Λαφαζάνης-Κοτσαηλίδης στον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βόλου-Συγκινητική εκδήλωση για “Μέρα Νίκης” (9-Μάη-1945)

1445

Ο ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βόλου για τη φιλία και συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας διοργάνωσε το Σάββατο (13/5) μια εξαιρετική, διδακτική, συγκινητική και άκρως επίκαιρη εκδήλωση στον χώρο του Ορφανοτροφείου Βόλου αφιερωμένη στην μεγάλη μέρα της ΝΙΚΗΣ κατά του Ναζισμού την 9η Μάη 1945.

Στην εκδήλωση διαβιβάστηκαν ποιήματα και ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στον ηρωικό αγώνα κατά του “Άξονα και ειδικότερα κατά του Χιτλερικού Γ’ Ράϊχ”.

Παρουσιάστηκαν στιγμές από τους ηρωισμούς του ελληνικού στρατού στο Αλβανικό έπος και κατά των Γερμανών εισβολέων και ιδιαίτερα στιγμές από τον ηρωικό   αγώνα και της αμέτρητες θυσίες του ρώσικου και Σοβιετικού λαού κατά των Γερμανών εισβολέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής του “Δημοκρατικού κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”-ΔΗ.Κ.Ε.Α και ο Γιάννης Κοτσαηλίδης Πρόεδρος του “Πανελλήνιου κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας”-ΠΑ.ΚΙ.ΕΦ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “Η σημερινή εκδήλωση έχει μια καταπληκτική επικαιρότητα, αφού γίνεται σε μια στιγμή που ο Ρωσικός λαός για άλλη μια φορά διεξάγει ένα μεγάλο αγώνα, που αφορά όλους τους λαούς του κόσμου, ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανοναζί.

Και αφορά όλους τους λαούς διότι ο πόλεμος της Ρωσίας είναι πόλεμος κατά της Αμερικανοβρετανικής νεοαποικιοκρατίας εναντίον μιας ολοκληρωτικήςπαγκοσμιοποίησης” και έχει στόχο ελεύθερα και ανεξάρτητα έθνη, που θα μπορούν να στηρίζουν και να αναπτύσσουν τη δική τους οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα και ταυτότητα μακριά από την ισοπέδωση και εξαθλίωση των πολυεθνικών και χρηματοπιστωτικών εξουσιαστών του πλανήτη”.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας