Νατοϊκή σύνοδος-Ερντογάν:-Αποδεικνύει ότι η Τουρκία «δεν είναι γιουσουφάκι των ΗΠΑ»

643

Σ’ αντίθεση με τον Μητσοτάκη,
ο Ερντογάν θέλει να αποδείξει ότι η χώρα του «δεν είναι γιουσουφάκι των ΗΠΑ»:

1️⃣ Η Τουρκία τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων και κατά της πολιτικής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία:

Ο Ερντογάν πρότεινε την επανέναρξη της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ μέχρι τώρα έριξαν λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία και προκάλεσαν μεγάλο κακό στον Ουκρανικό λαό
Από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καταβάλλουμε διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της. Υποστηρίζουμε την επανέναρξη της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης. Λέμε πάντα ότι όταν κάνουμε μια δίκαιη ειρήνη δεν υπάρχουν χαμένοι”
είπε.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η Τουρκία αντιτίθεται στην εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

2️⃣ Ζήτησε από το ΝΑΤΟ επίσης να “μην κλείνει τα μάτια στη γενοκτονία στη Γάζα” κι υπογράμμισε τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε περιφερειακό πόλεμο
“Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση αυτή να κλιμακωθεί σε περιφερειακό πόλεμο. Στις συζητήσεις μας για την παγκόσμια ασφάλεια, πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το κοινό μέτωπο της ανθρωπότητας που πρεσβεύει την αμεροληψία και τη δικαιοσύνη”.

“Καλούμε τους συμμάχους να δηλώσουν “όχι άλλο” στην επιθετικότητα της κυβέρνησης Νετανιάχου”, πρόσθεσε.
“Η Τουρκική Δημοκρατία απαίτησε άμεση μόνιμη κατάπαυση του πυρός κι ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση”

3️⃣ Το πιο σημαντικό όμως – κατά τη γνώμη μου – είναι ότι ο Ερντογάν διάλεξε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για να ανακοινώσει ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στον Οργανισμό της Σαγκάης και τους BRICS!

Ο Ρατζίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της Άγκυρας είναι να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συζητήσει το θέμα αυτό στην τελευταία σύνοδο κορυφής και ζήτησε υποστήριξη σε αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, είχε χρόνο να συζητήσει το θέμα με τους ηγέτες της Ρωσίας, του Καζακστάν και της Κίνας.
Επιβεβαίωσε επίσης, αυτό που στις αρχές του καλοκαιριού, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε, ότι το κράτος θα ήθελε να ενταχθεί στις BRICS.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Τουρκία φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να ενταχθεί στην ΕΕ, όπως έχει ξεκινήσει σχετική διαπραγμάτευση από το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας