Ο Σολτς – δείτε το βίντεο – τουλάχιστον “εντυπωσιάστηκε” για να το πω ευγενικά, από τον “Oreshnik” και κάλεσε τους συμμάχους να επιδιώξουν αποκλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης
Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι θεωρεί τη χρήση του τελευταίου πυραύλου “Oreshnik” από τη Ρωσία ως “τρομακτική κλιμάκωση“.
“Το πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο πόλεμος μας το δείχνει η τελευταία κλιμάκωση: Ο Πούτιν χρησιμοποίησε πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς για να πλήξει το ουκρανικό έδαφος. Μια τρομακτική κλιμάκωση“,”
– είπε.
Ο Σολτς επανέλαβε επίσης με … έμφαση ότι το Βερολίνο ΔΕΝ θα προμηθεύσει το Κίεβο με Taurus μεγάλου βεληνεκούς, καθώς η Γερμανία θέλει να “αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.
Παράλληλα, ο Σολτς αρνήθηκε να σχολιάσει το “μυστικό σχέδιο” της Γερμανίας, που ανέφεραν κάποια μέσα, σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η δε γερμανική Bild δείχνει σχεδόν… πανικό για τον “πύραυλο-τέρας του Πούτιν” όπως τον λέει!
• Unsicherheit.
• Erschöpfung.
• Verzweiflung.
✔️ Με αυτές τις τρεις λέξεις (αβεβαιότητα, εξάντληση, απόγνωση), ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, Paul Ronzheimer, περιέγραψε τις εντυπώσεις του από την ατμόσφαιρα στο Κίεβο μετά το χτύπημα του Oreshnik στο Dnepropetrovsk.
“Αβεβαιότητα, εξάντληση, απόγνωση. Αυτό είναι το τοξικό μείγμα που αισθάνομαι στο Κίεβο αυτές τις μέρες και για το οποίο, αν ρωτήσετε τους ανθρώπους και τους πολιτικούς, φταίμε τουλάχιστον εν μέρει. Φυσικά, η κατάσταση ήταν πάντα σκληρή , άλλοτε με περισσότερες ελπίδες, άλλοτε με λιγότερες.
Αλλά καθώς ο ρωσικός στρατός προχωρά όλο και πιο επιθετικά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται:
– Πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε;”
γράφει ο Ronzheimer.
Η χρήση νέου πυραύλου από τη Ρωσία προκάλεσε «νέα κύματα εκνευρισμού» στο Κίεβο, μοιράζεται τις παρατηρήσεις του ο δημοσιογράφος.
Την ίδια ώρα, ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό από οποίους πήρε συνέντευξη η Bild μιλούν για τη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο. Τους λείπουν όπλα, πυρομαχικά και προσωπικό.
Σύμφωνα με τον Ronzheimer, οι διαπραγματεύσεις με τη νικήτρια Ρωσίς μπορούν ακόμα να ξεκινήσουν μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, ο οποίος θέλει να τερματίσει τον πόλεμο στην πρώτη γραμμή. Όμως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο,
«το ερώτημα θα είναι εάν η Ουκρανία θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.
Και θα αναγκάσει ο Τραμπ την Ουκρανία να το κάνει αυτό διακόπτοντας τη βοήθεια προς αυτήν;».
«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Πούτιν εμφανίζεται πιο δυνατός και πιο σίγουρος από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό…
Αβέβαιες, ίσως υπαρξιακές, βδομάδες και μήνες περιμένουν για την Ουκρανία.
Και επομένως για ολόκληρη την Ευρώπη»,
καταλήγει ο Paul Ronzheimer.