Ο κυβερνήτης της Φλόριντα καταδικάζει την πρόταση να δημιουργηθεί στους ανθρώπους αλλεργία στο κρέας για να «σωθεί ο πλανήτης»

38

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, επέκρινε το βίντεο ενός βιοηθικού που υπονοούσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ώστε να αναπτύξουν αλλεργία στο κόκκινο κρέας, συνδέοντας την ιδέα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Η γενετική τροποποίηση των ανθρώπων ώστε να γίνουν αλλεργικοί στο κρέας επειδή ορισμένες ελίτ πιστεύουν ότι οι άνθρωποι τρώνε «πάρα πολύ» από αυτό είναι παρανοϊκή», έγραψε ο ΝτεΣάντις.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, απέρριψε δημόσια την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ώστε να αναπτύξουν αλλεργία στο κόκκινο κρέας ως τρόπο περιορισμού της κατανάλωσης κρέατος και προστασίας του περιβάλλοντος — μια ιδέα που συνέδεσε με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στο X, ο ΝτεΣάντις δημοσίευσε ένα βίντεο του 2016 του Μάθιου Λιάο, καθηγητή βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διευθυντή του Κέντρου Βιοηθικής. Ο Λιάο λέει στο κοινό του ότι τα τσιμπούρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξάπλωση αλλεργιών που καθιστούν τους ανθρώπους ανίκανους να ανεχθούν το κόκκινο κρέας — μια ιδέα που έχει επαναληφθεί από άλλους βιοηθικούς.

«Οι άνθρωποι τρώνε πάρα πολύ κρέας. Και αν μείωναν την κατανάλωση κρέατος, τότε αυτό θα βοηθούσε πραγματικά τον πλανήτη», είπε ο Λιάο στο βίντεο. «Υπάρχει αυτό το πράγμα που ονομάζεται τσιμπούρι του μοναχικού αστεριού, που αν σε τσιμπήσει, θα γίνεις αλλεργικός στο κρέας. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μέσω της ανθρώπινης μηχανικής».

Ο DeSantis είπε ότι οι δηλώσεις του Liao αποτελούν «ένα παράδειγμα του γιατί οντότητες όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο ΠΟΥ είναι persona non grata» στη Φλόριντα.

«Η γενετική τροποποίηση των ανθρώπων ώστε να γίνουν αλλεργικοί στο κρέας επειδή ορισμένες ελίτ πιστεύουν ότι οι άνθρωποι τρώνε «πάρα πολύ» από αυτό είναι παρανοϊκή», έγραψε ο DeSantis.

Ο Tim Hinchliffe, συντάκτης του The Sociable, είπε ότι ενώ τα σχόλια του Liao δεν ήταν καινούργια – το βίντεο προέρχεται από μια ομιλία σχεδόν 10 ετών στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Επιστήμης – τα σχόλια του DeSantis ήταν σημαντικά.

«Αν και άργησε, τουλάχιστον το παρατηρεί», είπε ο Hinchliffe.

Ο Liao «μιλούσε για το πώς να γίνουν οι άνθρωποι αλλεργικοί στο κρέας για πάνω από μια δεκαετία, επιστρέφοντας στην ομιλία του στο TED πριν από 12 χρόνια, το 2013», είπε ο Hinchliffe.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, ο Liao είπε: «Όπως μερικοί άνθρωποι έχουν φυσική δυσανεξία στο γάλα ή τις καραβίδες, όπως εγώ, θα μπορούσαμε τεχνητά να προκαλέσουμε ήπια δυσανεξία στο κρέας διεγείροντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα έναντι των κοινών πρωτεϊνών βοοειδών».

Ο Sayer Ji, πρόεδρος του Παγκόσμιου Φόρουμ Ευεξίας και ιδρυτής του GreenMedInfo, δήλωσε ότι ο DeSantis «έχει δίκιο να επικρίνει την ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που στοχεύει στην κατανάλωση κρέατος».

«Δεν πρόκειται για διατροφικές συμβουλές – είναι κοινωνική μηχανική», είπε ο Ji. «Οι μη εκλεγμένοι παγκόσμιοι οργανισμοί δεν έχουν καμία δουλειά να υπαγορεύουν τι τρώνε οι ελεύθεροι άνθρωποι, ειδικά όταν δαιμονοποιούν παραδοσιακά τρόφιμα που έχουν διατηρήσει την ανθρώπινη υγεία για χιλιετίες».

Σε μια επόμενη ανάρτηση του X την Παρασκευή, ο DeSantis αμφισβήτησε τους ευρέως διαδεδομένους ισχυρισμούς ότι τα βοοειδή και το “αποτύπωμα άνθρακά” τους βλάπτουν το περιβάλλον. «Η ιδέα ότι τα βοοειδή καταστρέφουν τον πλανήτη ήταν πάντα γελοία», έγραψε.

Ο Kendall Mackintosh, πιστοποιημένος ειδικός διατροφής, δήλωσε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί δεν αφορούν «μόνο το κλίμα», αλλά επικεντρώνονται επίσης στον «έλεγχο και την συγκεντροποίηση».

«Η πραγματική, αναγεννητική γεωργία υποστηρίζει την ανεξαρτησία και τις τοπικές οικονομίες. Η συγκέντρωση των συστημάτων τροφίμων μέσω συνθετικών ή εργαστηριακά καλλιεργημένων προϊόντων ωφελεί τις εταιρείες, όχι τις οικογένειες», είπε ο Mackintosh.

Ο Ji συμφώνησε. Είπε ότι τέτοιες προτάσεις είναι ενδεικτικές της «συγχώνευσης της βιοτεχνολογίας και του ελέγχου συμπεριφοράς». Πρόσθεσε:

«Ο πόλεμος κατά του κρέατος δεν είχε ποτέ να κάνει με το κλίμα. Αφορά τον έλεγχο — την εδραίωση της παραγωγής τροφίμων υπό κεντρικά, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογικά εξαρτώμενα συστήματα.

«Το κρέας αντιπροσωπεύει όλα όσα φοβάται η παγκόσμια τεχνοκρατία: αποκεντρωμένη παραγωγή, διατροφική ανεξαρτησία και πολιτισμικές παραδόσεις που αντιστέκονται στην τυποποίηση. Όταν οι άνθρωποι μπορούν να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το κατανοεί αυτό απόλυτα.»

Πρόσφατη εργασία υποδηλώνει ότι η πρόκληση στους ανθρώπους αλλεργίας στο κρέας είναι ηθική υποχρέωση.

Μια εργασία που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο περιοδικό Bioethics πρότεινε τη χρήση του τσιμπουριού Lone Star για την εξάπλωση του συνδρόμου alpha-gal (AGS), «μιας πάθησης της οποίας το μόνο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας σοβαρής αλλά μη θανατηφόρας αλλεργίας στο κόκκινο κρέας».

Στην εργασία, οι καθηγητές βιοηθικής του Πανεπιστημίου Western Michigan, Parker Crutchfield, Ph.D., και Blake Hereth, Ph.D., υποστήριξαν ότι «αν η κατανάλωση κρέατος είναι ηθικά ανεπίτρεπτη, τότε οι προσπάθειες για την πρόληψη της εξάπλωσης του μεταδιδόμενου από σιμπούρια AGS είναι επίσης ηθικά ανεπίτρεπτες».

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), όταν τσιμπάει, το τσιμπούρι μοναχικού αστεριού μεταδίδει το μόριο σακχάρου άλφα-γαλ στην ανθρώπινη κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε αλλεργία στο κόκκινο κρέας. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μετά από μόλυνση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή αναφυλαξία.

Οι συγγραφείς της εργασίας παρουσιάζουν αυτό που ονόμασαν «Επιχείρημα Σύγκλισης». Εάν μια συγκεκριμένη ενέργεια «εμποδίζει τον κόσμο να γίνει ένα σημαντικά χειρότερο μέρος, δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός και προωθεί την ενάρετη δράση ή χαρακτήρα», τότε καθίσταται ηθική υποχρέωση να εκτελεστεί αυτή η ενέργεια, είπαν.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η χρήση του AGS για την εξάπλωση μιας αλλεργίας στο κόκκινο κρέας στους ανθρώπους πληροί αυτά τα κριτήρια. Ωστόσο, αναγνώρισαν ηθικά εμπόδια: λίγοι άνθρωποι πιθανότατα θα προσφέρονταν εθελοντικά για το τσίμπημα του τσιμπουριού και η επιβολή του σε ανθρώπους θα έθετε ερωτήματα σωματικής αυτονομίας και ελευθερίας.

Οι συγγραφείς δήλωσαν στο The College Fix σε ένα email τον Αύγουστο ότι η εργασία τους δεν αποτελεί έγκριση της εξάπλωσης του AGS στους ανθρώπους, αλλά προσφέρει ένα υποθετικό πλαίσιο που εγείρει ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα.

Ο Mackintosh αμφισβήτησε αυτήν την άρνηση. «Το να το αποκαλούμε «πείραμα σκέψης» δεν το κάνει λιγότερο ανησυχητικό. Η ιδέα ότι η πρόκληση αλλεργίας ή η βλάβη στην ανθρώπινη υγεία θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να εξυπηρετήσει έναν ηθικό σκοπό δείχνει πόσο μακριά έχουν αποστασιοποιηθεί ορισμένα τμήματα του ακαδημαϊκού χώρου από την βασική ανθρώπινη ηθική», είπε.

«Το γεγονός ότι αυτό μπόρεσε καν να δημοσιευτεί δείχνει πόσο κανονικοποιημένες γίνονται αυτά τα αντιανθρώπινα, αντι-διατροφικά αφηγήματα υπό το πρόσχημα της ‘ηθικής’», πρόσθεσε ο Mackintosh.

Ο Ji είπε ότι η εργασία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την σωματική αυτονομία.

«Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικότερα από το φαγητό, αφορά το αν οι άνθρωποι διατηρούν την κυριαρχία τους πάνω στο σώμα τους ή αν αυτή η κυριαρχία μπορεί να παρακαμφθεί από εκείνους που πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα καθορίσει αν θα παραμείνουμε ελεύθεροι», είπε.

Ο Mackintosh αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των συγγραφέων ότι τα τσιμπήματα τσιμπουριών Lone Star «οδηγούν μόνο» σε AGS.

Η AGS «μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας, και μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διατροφή και την ποιότητα ζωής κάποιου», δήλωσε ο Mackintosh. «Η υπόδειξη χρήσης τσιμπουριών ή οποιουδήποτε βιολογικού φορέα για την σκόπιμη εξάπλωση μιας αλλεργίας είναι πέρα ​​για πέρα ​​ανήθικη. Είναι επικίνδυνη, απρόβλεπτη και ιατρικά απερίσκεπτη».

Μια έκθεση του CDC του 2023 ανέφερε ότι τα κρούσματα AGS αυξάνονταν στις ΗΠΑ.

Ο DeSantis είχε προηγουμένως απαγορεύσει την πώληση κρέατος που καλλιεργείται σε εργαστήριο στη Φλόριντα

Ενώ ο DeSantis δεν αναφέρθηκε άμεσα στην εργασία ή στην AGS στις αναρτήσεις του στο X, έχει επανειλημμένα μιλήσει κατά των προσπαθειών απομάκρυνσης των ανθρώπων από το κόκκινο κρέας και προς εναλλακτικές λύσεις όπως το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο και τα έντομα.

Πέρυσι, ο DeSantis υπέγραψε νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση κρέατος που καλλιεργείται σε εργαστήριο στη Φλόριντα. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο νόμος στοχεύει «να σταματήσει τον στόχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο και έντομα», τα οποία ένα άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2021 χαρακτήρισε ως «παραμελημένη» πηγή πρωτεΐνης».

«Η Φλόριντα αντεπιτίθεται στο σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήρια ή έντομα για να επιτύχει τους αυταρχικούς της στόχους», είχε δηλώσει τότε ο DeSantis.

Ο DeSantis έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν άλλες πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του ΠΟΥ, λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητες στη Φλόριντα.

 

Ο Joseph Sansone, Ph.D., ψυχοθεραπευτής που μήνυσε τον DeSantis και τον Γενικό Εισαγγελέα της Φλόριντα, Ashley Moody, για να απαγορεύσει τα εμβόλια mRNA στη Φλόριντα, δήλωσε ότι ενώ «κυνηγάει τον DeSantis στα δικαστήρια για πάνω από ενάμιση χρόνο για να σταματήσει τις ενέσεις mRNA», συμφωνεί με τον DeSantis σε αυτό το θέμα.

«Ο DeSantis επικαλείται κάτι που πολλοί Αμερικανοί νιώθουν – δεν θέλουν παγκόσμιοι οργανισμοί ή μη εκλεγμένα σώματα να αποφασίζουν τι μπορούν ή δεν μπορούν να φάνε», είπε ο Sansone.

Ο Mackintosh είπε ότι το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

«Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τους κινδύνους μόλυνσης, τη χρήση αντιβιοτικών ή μέσων ανάπτυξης, την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ακόμη και τις πραγματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μόλις αυξηθεί η κλίμακα παραγωγής. Είναι επίσης εξαιρετικά επεξεργασμένο — μακριά από τις πλήρεις, θρεπτικά τροφές με τις οποίες το σώμα μας έχει σχεδιαστεί να ευδοκιμεί», είπε.

«Πολλές εταιρείες κρέατος που καλλιεργούνται σε εργαστήριο χρησιμοποιούν αθανατοποιημένες κυτταρικές σειρές — κύτταρα που είναι ικανά να διαιρούνται και να αναπτύσσονται συνεχώς με τρόπο ανησυχητικά παρόμοιο με τα καρκινικά κύτταρα», είπε ο Ji. Υπάρχει «πλήρης απουσία μακροπρόθεσμων μελετών ασφάλειας» για τέτοια προϊόντα.

Οι επιστήμονες έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση εντόμων από τον άνθρωπο. Οι εξωσκελετοί πολλών εντόμων περιέχουν χιτίνη, ένα φυσικό υλικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στους ανθρώπους. Ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν τη χιτίνη, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι «δεν την χωνεύουν καλά».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προτείνει ότι η κατανάλωση εναλλακτικών κρεάτων θα «σώσει τον πλανήτη».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει επανειλημμένα προωθήσει τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και ζωικών προϊόντων.

Σε ένα βίντεο του 2019, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πρότεινε ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να καταναλώνουν μόνο «ένα μπιφτέκι βοδινού, δύο μερίδες ψαριού και ένα ή δύο αυγά την εβδομάδα» για να «σώσουν τον πλανήτη».

Εκείνη τη χρονιά, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε μια λευκή βίβλο που ζητούσε «έναν μετασχηματισμό στο παγκόσμιο σύστημα παροχής πρωτεϊνών» για την επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με το κλίμα.

Επίσης, το 2019, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε ένα άρθρο που ανέφερε ότι οι άνθρωποι θα «τρώνε υποκατάστατα κρέατος μέσα σε 20 χρόνια». Ένα άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2020 ανέφερε ότι υπήρχαν «υποσχόμενα» σημάδια ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καταναλώνουν κρέατα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Ένα άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2022 ανέφερε ότι το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο «εξαλείφει σχεδόν πλήρως την ανάγκη εκτροφής ζώων για τροφή».

Ο Mackintosh είπε ότι τα εταιρικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από την ώθηση για «εναλλακτικά» κρέατα.

«Οι μεγαλύτεροι νικητές στην ώθηση για το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο είναι οι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων, οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων που κατέχουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και την τεχνολογία παραγωγής. Οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι – η ραχοκοκαλιά του διατροφικού μας συστήματος – χάνουν. Πρόκειται για τη δημιουργία εξάρτησης, όχι για βιωσιμότητα», είπε.

Η Ji συμφώνησε. «Ακολουθήστε το χρήμα». «Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και οι επενδυτές τους αναμένεται να επωφεληθούν μαζικά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τον έλεγχο της αγοράς», είπε.

Το 2019, ο Μπιλ Γκέιτς επένδυσε στην Beyond Meat, μια εταιρεία παραγωγής εναλλακτικού κρέατος. Στο βιβλίο του του 2021, «Πώς να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή: Οι λύσεις που έχουμε και οι σημαντικές ανακαλύψεις που χρειαζόμαστε», ο Γκέιτς δήλωσε ότι για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή απαιτείται μια αλλαγή στην ανθρώπινη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε συνθετικά κρέατα. Αργότερα πρότεινε ότι οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να στραφούν σε «100% συνθετικό βοδινό κρέας». Η τιμή της μετοχής της Beyond Meat πρόσφατα κατακρημνίστηκε, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό των 240 δολαρίων σε λιγότερο από 1 δολάριο εν μέσω χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ.

Ο Liao πρότεινε τη χημική πρόκληση ενσυναίσθησης κάνοντας τα παιδιά μικρότερα.

Ο DeSantis και άλλοι έχουν υποννοήσει μια σύνδεση μεταξύ του Liao και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρισμού ότι η εργασία του Liao το 2012, με τίτλο «Ανθρώπινη Μηχανική και Κλιματική Αλλαγή», η οποία υποστήριζε ότι «η ανθρώπινη μηχανική αξίζει περαιτέρω εξέταση στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή», ήταν το θέμα συζήτησης στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021.

Προς το παρόν, η μόνη αναφορά στον Liao στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ συνδέεται με μια εργασία που συνδημοσίευσε τον περασμένο μήνα, προτείνοντας «μια δομημένη προσέγγιση» στη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Hinchliffe σημείωσε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ «έχει τη συνήθεια να αφαιρεί από τον ιστότοπό του αυτό που θεωρεί αρνητική δημοσιότητα». Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Liao και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο Liao «είναι σίγουρα ευθυγραμμισμένος» με τις πολιτικές του WEF, είπε.

Ο Liao είχε προτείνει προηγουμένως πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αλλάξουν το σώμα τους για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Αυτό θα περιελάμβανε τη «φαρμακολογική πρόκληση ενσυναίσθησης», η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ενός χαπιού για την πρόκληση ενσυναίσθησης, «γνωστικές βελτιώσεις» ώστε οι άνθρωποι να έχουν λιγότερα παιδιά, τροποποίηση μνήμης και χορήγηση ορμονών σε παιδιά ώστε να παραμείνουν πιο μικρόσωμα, επειδή «το να είναι μικρόσωμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον».

Ο Ji είπε:

«Οι ακαδημαϊκές εργασίες που προτείνουν φορείς ασθενειών για χειραγώγηση της συμπεριφοράς δεν είναι ακίνδυνη φιλοσοφία – είναι πρόβες. Μετακινούν το παράθυρο του Overton, ομαλοποιούν το ανώμαλο και παρέχουν πνευματική βάση για μελλοντικές φρικαλεότητες. Ο τομέας της βιοηθικής έχει ασχοληθεί λιγότερο με την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και περισσότερο με την ορθολογικοποίηση της παραβίασής της».


Σημείωση Ίσκρα: Tο άρθρο του Δρ Νευραδάκη δημοσιεύτηκε στο Childrens’ Health Defence. Περισσότερα άρθρα του, πολλά από τα οποία αποκαλύπτουν τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις των σύγχρονων Δρ Μένγκελε, θα βρείτε εδώ (στα αγγλικά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας