Leopard στην Ουκρανία-Φόβοι στο Βερολίνο για συνειρμούς με τα «Χιτλερικά Πάνζερ»

1327

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Λαβρόφ: Η Δύση ακολουθεί «τακτική Χίτλερ»!!!

Στο Ραμστάιν συγκεντρώθηκαν 50 χώρες της Δύσης για να αποφασίσουν κατά κύριο λόγο αν θα δώσουν άρματα μάχης στην Ουκρανία και εκεί αποκαλύφθηκε ο γερμανικός φόβος αλλά παράλληλα έχουν πλέον διαδοθεί και δευτερεύουσες προεκτάσεις στο ζήτημα που αφορούν ακόμα και τον διαμελισμό από δυτικές χώρες της ουκρανικής επικράτειας.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα του ενδεχόμενη αποστολή Leopard στο Κίεβο, καθώς το Βερολίνο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη μήνιν της Μόσχας, που μετά από μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κηρύξει έναν “νέο Πατριωτικό Πόλεμο” αποδεσμεύοντας εκατομμύρια Ρώσους που θα μπορούσαν να επιστρατευτούν και μετά κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει που θα βρεθούν τα νέα σύνορα.

Έτσι το Βερολίνο έχει παγώσει κάθε σχετική διαδικασία, απαγορεύοντας και σε τρίτες χώρες να εξαγάγουν τα Leopard που διαθέτουν στην Ουκρανία – καθώς κάθε τέτοια ενέργεια απαιτεί την έγκριση της κατασκευάστριας χώρας.

Η αποστολή τους θα απειλούσε να οδηγήσει σε δραματική κλιμάκωση του πολέμου, θέτοντας τη Γερμανία στο επίκεντρο των ρωσικών αντιποίνων – και δημιουργώντας αρνητικές συνδηλώσεις σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Ευρώπη, την οποίαν ακόμα στοιχειώνουν «φαντάσματα» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα Πάντσερ του Χίτλερ εφορμούσαν στα σοβιετικά εδάφη στο πλαίσιο της «επιχείρησης Μπαρμπαρόσα».

Αλλά εδώ μπαίνει και ο παράγοντας Πολωνία (που ίσως βλέπει ότι μπορεί να κερδίσει από μια ήττα της Ουκρανίας) καθώς το  Βερολίνο έχει βάσιμες πληροφορίες ότι η Πολωνία θέλει να κρατήσει τα άρματα πέριξ του Λβίβ ώστε σε περίπτωση διαμελισμού της Ουκρανίας να υποστηρίξουν αποσχιστική κίνηση της περιοχής και προσάρτηση στην Πολωνία.

«Μία ίλη αρμάτων Leopard θα παραδοθεί στο πλαίσιο δημιουργίας συνασπισμού» είπε ο Αντρέι Ντούντα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. «Θέλουμε να είναι ένας διεθνής συνασπισμός».

Το αποτέλεσμα είναι καμία άδεια εξαγωγής αρμάτων αν πρώτα δεν στείλουν οι ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Ζελένσκι θεωρεί ότι τα εν λόγω τεθωρακισμένα θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον συσχετισμό στο πεδίο της μάχης υπέρ της, επιτρέποντας στο Κίεβο όχι μόνο να αμυνθεί αποτελεσματικά, αλλά και να καταλάβει την Κριμαία, αλλά η Ρωσία είναι όπως φαίνεται ξεκάθαρη στο ζήτημα:

Μόλις την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τον συνασπισμό ΗΠΑ-Ευρώπης για «τακτικές Χίτλερ» κατά της Ρωσίας. «Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως εντολοδόχο», είπε, «διεξάγουν πόλεμο εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο στόχο: την “τελική λύση” του ρωσικού ζητήματος. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ ήθελε μια “τελική λύση” στο εβραϊκό ζήτημα, τώρα, δυτικοί πολιτικοί λένε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια στρατηγική ήττα», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας