Μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες καθώς φαίνεται ότι η Σελήνη διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα νερού που σημαίνει ότι στο μέλλον θα μπορούν να συντηρηθούν αποικίες με μεγάλους πληθυσμούς.
Το νερό δεν χρησιμεύει μόνο για πόση, που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων, αλλά επιτρέπει και την παραγωγή οξυγόνου.
Η διάσπαση του νερού δημιουργεί και παραγωγή υδρογόνου. Όπως είναι γνωστό το υδρογόνο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος.
Που σημαίνει ότι η Σελήνη θα δίνει τη δυνατότητα και για διαστημικές αποστολές προς τον Άρη κι άλλους πλανήτες.
Η Σελήνη θα παίξει πρωταρχικό ρόλο στα μεγάλα διαστημικά ταξίδια καθώς λόγω της ασθενούς βαρύτητας οι διαστημικές αποστολές από εκεί θα είναι πολύ λιγότερο κοστοβόρες.
Η Σελήνη και ο Άρης θεωρούνται οι πρώτοι διαστημικοί στόχοι της Ανθρωπότητας καθότι μπορούν να προσφέρουν άφθονες πρώτες ύλες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ποσότητα του υπόγειου πάγου σε βάθος των πρώτων μέτρων είναι πέντε έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στην επιφάνεια.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεγάλα αποθέματα πάγου νερού σε κρατήρες στη Σελήνη. Αντίστοιχη δήλωση έκαναν ειδικοί του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ποσότητα του υπόγειου πάγου σε βάθος των πρώτων μέτρων είναι πέντε έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στην επιφάνεια και στους δύο πόλους.
«Η γεώτρηση στη Σελήνη για τη δειγματοληψία ή την εξόρυξη αυτού του πάγου θα είναι επομένως υψίστης σημασίας για μελλοντικές αποστολές και μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία», ανέφερε η δημοσιευμένη έρευνα.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με υποθέσεις, η περιοχή του υδάτινου πάγου στη βόρεια πολική περιοχή της Σελήνης είναι διπλάσια από ό,τι στη νότια!
Οι επιστήμονες είπαν επίσης ότι η μελέτη υποστηρίζει την υπόθεση ότι η κύρια πηγή τέτοιου πάγου είναι η απελευθέρωση αερίου κατά τη διάρκεια του ηφαιστείου κατά την ιμβριακή περίοδο.