Η «εμπλοκή» της Ελλάδας
Το ΝΑΤΟ αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, ανέφερε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει «χερσαίους διαδρόμους» ώστε να μπορούν να μεταφερθούν ταχύτατα αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσία από όλες τις κατευθύνσεις.
Στον σχεδιασμό, καθώς έχουν προεξοφλήσει ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πόλεμος με την Ρωσία (!), έχει μπει και η Ελλάδα.
Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων προς λιμάνια της Ευρώπης και από αυτά (που θα λειτουργούν ως κέντρα διαμετακομισμού) μέσω «κλειστών κομβόι» θα μεταβαίνουν προς την πρώτη γραμμή από τους νέους αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρόμους που σχεδιάζονται.
Ο σχεδιασμός εμπλέκει λιμάνια σε Ολλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία ενώ οι διαδρομές για την πρώτη γραμμή θα βρίσκονται σε Γερμανία, Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το ΝΑΤΟ δείχνει να επιτείνει τις κινήσεις που η Μόσχα θεωρεί ότι μπορεί να επιφέρουν ρωσική «απάντηση» ακόμα και με πυρηνικό χτύπημα κάτι που επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος μόλις πριν μία ημέρα όταν σε ερώτηση που έθεσε ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, ένας γνωστός Ρώσος αναλυτής, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Πούτιν πρέπει να κρατήσει ένα «πυρηνικό πιστόλι στον κρόταφο» της Δύσης για την Ουκρανία.
«Η χρήση είναι δυνατή σε μια εξαιρετική περίπτωση – σε περίπτωση απειλής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Δεν νομίζω ότι έχει έρθει μια τέτοια περίπτωση. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», δήλωσε ο Πούτιν.
«Αλλά αυτό το δόγμα είναι ένα ζωντανό εργαλείο και παρακολουθούμε προσεκτικά τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας και δεν αποκλείουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε αυτό το δόγμα. Αυτό σχετίζεται επίσης με τις δοκιμές πυρηνικών όπλων».
Το δημοσιευμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας για το 2020 καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες ένας Ρώσος πρόεδρος θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα: σε γενικές γραμμές ως απάντηση σε μια επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή στη χρήση συμβατικών όπλων κατά της Ρωσίας «όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».