Ο Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), επαίνεσε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) για το «όραμά» του για την Κίνα και τον κόσμο από το οποίο όπως λέει στην Δύση «είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε»!
Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας στο « Καλοκαιρινό Νταβός » του WEF που λαμβάνει χώρα στην Τιαντζίν της Κίνας, ο Σβαμπ μίλησε με ιδιαίτερη αβρότητα για το Κουμμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το οποίο εκπροσωπούσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, ο Λι Τσιάνγκ, ο οποίος συμμετείχε επίσης στο συνέδριο.
Ο ιδρυτής του WEF είπε στον Λι ότι «είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε από το όραμά σας για την Κίνα και τον κόσμο».
Δεν είναι η πρώτη φορά που επαινεί το ολοκληρωτικό κινέζικο κομμουνιστικό καθεστώς.
Πριν 8 μήνες ο Κλάους Σβαμπ, πρόεδρος και ιδρυτής του World Economic Forum και δημιουργός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» του ολοκληρωτικού συστήματος με το οποίο οι διεθνιστικοί κύκλοι σχεδιάζουν να κυβερνηθεί ο κόσμος και οι κοινωνίες είπε πως το μοντέλο της Κίνας είναι πρότυπο για τις αναπτυσσόμενες χώρες!
Σημειώνεται ότι η Κίνα διακυβερνάται από ένα ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς (με κάποιες καπιταλιστικές προσμείξεις) το οποίο δεν ελέγχεται από πουθενά και σίγουρα δεν εκλέγεται.
Είναι προφανές ότι ο Κλάους Σβαμπ δεν είναι οπαδός της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης όπως επίσης θεωρεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα έπρεπε να ζουν με επιδόματα καθώς πιστεύει πως οι εργασίες τους δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωση του πλανήτη.
Είναι ένα μοντέλο το οποίο έχουν υιοθετήσει οι μεγάλες οικονομικές ελίτ του πλανήτη καθώς θεωρούν πως υπάρχει πλεονάζον εργατικό δυναμικό το οποίο δεν χρειάζεται πια λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να τεθούν υπό έλεγχο και να έχουν μόλις τα απαραίτητα για να επιβιώνουν.
Μάλιστα ο Κλάους Σβαμπ λέει χαρακτηριστικά «ας αποφασίσει η κάθε χώρα ποιο σύστημα διακυβέρνησης θέλει να προσαρμόσει στο εσωτερικό της»!
Κυρίως του απόλυτου ελέγχου και της παρακολούθησης.
Στην χθεσινή «καλοκαιρινή συνεδρίαση» του WEF είπε ακόμη:
«Ο πρωθυπουργός Λι είναι ο όγδοος πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικού Γραφείου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», εξήγησε ο Schwab.
«Ο πρωθυπουργός Λι ανέλαβε το γραφείο του τον Μάρτιο στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας σε μια κρίσιμη στιγμή όταν η Κίνα υιοθέτησε νέα μέτρα ελέγχου του COVID και άρχισε να ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη, τον κοινωνικό δυναμισμό και την διεθνή συνεργασία», συνέχισε.
Ο Σβαμπ επαίνεσε την κομμουνιστική χώρα – κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν – λέγοντας ότι «έχει σημειώσει αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην οικονομία, στην κοινωνική ανάπτυξη, στην διπλωματία και σε πολλούς άλλους τομείς».
Ο ιδρυτής του WEF σημείωσε ότι ο οργανισμός του έχει «πάνω από 40 χρόνια φιλικής και εκτεταμένης συνεργασίας με την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σήμερα στον κόσμο» και τόνισε ότι το WEF «θα συνεχίσει να καταπολεμά τον κατακερματισμό και να αγωνίζεται για διάλογο, κατανόηση και συνεργασία ως υπερασπιζόμαστε ένα μέλλον όπου τα έθνη πρέπει να συνεργαστούν για την συλλογική ευημερία της ανθρωπότητας».
Είπε επίσης ο Σβαμπ: «Ζούμε σε μια εποχή αλλαγής και αναστάτωσης άνευ προηγουμένου, ωθούμενες από εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, από σφοδρές γεωπολιτικές εντάσεις, όπως επίσης και από κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.
Όλοι εκείνοι οι παράγοντες θα επιδράσουν στο μέλλον της ανθρωπότητας. Ο πλανήτης αυτούς τους καιρούς χρειάζεται θαρραλέους και διορατικούς ηγέτες που να μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της καινοτομίας, να επιβάλουν το κοινό καλό και να μπορούν να συμπράξουν με όλους τους τομείς, τις περιοχές, τα κράτη και τις κουλτούρες ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο ειρηνικό, συμπεριληπτικό, βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.
Οι νέοι πρωταθλητές της καινοτομίας από πάνω από 90 χώρες είναι μαζί μας εδώ στην Tianjin (Κίνα).
Αντιπροσωπεύετε τα λαμπρότερα, τα καλύτερα μυαλά από τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών, την Academia και τις τέχνες.
Είστε οι πρωτοπόροι, οι επιχειρηματίες, οι καταλύτες και οι δημιουργοί που διαμορφώνουν τα νέα σύνορα της ανθρώπινης προόδου».