”2% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες” ; ; ; Στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της φτωχοποίησης , ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο Πθ. δεσμεύει κεφάλαια που θα έπρεπε να πάνε σε κοινωνικές παροχές, υγεία, μισθούς , συντάξεις ; Ποιό άρθρο του Συντάγματος του δίνει τέτοιες εξουσίες και ως πότε ο λαός θα περιμένει αδρανής το τέλος; Ένα τέλος που θα έρθει νομοτελειακά είτε από οικονομική κατάρρευση , είτε από το Γ΄ΠΠ…..
Και έρχεται η θλιβερή σύγκριση με τον…..ακροδεξιό Όρμπαν, που βάζει την χώρα του αλλά και την ειρήνη πάνω απ΄ όλα!!!
Π.Δ.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε ότι
«θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας».
Μάλιστα επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη δέσμευσή» του να διαθέσει η Ελλάδα τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες, καλώντας και τις άλλες χώρες -μέλη να πιάσουν τον στόχο «προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η Συμμαχία».
Και σαν … μπροστινός των πιο πολεμοκάπηλων κύκλων της Δύσης, απαίτησε και το ίδιο γι όλους τους άλλους, στο όνομα της … ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας και την ενδυνάμωσή της συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η
«ενίσχυση των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων είναι συμπληρωματική στις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, ενισχύει το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιήσουμε τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα». «Είναι προς το συμφέρον μας να το πράξουμε»
,
ανέφερε, υπεραμυνόμενος της μετατροπής της ευρωπαϊκής οικονομίας σε οικονομία πολέμου, που εκτός των άλλων θα φορτώσει με νέα βάρη τους λαούς.
Από την άλλη, έβλεπα τη δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban:
“Η Ουγγαρία απορρίπτει την αποστολή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, εστιάζει στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας.
Σήμερα, το ΝΑΤΟ απομακρύνεται από την ιδρυτική του ιδέα, και μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε στρατιωτικό/πολεμικο οργανισμό αντί για “συμμαχία για την ειρήνη”.
Μια από τις σαφείς αποδείξεις αυτού είναι το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.
Πιστεύουμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο και είναι ένας πόλεμος που το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κερδίσει”