Οι εξευτελιστικές πωλήσεις κρατικών πακέτων της Alpha και της Εθνικής

808

Οι πλήρως αφελληνισμένες Τράπεζες στα νύχια του πιο ταχυδιωκτικού, κερδοσκοπικού και αδίστακτου διαθνούς κεφαλαίου

Όχι το χρηματιστήριο δεν θα πάει καλά… και αυτό γιατί οι ξένοι επενδυτές κατανοούν ότι τα ελληνικά assets δεν αξίζουν ακριβά αλλά τραγικά μέτρια…… πωλούνται σε μέτριες τιμές… οπότε το μήνυμα της Ελλάδος στον έξω κόσμο στους διεθνείς επενδυτές είναι ότι είμαστε μια οικονομία της μετριότητας, των μέτριων επιδόσεων και μέτριων αποτιμήσεων…
Η βελτιωμένη προσφορά της UniCredit για το 8,97% της Alpha bank προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι παρωδία… αφού αύξησε το τίμημα από 1,33 σε 1,39 ευρώ ή από 280 εκατ σε 294 εκατ αύξηση μόλις 14 εκατ…  

Δυστυχώς η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να παρουσιάσει ένα αφήγημα περί επενδύσιμης οικονομίας και εν μέσω διαλυμένης αντιπολίτευσης που δεν μπορεί να αντιδράσει… πραγματοποιείται ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης που απλά δεν θα ενθουσιάσει…
Είναι προφανές ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πιέστηκε να προχωρήσει βιαστικά σε όλα καθώς όλα… πραγματοποιούνται λες ότι δεν υπάρχει αύριο.
Η όλη διαδικασία είναι λάθος και αυτό θα καταγραφεί στο χρηματιστήριο, μην παρασυρθείτε από εφήμερες fake ανόδους, οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα επειδή βλέπουν φθήνια… όχι επενδύσιμη οικονομία αλλά φθήνια…
Όμως υποτιμώντας τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου δεν θα δημιουργηθούν ευκαιρίες ανοδικότητας στο χρηματιστήριο, αντιθέτως θα εμφανιστούν και οι short και το πάρτι θα έχει άδοξο τέλος.
Ως bankingnews (ΒΝ) δεν κατανοούμε την βιασύνη είναι προφανές ότι δεν βιάζεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βιάζεται η κυβέρνηση για να αποδείξει τα περί επενδύσιμης οικονομίας… αλλά όλο αυτό θα αποδειχθεί ένα οικτρό λάθος…
Κόντρα σε όλους το καταγράφουμε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, διαφωνούμε απόλυτα με την βιασύνη… όποιος βιάζεται σκοντάφτει και εδώ το πέσιμο θα κοστίσει πολλά δισεκ. στο χρηματιστήριο…

Το deal της Alpha bank στα 1,39 ευρώ ή 294 εκατ δηλαδή η UniCredit αύξησε το τίμημα 14 εκατ ευρώ… η αύξηση του τιμήματος είναι παρωδία… 

Όταν μια τράπεζα όπως η UniCredit με 55 δισεκ. κεφάλαια και 845 δισεκ. ενεργητικό, περίπου 43 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία (P/BV 0,78) και με ενεργό πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών δηλαδή πεταμένα λεφτά 2,35 δισεκ. λέει ότι αύξησε το τίμημα από 1,33 (τίμημα 280 εκατ) σε 1,39 ευρώ (τίμημα 294 εκατ) ή επιπλέον 14 εκατ. ευρώ… δεν το λες και επιτυχία… συγνώμη αλλά δεν το λες επιτυχία…. αλλά παρωδία..
Η αύξηση του τιμήματος είναι τραγικά κατώτερη των περιστάσεων και δείχνει ότι αποτιμάει 0,52 από 0,51 P/BV την Alpha bank… δεν την αποτιμάει 0,95 όπως την Eurobank…
Με 1,33 ευρώ – η αρχική προσφορά – το προσφερόμενο τίμημα ήταν 280 εκατ και με 1,39 ευρώ είναι 294 εκατ ευρώ… δηλαδή αύξηση… μόλις 38 εκατ ευρώ.

Ξεκινάει με συνοπτικές διαδικασίες το placement της Εθνικής 20%… κίνδυνος να γίνει με discount αντί premium

Το placement της Εθνικής τράπεζας ξεκινάει με συνοπτικές και άμεσες διαδικασίες εντός 24 ωρών αλλά η όλη διαδικασία είναι βιαστική και πραγματοποιείται σε λάθος χρόνο χρηματιστηριακά όταν η Εθνική μπορεί να επιτύχει πολύ καλύτερες τιμές.
Υποστηρίζαμε ότι το placement της Εθνικής έπρεπε να γίνει με χρηματιστηριακή αξία πάνω από τα 7,5 ευρώ – υπήρχαν και τιμές στόχοι 9 ευρώ – ώστε η τιμή διάθεσης να καθοριστεί σε κάποια εύλογη αποτίμηση…
Με χρηματιστηριακή τιμή 5,44 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 4,97 δισεκ. δυστυχώς το placement θα γίνει με discount που επίσης είναι λάθος ως διαδικασία.
Εκτιμούμε όπως είναι τα πράγματα αντί για 6,20 ευρώ θα υλοποιεί στα 5 με 5,20 ευρώ που σημαίνει 5 Χ 914,7 εκατ μετοχές = 4,5 δισεκ. ευρώ δηλαδή P/BV (κεφάλαια 7,26 δισ) = 0,62….
Το 20% θα διατεθεί σε 5% μικρομετόχους, 5% με 6% έλληνες θεσμικούς, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και 8% με 10% σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Για το 20% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 183 εκατ μετοχές Χ 5 ευρώ = 915 εκατ ευρώ.
Όχι πιστεύουμε ότι η Εθνική τράπεζα μπορεί να πωληθεί πολύ υψηλότερα και θεωρούμε την διαδικασία βιαστική που δεν εξυπηρετεί πέραν τις πολιτικές σκοπιμότητες καμία οικονομική σκοπιμότητα.

Συμπέρασμα

Τόσο η πώληση του 8,97% της Alpha bank όσο και η πώληση του 20% της Εθνικής δεν δείχνουν ότι υπάρχει οικονομικό κίνητρο αλλά πολιτική σκοπιμότητα και η βιασύνη θα φέρει απογοήτευση στο χρηματιστήριο.
Βραχυπρόθεσμα δεν δίνουμε καμία σημασία στην fake ανοδική αναλαμπή… δείχνουμε με τις διαδικασίες πώλησης υγιών τραπεζών ότι ξεπουλάμε τα ελληνικά assets… όχι δεν στέλνουμε μήνυμα επενδύσιμης οικονομίας…
Στέλνουμε μήνυμα… ελάτε πουλάμε φθηνά τα ελληνικά καλά assets…
Να θυμάστε… η ανοδικότητα καταστρέφεται στο χρηματιστήριο με τέτοια τερτίπια και πολιτικές μηχανορραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας