ΝΑΤΟ-Ουκρανία με 12 ATACMS έπληξαν S-400-Η Ρωσία με Lancet θέρισε 64 συστήματα ουκρανικής αεράμυνας

1724
Η Ουκρανία με τη στήριξη του ΝΑΤΟ χτύπησε και κατέστρεψε το υπερσύγχρονο ρωσικό σύστημα αεράμυνας S400 στην Κριμαία  – Δεν υπάρχει αεράμυνα για να σταματήσει τα ρωσικά drones Lancet    
Εντυπωσιακά χτυπήματα και από τα δύο στρατόπεδα στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Έχοντας την μεγάλη υποστήριξη Νατοϊκών επιτελών οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου επίθεση στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Dzhankoi στην Κριμαία
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν πολλές ισχυρές εκρήξεις ενώ στην περιοχή ξέσπασε μεγάλη φωτιά.
Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής, ακούγονταν εκρήξεις για περίπου μία ώρα.
Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν σύντομα σημαντικές λεπτομέρειες της επίθεσης.
Το αεροδρόμιο δέχτηκε

την επίθεση των αμερικανικών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων MGM-140 ATACMS.

Η πρώτη έκρηξη ακούστηκε περίπου στις 02:40 ώρα Ελλάδας και η επίθεση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Επίθεση σε δύο κύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτοξεύτηκαν σε δύο κύματα από τις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές στην περιοχή Kherson.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές κοντά στον ρωσικό στρατό, συνολικά 12 ATACMS χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
Το πρώτο κύμα χτυπημάτων φέρεται να αφορούσε επτά πυραύλους, προφανώς με κεφαλές διασποράς, και τουλάχιστον πέντε ακόμη πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο δεύτερο κύμα.
Δεν υπήρξαν αναφορές για αναχαίτιση πυραύλων.
Ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα την επίθεση αλλά οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Τουλάχιστον ένα από τα κτίρια υπέστη ζημιές.
Οι κύριοι στόχοι της επίθεσης ήταν πιθανότατα τα συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο.
Φωτογραφία από το σημείο δείχνει το κατεστραμμένο σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκαν 3 εκτοξευτές και ραντάρ. Το δεύτερο κύμα χτυπημάτων φέρεται να είχε στόχο το σημείο επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού της 77ης ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή, όπου επισκευάζονταν δύο εκτοξευτές S-300.
Η δευτερεύουσα έκρηξη πυρομαχικών ακούστηκε στην πόλη.
Οποιαδήποτε ζημιά στις αποθήκες στο αεροδρόμιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο ανήκει στο 39ο Σύνταγμα Ελικοπτέρων της 4ης Στρατιάς της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε αεροσκάφη.

s400_b.jpg

15 Ρώσοι στρατιωτικοί τραυματίες και 22 αγνοούμενοι

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μέχρι σήμερα το πρωί, περίπου 15 Ρώσοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν και άλλοι 22 θεωρήθηκαν αγνοούμενοι.
Η επίθεση εξαπολύθηκε από πυραύλους αμερικανικής κατασκευής, με τη στενή υποστήριξη της αμερικανικής στρατιωτικής αναγνώρισης.
Πιθανότατα, ο αμερικανικός στρατός συντόνισε και εξαπέλυσε τα χτυπήματα στο έδαφος.
Εάν η επίθεση πραγματοποιούνταν από τις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Kherson, τόσο τα MGM-140A με βεληνεκές έως 165 χλμ όσο και τα MGM-140B με βεληνεκές 300 χλμ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτά τα χτυπήματα.
Το αμερικανικό drone RQ-4B και το αεροσκάφος αναγνώρισης ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς Boeing P-8a Poseidon του ΝΑΤΟ εντοπίστηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο στρατός Ουκρανίας – ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μεγαλύτερη επίθεση στην Κριμαία

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας που χρησιμοποιείται από τον άμαχο πληθυσμό.
Ο κύριος στόχος της επίθεσης στο Dzhankoy ήταν να αποδυναμωθεί η ρωσική αεράμυνα πριν επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας.
Στις 15 Απριλίου, δύο πύραυλοι Storm Shadow αναχαιτίστηκαν στην περιοχή του λιμανιού της πόλης Berdyansk στην περιοχή Zaporizhia.

Η Ρωσία με Lancet θέρισε 64 συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τέσσερα σοβιετικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας 9K35 Strela-10 των Ουκρανών χρησιμοποιώντας drones Lancet.
Όλα τα συστήματα στοχοθετήθηκαν κοντά στον οικισμό Siversk στην κατεύθυνση του Donetsk από την 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών του ρωσικού στρατού.
Το Strela-10 είναι οπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους με θερμική απεικόνιση, βεληνεκές πέντε χιλιομέτρων και υψόμετρο 3,5 χιλιομέτρων.
Η Ουκρανία κληρονόμησε περισσότερα από 75 συστήματα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Τουλάχιστον έξι ακόμη συστήματα αυτού του τύπου παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Κιέβου από την Τσεχία μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις των εν λόγω drones, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτών και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.

lancet_3.jpg

Τα Lancet πετούν προς την καθορισμένη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Μετά την άφιξή του στην περιοχή, ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου.
Στη συνέχεια, ένα σύστημα εμβέλειας laser ελέγχει την έκρηξη της κεφαλής. Η μικρή διατομή του ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή καθιστούν πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτιση.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σταματήσουν τα Lancet με πυρά αεράμυνας, ηλεκτρονικό πόλεμο ή αντίμετρα είναι ως επί το πλείστον ανεπιτυχείς.
Σύμφωνα με το Lostarmour.info, έναν ιστότοπο που τεκμηριώνει στρατιωτικές απώλειες, ο ρωσικός στρατός έχει στοχεύσει 64 συστήματα αεράμυνας των δυνάμεων του Κιέβου χρησιμοποιώντας Lancet από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των στοχευόμενων συστημάτων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας