskyi όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της ρωσικής τακτικής στο πεδίο της μάχης σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο Interfax-Ukraine στις 25 Απριλίου.

Οι μονάδες Storm

Ο Syrskyi ανέφερε τις ξεχωριστές μονάδες επίθεσης «Storm» (καταιγίδα) που σχεδιάστηκαν από τους Ρώσους για να ανακτήσουν χαμένες θέσεις, ενώ περιέγραψε τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
«Για να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων επίθεσης, ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά μονάδες αρμάτων μάχης και πυροβολικού από θέσεις βολής, προκαλεί μεγάλη ζημιά στα στρατεύματά μας, καταστρέφει τις θέσεις μας και μετά οι μονάδες επίθεσης επιχειρούν, εξήγησε.
Τόνισε την αποτελεσματική χρήση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από τον Ρώσο διοικητή για τη ρύθμιση των πυρών του πυροβολικού και τον έλεγχο του υφισταμένου του προσωπικού.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Ενώ βρίσκονται σε περιβάλλον αστικού πολέμου είπε ο Syrskyi, οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν με πυροβολικό για μεγάλη διάρκεια εναντίον ουκρανικών θέσεων, ενώ μια ομάδα έως και δέκα ατόμων με φορητά όπλα εισβάλλει απευθείας σε αυτές τις θέσεις.
Συνήθως, αυτές οι επιθέσεις διεξάγονται σε «3-4 κύματα», σύμφωνα με τον Syrski, ο οποίος τόνισε επίσης ότι οι απώλειες των ομάδων επίθεσης «αναπληρώνονται αμέσως από την ομάδα εκκένωσης από τα σημεία διανομής».
«Οι διοικητές των ομάδων επίθεσης χρησιμοποιούν smartphone με το ειδικό λογισμικό «Alpine Quest GPS», το οποίο δείχνει τις συντεταγμένες των θέσεων του πυροβολικού μας, τις διαδρομές προέλασης προς αυτές καθώς και τις επιχειρήσεις γειτονικών μονάδων, εξήγησε.
ikr.jpg
Ποιοι είναι οι Storm

Οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Syrski φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με την περιγραφή των ρωσικών μονάδων επίθεσης και του οπλισμού τους στο εγχειρίδιο του ρωσικού στρατού που φέρεται να κατελήφθη από τον ουκρανικό στρατό, και στο οποίο είχαν αναφερθεί οι EurAsian Times.
Συγκεκριμένα, η μονάδα επίθεσης «Storm» περιλαμβάνει συνήθως έναν λόχο με ένα ή δύο άρματα μάχης και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πεζικού στην πρώτη γραμμή.
Ο λόχος εφόδου είναι η κεντρική μονάδα ενός αποσπάσματος που επικεντρώνεται γύρω από δύο διμοιρίες που αποτελούνται από 12-15 άτομα ενισχυμένος από τρεις διμοιρίες υποστήριξης.
Συνολικά, έχει μια μονάδα διοίκησης, μια ομάδα UAV, διμοιρίες επίθεσης, μια διμοιρία υποστήριξης πυροβολικού, μια δύναμη υποστήριξης πυρός, μια ομάδα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (AFV), μια ομάδα εφεδρείας και ένα ιατρικό τμήμα.

storm_2.jpg
Ευελιξία

Η διμοιρία υποστήριξης πυροβολικού διαθέτει ένα οβιδοβόλο D-30 ή 2S9 και δύο μεσαίους όλμους 82 χιλιοστών ή βαρύτερα συστήματα 120 χιλιοστών.
Οι όλμοι έχουν ανατεθεί στους διοικητές των λόχων επίθεσης που ελέγχουν τα οβιδοβόλα.
Η διμοιρία υποστήριξης πυρός είναι εξοπλισμένη με διάφορα όπλα άμεσης βολής, συμπεριλαμβανομένων δύο εκτοξευτών χειροβομβίδων AGS-17, δύο βαρέων πολυβόλων Kord, δύο εκτοξευτών κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πιθανώς δύο ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
Η ομάδα AFV περιλαμβάνει ένα T-72 MBT και τέσσερα οχήματα μάχης BMP ή ελαφρά θωρακισμένα BMD-2.
Ωστόσο αυτά τα οχήματα που μεταφέρουν στρατεύματα δεν εντάσσονται στην ομάδα πεζικού όπως είναι σύνηθες στις ρωσικές μηχανοκίνητες μονάδες, γιατί ο πρωταρχικός τους ρόλος φαίνεται να είναι η ευέλικτη υποστήριξη πυρός χρησιμοποιώντας τα αυτόματα πυροβόλα τους.
Από επιχειρησιακή σκοπιά, μπορούν να παραμείνουν ομαδοποιημένοι ή να διασκορπίζονται μεταξύ διμοιριών επίθεσης.
Εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης ένα MBT για βαρύτερη υποστήριξη πυρός.
Οι μονάδες επίθεσης λέγεται ότι αρχίζουν να κινούνται σε ουκρανικές θέσεις μέσα σε ένα λεπτό από το τέλος του βομβαρδισμού του υποστηρικτικού πυροβολικού.
Και αμέσως μετά το τέλος των πυρών του πυροβολικού, οι ομάδες υποστήριξης πυρός ανοίγουν πυρ με AGL/RPG και ένα πολυβόλο για να καταστείλουν τους αμυνόμενους και να τους εμποδίσουν να λάβουν μέτρα, επιτρέποντας στις ομάδες επίθεσης να προχωρήσουν προς τις ουκρανικές θέσεις.
storm_3.jpg
Επηρέασαν οι επιτυχίες στο Bakhmut

Σύμφωνα με έναν έφεδρο αξιωματικό του ουκρανικού στρατού, η ρωσική διοίκηση φαίνεται να αποφάσισε να σχηματίσει τις μονάδες επίθεσης «Storm» αφού επηρεάστηκε από τις επιτυχίες στο Bakhmut από τους Wagner.
«Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία των Storm τους επιτρέπει να εντοπίζουν και να εμπλέκονται με επιτυχία αδύνατα σημεία των αμυνόμενων», λέει ο Ουκρανός στρατιωτικός.
Ωστόσο, επισημαίνει επίσης ότι δεν είναι όλες οι μονάδες Storm εξίσου ικανές, καθώς ορισμένες από αυτές έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση με έμπειρους εκπαιδευτές για την εμπέδωση συλλογικού πνεύματος, ενώ άλλες έχουν σχηματισθεί βιαστικά, με αποτέλεσμα ποικίλα επίπεδα ποιότητας.
Σημειώνει περαιτέρω ότι ορισμένες μονάδες Storm μετατράπηκαν σε «ποινικές μονάδες», όπου οι αξιωματούχοι τοποθετούν ανυπάκουους ή προβληματικούς στρατιώτες και ακόμη εκβιάζουν στρατιώτες απειλώντας τους ότι θα μεταφερθούν σε αυτές.
storm_4.jpg
Προσωρινές Μονάδες Επίθεσης

Ο ίδιος αναφέρει επίσης τις «Προσωρινές» μονάδες επίθεσης, εξηγώντας ότι αυτές διαφέρουν από τους Storm που είναι ενσωματωμένες σε ένα τάγμα, σύνταγμα ή ταξιαρχία.
Αυτές οι προσωρινές μονάδες επίθεσης συγκεντρώνονται σε ένα σύνταγμα ή ένα τάγμα για μια συγκεκριμένη επιχείρηση επίθεσης και είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες απαιτήσεις αυτής της αποστολής.
Δεν έχουν συγκεκριμένο αριθμό, όνομα, δομή, οπλισμό, ούτε καν τακτικούς διοικητές.
Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, αυτοί οι σχηματισμοί επίθεσης διαλύονται και οι στρατιώτες επιστρέφουν στις κανονικές διμοιρίες και τους λόχους τους μέχρι την επόμενη αποστολή.
Για παράδειγμα, εάν οι Ρώσοι διοικητές αποφάσιζαν να επιτεθούν σε μια τάφρο με δέκα μόνο Ουκρανούς στρατιώτες χωρίς σημαντικό αντιαρματικό όπλο, θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια ομάδα επίθεσης περίπου 50 ανδρών και να την υποστηρίξουν με μερικά τανκς για να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας.
Αυτές οι προσωρινές μονάδες επίθεσης δεν λαμβάνουν πρόσθετη εκπαίδευση ή χρόνο για να αποκτήσουν συντονισμό, και ως εκ τούτου συχνά δεν έχουν σωστή επικοινωνία και δυσκολεύονται να συνεργαστούν.
Επίσης, αυτοί οι προσωρινοί σχηματισμοί επίθεσης τείνουν να υποχωρούν μετά τις αρχικές απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας