Σημαντικές είναι οι πρόοδοι που σημειώνουν oi ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τόσο στην περιοχή του Κουρσκ, εκδιώχνοντας τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις από τον θύλακα στον οποίο έχουν περιοριστεί όσο και στον στρατηγικό κόμβο του Ποκρόβσκ.
Τις επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρσκ διεξάγει η Ομάδα Δυνάμεων Sever η οποία έπληξε μονάδες δύο ταξιαρχιών αεροπορικής επίθεσης και μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας κοντά στο Γκόρναλ και την Ολέσνια.
Η ρωσική Αεροπορία, τα UAV και το Πυροβολικό βομβάρδισαν υλικό και συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων κοντά στην Αλεξάνδρεια, το Μπελοβόντι, το Βαραχίνο, τη Βελικάγια Ρίμπιτσα, το Βοντόλαγκι, το Ζάπσελιε, το Κουτσέροβκα, τη Λόκνια, το Μιρόπολιε, τη Μογκρίτσα, το Νοβονικολάγιεφκα, το Σάντκι, το Σβάρκοβο, το Τσερνάτσκογιε, τη Γιουνακόβκα και τη Γιαμπλόνοβκα στην περιοχή του Σούμι.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των AFU ανήλθαν σε περισσότερους από 160 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού, ένα πυροβόλο , έναν εκτοξευτή MLRS, δύο όλμους, ένα ραντάρ αναζήτησης, οκτώ οχήματα καθώς και 13 θέσεις εξόρμησης UAV και μια αποθήκη πυρομαχικών.