ΝΑΤΟ- Μετατρέπει την Κρήτη σε «ρωσικό στόχο»-Μεταφορά F-35 από Τουρκία σε Ελλάδα

3879
Κυβέρνηση μαριονέτα, κυβέρνηση Τσολάκογλου και Κουίσλιγκ, παραδίνουν τη χώρα στις πολεμοχαρείς διαθέσεις των ΗΠΑ, βάζοντας το λαό σε κίνδυνο.
Η Δύση «βγάζει τον στόχο από την πλάτη της Τουρκίας» και τον τοποθετεί στη χώρα μας
Για μετατροπή της Ελλάδας, και ειδικότερα της Κρήτης, σε πυρηνικό στόχοκάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, καθώς το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να μεταφέρει τα F-35A Joint Strike Fighter, που φέρουν πυρηνικές βόμβες τύπου B61-12, από το Incirlik της Τουρκίας στο ελληνικό νησί.
Μάλιστα, η εν λόγω εφημερίδα, που πρόσκειται στο Πατριωτικό κόμμα του Dogu Perincek, μιλάει για θετική εξέλιξη για την Άγκυρα διότι, έτσι η Δύση «βγάζει τον στόχο από την πλάτη της Τουρκίας» και τον τοποθετεί στη χώρα μας.
Και αυτό, διότι, όπως γίνεται αντιληπτό, η μεταφορά πυρηνικών βομβών νατοϊκής προέλευσης στην Ελλάδα καθιστά τη χώρα ευάλωτη απέναντι στους αντιπάλους του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όπως π.χ. η Ρωσία.
Ο τίτλος του άρθρου της Aydınlık αναφέρεται σε «έγκριση πυρηνικής βόμβας για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35», ενώ φέρει τον υπότιτλο «Ο κίνδυνος μέσα: Β61-12».
«Το F-35A Joint Strike Fighter έχει πιστοποιηθεί ότι φέρει πυρηνικές βόμβες τύπου B61-12» διαπιστώνουν οι Τούρκοι.
Αυτές οι βόμβες βρίσκονται σε νατοϊκές χώρες, όπως το

Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία, εκτός από τις ΗΠΑ.

Ο Russ Goemaere, εκπρόσωπος του κοινού προγράμματος F-35, έχει επιβεβαιώσει ότι το F-35A Joint Strike Fighter έχει πιστοποιηθεί για να φέρει πυρηνικές βόμβες τύπου B61-12.

Ενθουσιασμός στην Αθήνα… ανακούφιση στην Άγκυρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εμμένοντας στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» έχει φτάσει στο σημείο της πλήρους παράδοσης της εξωτερικής μας πολιτικής στις ΗΠΑ, ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για τη μεταφορά της βάσης του Incirlik και των πυρηνικών βομβών στην Ελλάδα.
Άλλωστε, σύμφωνα με διαρροές του Υπουργείου Άμυνας αξιολογείται εδώ και καιρό το ενδεχόμενο μετακίνησης δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από το Incirlik στη βάση της Κρήτης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκτιμά ότι η κίνηση  θα «αδυνάτιζε» τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας και θα αναβάθμιζε αυτήν της χώρας μας.
Το 2018, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ron Johnson είχε υποστηρίξει ότι οι εντάσεις με την Τουρκία είχαν αυξήσει σοβαρά τις πιθανότητες αποχώρησης των ΗΠΑ από το Incirlik.
«Δεν νομίζω ότι θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στρατηγική αλλαγή», είχε τόνισε τότε ο Johnson, «αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε την πραγματικότητα της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε την Ελλάδα ως εναλλακτική».
Παρά τον τυχόν ενθουσιασμό από την πλευρά της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι ειδικοί και αναλυτές επιμένουν ότι οι πυρηνικές βόμβες Β61-12 στη βάση του Incirlik καθιστούν την Τουρκία άμεσο στόχο.
Capture_132.JPG
Γιατί οι πυρηνικές βόμβες Β61-12 αποτελούν στόχο αντί για όπλο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την άλλη άκρη του Αιγαίου, υπήρχαν 50 θερμοπυρηνικές βόμβες τύπου B61-3/4 στη βάση του Incirlik.
Το 2015, ο Hans Christensen, Διευθυντής του Προγράμματος Πυρηνικής Πληροφόρησης της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, είχε επισημάνει στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF ότι 21 καταφύγια στη Βάση Incirlik ενισχύθηκαν για νέους τύπους πυρηνικών βομβών.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία δειξάγονται έντονες συζητήσεις για το ενδεχόμενο κατάσχεσης αυτών των βομβών.
Ωστόσο, ο Τούρκος απόστρατος Υποπτέραρχος Beyazıt Karataş έχει δώσει τις ακόλουθες πληροφορίες στο Aydınlık σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς:
«Ακόμα και όταν λέμε, ότι θα κατάσχαμε αυτές τις βόμβες, δεν θα μπορούσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Γιατί οι πυρηνικές βόμβες δεν είναι έτοιμες για τα αεροσκάφη μας.
Πρέπει να διεξαχθεί μια ειδική διαδικασία για να μπορέσουν αυτές οι βόμβες να είναι έτοιμες για ρίψη σε επιχειρήσεις.
Αυτή η διαδικασία γίνεται από τη δική της ομάδα ειδικών.
Η Τουρκία δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη ή έλεγχο σε αυτό το θέμα.
Ακόμα κι αν κατάσχουμε αυτές τις βόμβες και τις ετοιμάσουμε από ομάδα ειδικών, δεν θα μπορέσουμε να ρίξουμε από τα αεροσκάφη μας
 διότι πρέπει να αλλάξουμε και το λογισμικό των μαχητικών μας».

Βόμβα 50 κιλοτόνων

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, από το 2023, 100 παλαιότερες εκδόσεις βομβών Β61 (B61-3/4) αναπτύσσονται στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία, οι οποίες μοιράζονται την αποστολή πυρηνικής επίθεσης της Συμμαχία ΝΑΤΟ.
Οι τέσσερις πρώτες χώρες έχουν όλες F-35.
Μάλιστα, η Γερμανία είχε προαναγγείλει ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα F-35 λόγω της ανάγκης να διαθέτει αεροσκάφος με πυρηνική ικανότητα.
Ωστόσο, τα αεροσκάφη F-35A είναι πιστοποιημένα μόνο για τη μεταφορά της νέας παραλλαγής B61-12.
Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζεται η αντικατάσταση των παλαιών εκδόσεων σε αυτές τις πέντε χώρες με B61-12.
Αν και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των νέων εκδόσεων δεν είναι σαφές, το Politico είχε γράψει προηγουμένως ότι οι νέες βόμβες θα αποστέλλονται στις εν λόγω χώρες από τον Δεκέμβριο του 2022.
Η πρώτη παρτίδα B61-12 παρήχθη τον Νοέμβριο του 2021 και η παραγωγή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025.
Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του προϋπολογισμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις πυρηνικές κεφαλές, η προώθηση του προγράμματος θα κοστίσει συνολικά 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναπτύξει μια νέα έκδοση, που ονομάζεται B61-13, τον Οκτώβριο του 2023.
Οι αξιωματούχοι λένε ότι το B61-13 θα ισοδυναμούσε με μια έκρηξη περίπου 360 κιλοτόνων.
Ωστόσο, οι ειδικοί αναμένουν ότι αυτή η έκδοση θα πιστοποιηθεί μόνο για βομβαρδιστικά.
Από την άλλη, εκτιμάται ότι η ισχύς έκρηξης των B61-12 μπορεί να φτάσει έως και τους 50 κιλοτόνους.
Χάριν σύγκρισης αξίζει να σημειωθεί η ισχύς της πυρηνικής βόμβας «Little Boy» που έπεσε στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας ήταν 15 κιλοτόνων.

Σεισμός 4 Ρίχτερ

Οι βόμβες B61-12 παράγονται με τον ακριβό εκσυγχρονισμό παλαιότερων B61.
Οι δυνατότητές τους αυξάνονται σημαντικά χάρη σε χαρακτηριστικά όπως ο ουραίος ρότορας, τα πτερύγια ελιγμών, οι πύραυλοι σταθεροποίησης και το GPS.
Αυτό την καθιστά μια βόμβα εξαιρετικά ακριβή, που μπορεί να πετάξει μέχρι και περίπου 15 μίλια.
Σύμφωνα με το Popular Mechanics, «η ακρίβειά της αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα η B61-12 να απενεργοποιήσει μια εγκατάσταση πυρηνικών όπλων με ένα χτύπημα».
Ο Υποστράτηγος ε.α. Beyazıt Karataş έκανε, επίσης, την ακόλουθη αξιολόγηση σχετικά με τη νέα έκδοση των βομβών:
«Οι νέας γενιάς B61-12 είναι υπερηχητικές
Μετά την ρίψη τους, ο ουραίος ρότορας αρχίζει να περιστρέφεται, αποκτά μεγάλη ταχύτητα και εκρήγνυται.
Όταν πέσουν, κανείς δεν είναι ασφαλής – ούτε σε υπόγεια καταφύγια.
Μια τέτοια δύναμη μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό μεγέθους 3,5-4 Ρίχτερ».
Capture_131.JPG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας