Οι Γερμανοί δεν θέλουν την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα – Όχι στον πυρηνικό εφιάλτη

203
Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa, διαπίστωσε ότι το 49% των Γερμανών πιστεύει ότι η ανάπτυξη του πυραύλων στο έδαφος της χώρας δεν είναι «σωστή»
H αντιρωσική υστερία την οποία επιχειρεί να επιβάλλει η ελίτ στην Ευρώπη κατά τα φαινόμενα δε βρίσκει πρόσφορο έδαφος καθώς μια νέα δημοσκόπηση σχετικά με μια προγραμματισμένη ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία δείχνει ότι περισσότεροι Γερμανοί είναι αντίθετοι στην ιδέα.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ξεκινώντας από το 2026, θα αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), που αφορά τα επίγεια πυραυλικά συστήματα με βεληνεκές μεταξύ 310 και 3.400 μιλίων.
Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa, διαπίστωσε ότι το 49% των Γερμανών πιστεύει ότι η ανάπτυξη του πυραύλων στο έδαφος της χώρας δεν είναι «σωστή», ενώ το 45% υποστηρίζει την ιδέα.
Η αντίθεση είναι ισχυρότερη μεταξύ των Γερμανών που ζουν σε κρατίδια που ήταν κάποτε η Ανατολική Γερμανία, με το 74% από αυτούς να είναι ενάντια στο σχεδιασμό αυτό.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη σε κοινή δήλωση με τη Γερμανία, αλλά ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αντιμετωπίζει την αντίθεση στο σχέδιο από το εσωτερικό του κόμματός του και την κυβέρνηση συνασπισμού.
«Όχι κάθε όπλο κάνει τη Γερμανία αμέσως πιο ασφαλή», δήλωσε στο Politico ο Rolf Mützenich, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) του Scholz.Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-04_153351.png
Ο Mützenich προειδοποίησε προηγουμένως ότι «ο κίνδυνος μιας ακούσιας στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι σημαντικός».

Ανώτερα μέλη του SDP που ανησυχούν για την ανάπτυξη είπαν ότι θα συγκαλέσουν μια συζήτηση σχετικά με αυτό τον Σεπτέμβριο.
«Η τρέχουσα συζήτηση γύρω από την εξαγγελθείσα ανάπτυξη συμβατικών οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία μας αφορά όλους», ανέφεραν σε σημείωμα που είδε το Politico.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η ανάπτυξή τους θα περιλαμβάνει πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι είναι πυρηνικά ικανοί και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 μιλίων.
Οι Tomahawks χρησιμοποιούνται συνήθως σε αντιτορπιλικά και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δεδομένου ότι μια χερσαία έκδοση απαγορεύτηκε από το INF.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν επίσης ότι θα στείλουν πυραύλους SM-6 στη Γερμανία, γεγονός που σηματοδοτεί ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα πυραύλων Typhon είναι ένα  σύστημα κρυμμένο σε ένα κοντέινερ 40 ποδιών που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Tomahawks και SM-6.
Το SM-6 μπορεί να χτυπήσει στόχους έως και 290 μίλια μακριά, κάτω από τα επίπεδα που προηγουμένως απαγορευόταν από το INF.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην ανάπτυξη τερματίζοντας το moratorium για την ανάπτυξη πυραύλων που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από την INF.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov δήλωσε ότι δεν θα απέκλειε την ιδέα να αναπτύξει η Μόσχα πυραύλους με πυρηνικά όπλα ως απάντηση.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-04_153450.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας