Μητσοτάκης-Από άγνοια κινδύνου μιλάει για ενεργειακή απεξάρτηση από Ρωσία με LNG

924
Μητσοτάκης από άγνοια κινδύνου εναντιώνεται

Η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισαν να συγκρουστούν με την Ρωσία σε διπλωματικό επίπεδο και αντί να κρατήσει η χώρα μας μια ουδέτερη στάση ακολουθεί τον όχλο της Δύσης… σε μια αντιρωσική υστερία…

Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την ακατανόητη στρατηγική της σύγκρουσης με την Ρωσία αντί της ουδετερότητας που επέλεξε η Τουρκία μια στάση που αναβάθμισε τον γεωπολιτικό ρόλο της ως χώρα που εμπιστεύονται οι εμπόλεμες Ρωσία και Ουκρανία ενώ και ο τούρκος Πρόεδρος Erdogan εξέρχεται κερδισμένος.
Η Τουρκία να υπενθυμίσουμε εναντιώθηκε στις κυρώσεις της δύσης κατά της Ρωσίας παρ΄ ότι μέλος του ΝΑΤΟ ενώ αποτελεί και την χώρα που τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία εμπιστεύονται…
Την ίδια στιγμή ουδείς από το ΝΑΤΟ ή τις ΗΠΑ ή την Βρετανία δεν τόλμησαν να επικρίνουν την ουδετερότητα της Τουρκίας.
Οπότε η ουδετερότητα είναι μια διπλωματική και πολιτική στάση αποδεκτή και όπως αποδεικνύεται ευέλικτη στους δύσκολους αυτούς καιρούς…
Η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισαν να συγκρουστούν με την Ρωσία σε διπλωματικό επίπεδο και αντί να κρατήσει η χώρα μας μια ουδέτερη στάση ακολουθεί τον όχλο της Δύσης… σε μια αντιρωσική υστερία…
Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι κατά της Ρωσίας αλλά και ούτε κατά της Ουκρανίας.
Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να γίνει πιόνι των ΗΠΑ την ίδια στιγμή που ο αμερικανικός παράγοντας αδειάζει τον EastMed τον αγωγό φυσικού αερίου που είχε σχεδιαστεί να συνδέει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου με την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου EastMed έχει τελειώσει δεν πρόκειται να υλοποιηθεί οι αμερικανοί στην προσπάθεια τους να προωθήσουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG συντηρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, χρησιμοποιούν τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ως χειραγωγούμενο με βασική επιδίωξη την ταπείνωση πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική και οικονομική της Ρωσίας…

Η Ελλάδα πρέπει να σκεφθεί λογικά όχι στο LNG… ναι στο ρωσικό φυσικό αέριο…

Πληροφορηθήκαμε μετά τις δηλώσεις του Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διακόψει πλήρως το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
Η απόφαση αυτή θα ήταν εγκληματικό οικονομικό λάθος καθώς η Ελλάδα θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο για να εξαρτηθεί από το υγροποιημένο φυσικό αέριο ή LNG των ΗΠΑ.
Πρωτίστως ποτέ το LNG δεν θα καταφέρει να φθάσει σε τιμή το φυσικό αέριο των αγωγών.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ρωσίας για το φυσικό αέριο που διαθέτει είναι ότι το διοχετεύει στην Ευρώπη μέσω αγωγών.
Το καθιστά φθηνότερο σε αντίθεση με το LNG όπου η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα επειδή δυνητικά μπορεί να αντικαταστήσει μερικώς το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι ότι το φυσικό της αέριο θα είναι ΠΑΝΤΑ φθηνότερο.

Η άγνοια κινδύνου του Μητσοτάκη μπορεί να πλήξει τα συμφέροντα της Ελλάδος μεσοπρόθεσμα για τους εξής λόγους

1)Οι ΗΠΑ και ειδικά ο θίασος των δημοκρατών που κυβερνούν την Αμερική υπό τον Biden ήταν αυτοί που σαμπόταραν τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed για δύο λόγους.
Δήθεν για το περιβάλλον και κυρίως για να μην υπονομεύσουν τον ρόλο της Τουρκίας στην ενέργεια.
Η Τουρκία έχει προτείνει στο Ισραήλ να δημιουργηθεί ένας χερσαίος αγωγός όπου θα περνάει μέσα από την Τουρκία για να καταλήξει στην Ευρώπη το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Leviathan.

2)Την ώρα που οι ΗΠΑ αδειάζουν την Ελλάδα – όπως προκλητικά ανέφερε και η αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ – πουλούν LNG δηλαδή υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Τα ζητήματα περιβάλλοντος πήγαν περίπατο και το ρωσικό φυσικό αέριο αντικαθίσταται από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Δηλαδή παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι με το φυσικό αέριο όπου οι αμερικανοί προσπαθούν να αποκλείσουν το ρωσικό φυσικό αέριο και να το αντικαταστήσουν με LNG.
H Ελλάδα αποδέχθηκε να παίξει σε αυτό τον βρώμικο παιχνίδι.

3)Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η εξάρτηση ειδικά στην ενέργεια είναι επικίνδυνη.
Η περίπτωση της Γερμανίας είναι ενδεικτική.
Η Γερμανία προμηθεύεται το 51% του φυσικού της αερίου από την Ρωσία και εύλογα δεν μπορεί να απεξαρτηθεί.
Γιατί όμως πρέπει να υπάρξει απεξάρτηση;
Γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο για να αγοράσουμε το πανάκριβο αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταξύ άλλων χρειάζεται επενδύσεις σε αποθήκευση και μετατροπή σε χρησιμοποιήσιμο φυσικό αέριο;
Εάν αύριο στις ΗΠΑ αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και το 2024 επανέλθει ο Trump – που είναι και το πιθανότερο – και αποφασίσει να επιβάλλει δασμούς στο LNG… η μικρή και αδύναμη Ελλάδα δεν θα πληρώσει πανάκριβα την εξάρτηση της από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο;


Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο και στρατιωτικά και οικονομικά

4)Η Ρωσία θα κερδίσει σε αυτό τον πόλεμο.
Κατά την άποψη μας η Ουκρανία θα διχοτομηθεί από την περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας το Kharkiv και έως το Luhansk και Donetsk στην περιοχή του Donbass και ακολούθως στην Μαριούπολη έως Κριμαία και Mykolaiv.
Μπορεί να ειπωθεί ότι ανατολικά του Δνείπερου ποταμού η Ρωσία θα ελέγξει την Ουκρανία.
Με βάση στοιχεία που έρχονται στο φως, η Ουκρανία σχεδίαζε να επιτεθεί στο Donbass και στην Κριμαία για να την καταλάβει.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος όταν αντελήφθηκε το σχέδιο των Ουκρανών…. αμέσως έδρασε και προχώρησε στην επίθεση στις ρωσώφωνες περιοχές.
Η Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι Δικαιολογημένη.

Πότε ξεκίνησε ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας; – Όχι βέβαια τον Φεβρουάριο του 2022

Ο πόλεμος στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.
Ξεκίνησε το 2014.
Αλλά οι Ρώσοι πάντα ήλπιζαν ότι αυτή η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο, στην πραγματικότητα.
Αυτός ήταν ο στόχος των συμφωνιών του Μινσκ.
Οι αιτίες πίσω από την απόφαση να εξαπολύσει μια επίθεση στο Donbass είναι δύο.
Η πρώτη αιτία είναι η απόφαση και ο νόμος που θέσπισε ο Zelensky τον Μάρτιο του 2021 – προσέξτε 2021 και όχι 2022 – να ανακαταλάβει η Ουκρανία την Κριμαία με τη βία, φθάνοντας στο σημείο οι ουκρανικές δυνάμεις να συσσωρεύουν τεθωρακισμένα στα νότια τμήματα της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι γνώριζαν ότι ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία για να την ανακαταλάβει.
Γνώριζαν οι Ρώσοι ότι επρόκειτο να ξεκινήσει μια επιχείρηση εναντίον των ημιαυτόνομων περιοχών του Donbass από τις Ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν ήξεραν πότε, και φυσικά, απλώς το παρατηρούσαν και μετά ήρθε το πραγματικό έναυσμα.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2022 ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι ήξερε ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν.
Και πώς το ήξερε αυτό;
Κανείς δεν πίστευε ότι οι Ρώσοι – πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου – θα επιτίθεντο στην Ουκρανία.

Άρα τι ήξερε ο Biden;
Και αυτό είναι στην πραγματικότητα η εντατικοποίηση των βομβαρδισμών του Donbass από την Ουκρανία που ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου 2022 και αυτή η αύξηση των βομβαρδισμών παρατηρήθηκε, μάλιστα, από την Αποστολή Παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), καταγράφοντας την παραβίαση.
Τα τελευταία 8 χρόνια υπήρξαν πολλές παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές, παρεμπιπτόντως.
Αλλά ξαφνικά, στις 16 Φεβρουαρίου 2022, κατεγράφη τεράστια αύξηση των παραβιάσεων από την ουκρανική πλευρά σχεδόν 30 φορές περισσότερο από ότι στο παρελθόν.
Έτσι, για τους Ρώσους, ειδικά τον Putin τον ρώσο πρόεδρο, αυτό ήταν το σημάδι ότι η ουκρανική επιχείρηση επρόκειτο να ξεκινήσει.
Κατά την περίοδο 16 με 18 Φεβρουαρίου 2022 το ρωσικό κοινοβούλιο, η Δούμα, γνώριζε επίσης αυτή την πιθανή επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία και ενέκρινε ψήφισμα ζητώντας από τον Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών στο Donbass.
Αυτό αποφάσισε να κάνει ο Putin στις 21 Φεβρουαρίου 2022.
Και αμέσως μετά την υιοθέτηση των διαταγμάτων, του νόμου που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο Δημοκρατιών, ο Putin υπέγραψε συμφωνία φιλίας και βοήθειας με αυτές τις δύο Δημοκρατίες.

Γιατί το έκανε αυτό;

Αυτό θα επέτρεπε στις Δημοκρατίες του Donbass να ζητήσουν στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.
Και για αυτό, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν ο Putin αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεση, θα μπορούσε να επικαλεστεί το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.
Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν μεγάλη επίθεση στην Κριμαία πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία….
Από το 2021 γνώριζαν πολλές στρατιωτικές υπηρεσίες της Δύσης ότι οι Ουκρανοί συγκέντρωναν τις δυνάμεις τους στα νότια της Ουκρανίας, όχι στα ανατολικά σύνορα με τη Ρωσία αλλά στα σύνορα με τη γραμμή επαφής με το Donbass.
Και, στην πραγματικότητα, όπως είδαμε από τις 24 Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι δεν είχαν σχεδόν καμία αντίσταση στην έναρξη της επίθεσης, ειδικά στο βορρά.
Και έτσι, θα μπορούσαν, να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο νότο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας — αυτό σημαίνει μεταξύ των δύο Δημοκρατιών του Donbass και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.
Και εκεί βρίσκεται σήμερα ο κύριος όγκος των ουκρανικών δυνάμεων.
O βασικός στόχος της Ρωσίας είναι όντως το Donbass και η Κριμαία.

Δευτερεύουσα προσπάθεια το Κίεβο

Η επιθετική προσπάθεια εναντίον του Κιέβου ήταν δευτερεύουσα προσπάθεια και είχε, δύο στόχους.
Πρώτα από όλα, να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία στο Κίεβο ώστε οι Ουκρανοί να έρθουν στις διαπραγματεύσεις.
Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της δευτερεύουσας προσπάθειας.
Οι ρώσοι θα μπορούσαν να βομβαρδίζουν ανελέητα το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά δεν το έκαναν και πρέπει οι ψύχραιμοι αναλυτές να το αιτιολογήσουν.
Δεν ήθελαν το Κίεβο, δεν ήθελαν νεκρούς αμάχους δεν ήθελαν να καταλάβουν την Ουκρανία αλλά να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα της ανατολικής ρωσώφωνης Ουκρανίας και της Κριμαίας και να αποτρέψουν στα σχέδια Zelensky να επιτεθεί στην Κριμαία.
Ο δεύτερος στόχος ήταν να δεσμεύσει ή να καθηλώσει τις υπόλοιπες ουκρανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις ώστε να μην μπορέσουν να ενισχύσουν τις κύριες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του Donbass.
Και αυτό λειτούργησε αρκετά καλά.
Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να περικυκλώσουν, τις κύριες δυνάμεις, το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η μητέρα όλων των μαχών το Donbass

Η «μητέρα όλων των μαχών» διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Donbass, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό των ουκρανικών στρατευμάτων.
Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν από 60 χιλιάδες έως 80 χιλιάδες που είναι περικυκλωμένοι, οι ρώσοι στοχεύουν σε αυτές τις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στην Ουκρανία να μην εγκαταλείψει τον πόλεμο και την τροφοδοτούν συνεχώς με όπλα
Είναι πολύ σαφές ότι η κυβέρνηση Zelensky δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για σοβαρή διπλωματία λόγω της πίεση των ΗΠΑ στα παρασκήνια.

Οι Ρώσοι έχουν χάσει τελείως την πίστη τους στη Δύση.

Αυτό είναι βασικό ζήτημα.

Δεν εμπιστεύονται πλέον τη Δύση, και για αυτό έχουν θέσει ένα στόχο συνολική νίκη στο στρατιωτικό σκέλος για να έχουν οφέλη στη διαπραγμάτευση.
Ο Zelensky… από την αρχή ήταν παγιδευμένος μεταξύ της ιδέας να επιτύχει την ειρήνη στο Donbass, αυτό ήταν το πρόγραμμά του ως πρόεδρος.
Αλλά η Δύση οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν ήθελαν να υπάρξει ειρήνη.
Και φυσικά, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι που ήταν οι εγγυητές της συμφωνίας του Μινσκ για την ουκρανική πλευρά, δεν εφάρμοσαν ποτέ πραγματικά τον ρόλο του εγγυητή.
Ο Zelensky υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι δεν ελέγχει πλήρως το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.
Οι εθνικιστές σίγουρα τον εμποδίζουν ή τον εμπόδισαν, μέχρι στιγμής να κάνει οτιδήποτε.

Οι ρώσοι άλλαξαν στρατηγική

Οι Ρώσοι πλέον έχουν διαφορετική αντίληψη για το πώς να διεξάγουν πόλεμο στις δυτικές δυνάμεις, ειδικά στις ΗΠΑ.
Στην Δύση κυριαρχεί η άποψη ότι εξαντλούνται οι διαπραγματεύσεις και εάν δεν αποδώσουν ξεκινάει πόλεμος.
Στον ρωσικό τρόπο τα πράγματα, είναι διαφορετικά.
Ξεκινάς έναν πόλεμο, αλλά δεν αφήνεις ποτέ τη διπλωματική εναλλακτική οδό, στην πραγματικότητα προχωράς και στους δύο δρόμους.
Οι Ρώσοι σίγουρα θέλουν να διαπραγματευτούν, αλλά δεν εμπιστεύονται τις δυτικές χώρες ώστε να διευκολύνουν αυτή τη διαπραγμάτευση.
Ο πόλεμος που διεξάγεται είναι μέρος ενός ευρύτερου πολέμου που ξεκίνησε πριν από χρόνια εναντίον της Ρωσίας, και στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι απλώς το μέσο, ο στόχος είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας και μετά στόχος θα είναι η Κίνα.
Η Ρωσία πρέπει να αποδυναμωθεί για τους δυτικούς γιατί αψήφησε την Δύση και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Κίνα… Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί, η Ουκρανία είναι πρόσχημα.
Υπάρχει σχέδιο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας

Υπάρχει σχέδιο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας, και αυτό ακριβώς βλέπουμε να ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή.


Ο Putin το είχε προβλέψει.

Ο Putin έλαβε την απόφαση στις 24 Φεβρουαρίου να εισβάλλει στην Ουκρανία δεν είχε άλλη επιλογή.
Έπρεπε να κάνει κάτι.
Η ρωσική κοινή γνώμη δεν θα είχε ποτέ αντιληφθεί γιατί η Ρωσία θα παρέμενε απλώς παρατηρητής στις Δημοκρατίες του Donbass βλέποντας τις ουκρανικές δυνάμεις να εισβάλλουν και να τις υποτάσσουν.
Για τον Putin ήταν μονόδρομος η εισβολή θέτοντας δύο στόχους.
1)Αποστρατικοποίηση, που δεν αφορά ολόκληρη την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά εστίαζε στην περιοχή του Donbass.
2)Να καταστρέψει τους εθνικιστές, όχι το 2,5% στο Κίεβο αλλά το 100% των Αζοφικών ταγμάτων στη Μαριούπολη και στο Χάρκοβο.
Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Putin όταν μιλούσε για σχέδιο καταστροφής των ναζιστών στην Ουκρανία δεν αναφερόταν σε όλη την Ουκρανία αλλά στην Ανατολική Ουκρανία.

Τι συνέβη στην Bucha και στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk;

Και στα δύο περιστατικά οι Ρώσοι δεν ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις.
Όλα τα στοιχεία που έχουμε τείνουν να δείχνουν τις ευθύνες της Ουκρανίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να το βεβαιώσει 100%.
Αυτό που ενοχλεί στην όλη υπόθεση δεν είναι ότι δεν ξέρουμε ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος.
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι οι δυτικοί ηγέτες άρχισαν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να γνωρίζουν τι συνέβη στην Bucha
Δεν μπορεί να επιβάλλονται κυρώσεις με μεροληψία.

z1_8.png

z2_5.png
z3_5.png

z4_5.png

z5_5.png

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας