Μυστική αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας με άγνωστο περιεχόμενο θα υπογράψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι!
Και λέμε μυστική καθώς αποτελεί συνέχεια της «μυστικής διπλωματίας» που ασκεί εδώ και χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ότι αφορά πόλεμο της Ουκρανίας.
Τι θα περιέχει αυτή η αμυντική συμφωνία άραγε; Αποστολή όπλων και πυρομαχικών; Αποστολή στρατευμάτων;
Θα περιλαμβάνει στρατιωτική συνδρομή κατά της Ρωσίας;
Παράδοση μαχητικών αεροσκαφών μήπως; Κανείς δεν απαντά αφού στην κυβέρνηση το κρατούν «επτασφράγιστο» μυστικό.
Όμως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει γιατί τέτοιες αποφάσεις καθορίζουν το μέλλον του.
Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιγκόρ Ζόβκα .
Ο Ιγκόρ Ζόβκα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική βοήθειά της προς τη χώρα του, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της ρωσικής επέμβασης.
Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον!
Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες του ουκρανικού Στρατού.
Ο Ιγκόρ Ζόβκα σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ!
Πριν από λίγο άλλωστε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.
Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.