«Μαύρο» στον Μερτς: Μόλις 18% των Γερμανών θέλουν να τον ξαναδούν Καγκελάριο

20

Ο Φρίντριχ Μερτς βλέπει τα ποσοστά του να καταρρέουν, καθώς η νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL αποτυπώνει μια εικόνα πλήρους αποδοκιμασίας από τους Γερμανούς πολίτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων θα επικροτούσε ενδεχόμενη απόφαση του καγκελάριου να διεκδικήσει επανεκλογή στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2029, ενώ ένα εκκωφαντικό 73% δηλώνει πως δεν θέλει να τον ξαναδεί στην καγκελαρία.

Ακόμη και στο ίδιο του το στρατόπεδο, η εικόνα δεν είναι ρόδινη: το 41% των ψηφοφόρων του CDU/CSU δεν επιθυμεί νέα υποψηφιότητά του, ενώ μόλις το 47% τον στηρίζει – ένδειξη βαθιάς εσωκομματικής κόπωσης και αμφισβήτησης.

Η ηλικία του Μερτς φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη στάση των πολιτών: με τον Γερμανό καγκελάριο να συμπληρώνει 70 έτη ζωής, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται νεότερη ηγεσία και νέο πολιτικό αίμα.

Η δημοσκόπηση έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον ίδιο, καθώς η κυβέρνησή του δέχεται πυρά για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ η δημοτικότητα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης παραμένει σταθερά υποτονική.

Το πολιτικό μέλλον του Φρίντριχ Μερτς μοιάζει πλέον πιο αβέβαιο από ποτέ — και η τελευταία δημοσκόπηση λειτουργεί σαν καμπανάκι αφύπνισης για τον άλλοτε «ισχυρό άνδρα» της γερμανικής κεντροδεξιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας