Μαζική ρωσική πυραυλική επιδρομή σε στρατηγικά σημεία του Ντνιπροπετρόφσκ

103

Ρωσική πυραυλική επιδρομή στο Ντνιπροπετρόφσκ σημειώθηκε σήμερα (24/06) με στόχο στρατηγικά σημεία της ουκρανικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκαν στρατιωτικές υποδομές, τραυματίζοντας δεκάδες στρατιώτες των AFU, αλλά και μισθοφόρους τους.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα παράθυρα εμπορικού τρένου και θραύσματά τους έπεσαν στους επιβάτες.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν την απώλεια ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά σε εμπορική αμαξοστοιχία αλλά και σε εργοστάσιο ηλεκτροδότησης που επλήγη σφοδρά.

 

 

 

Πηγές του διαδικτύου αναφέρουν ότι ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους Iskander-M στο πρώτο «κύμα» επίθεσης και στη συνέχεια, εξαπέλυσαν επιδρομή με drones τύπου «Geran».

 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα κάλεσε τους Δυτικούς για στρατιωτική βοήθεια. Οι Αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους του Ντνιπροπετρόφσκ να μείνουν σε ασφαλή μέρη.

«Είναι θέμα αξιοπιστίας για τους συμμάχους να εντείνουν την πίεση στη Μόσχα», έγραψε ο Σιμπίχα στο Χ, την ίδια ώρα που ΜΜΕ του Κιέβου αναφέρουν για πρώτη φορά ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις νιώθουν τόσο κοντά την «ανάσα» των ρωσικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας