«Κλίμα κηδείας» στο υπουργικό συμβούλιο–Κ.Μητσοτάκης-Όχι εκλογές πριν το Πάσχα»

673

Οι υπουργοί βρισκόντουσαν υπό καθεστώς κατάθλιψης

Όπως λένε και οι Κινέζοι «μία εικόνα χίλιες λέξεις», και οι εικόνες από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο με τους κατηφείς υπουργούς παρέπεμπαν σε… κηδεία.

Οι υπουργοί βρισκόντουσαν υπό καθεστώς «πολιτικής κατάθλιψης» καθ’ όλη την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Εκεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έθεσε τέλος στην οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να είχε κανείς, ότι υπάρχει πιθανότητα να διεξαχθούν εκλογές πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου.

Το έκανε με έμμεσο τρόπο καθώς είπε πως «η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο για τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια».

Τόνισε, ακόμα, ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» (αφήνει δηλαδή “παράθυρο” ακόμα και για εκλογές τον Αύγουστο).

Ο εκδότης του pronews.gr μιλώντας στον Στέφανο Δαμιανίδη στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης, είχε προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή ότι το έγκλημα στα Τέμπη είχε «σκοτώσει» τις κάλπες που ετοίμαζε ο Κ.Μητσοτάκης για τον Απρίλιο και ειδικότερα για τις 9 του μήνα.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι οι 14η με 21η Μαΐου εκτός κι αν επιτείνεται η κυβερνητική κατάρρευση οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν τις εκλογές μέχρι την τελευταία  ήμερα που είναι η  13η Αυγούστου για να είναι εντός των συνταγματικών προθεσμιών ελπίζοντας ότι οι νέοι που θα τους «μαυρίσουν» θα είναι απασχολημένοι σε εποχικές εργασίες.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Τάσου Γκουριώτη στον Στέφανο Δαμιανίδη.

«Αυτά γίνονται (σ.σ οι συσκέψεις στο Μαξίμου) γίνονται από το βράδυ του δυστυχήματος, δηλαδή από την Τετάρτη και μετά έχουν αναθεωρηθεί τα σχέδια.

Και έχουν αναθεωρηθεί  γιατί χάλασε το… φύλλο τους, αυτό που στήνανε. Υπήρχε μια αισιοδοξία ότι θα μπορούσαν να πάρουν ένα ποσοστό της τάξης του 31-32% στον πρώτο γύρο. Δε ξέρω από που προκύπτει η αισιοδοξία τους», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Μετά, όμως, έσκασε η φούσκα και μερικοί ήρθαν στα συγκαλά τους, λέγοντας ότι αν πάμε σε εκλογές με αυτό το κλίμα(…) Η τραγωδία είχε μόνο ένα καλό:

Φανέρωσε και ξεφτίλισε όσους λέγανε ότι η χώρα είναι υπέροχη και ότι “περνάμε τέλεια και διασκεδάζουμε”.

Θυμάστε τους τίτλους των ειδήσεων τις μέρες του καρναβαλιού(…) Το βέβαιο είναι ότι, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, οι εκλογές αναβάλλονται για μερικές εβδομάδες. Αν δεν ήταν συνταγματικά υποχρεωμένος (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) να τις κάνει το καλοκαίρι, αυτός τελευταία μέρα θα τις έκανε.

Δεν υπάρχει το σενάριο να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου πια»

Για τις προθέσεις της Κυβέρνησης γύρω από το κομμάτι των αποτελεσμάτων της κάλπης, ο κ. Γκουριώτης είπε:

«Θέλουν να πάνε σε μια πεντακομματική Βουλή στη δεύτερη κάλπη ή αν καταφέρουν με κάποιο μαγικό τρόπο και αυτοδυναμία. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δυο μέρες πριν το συμβάν είχαμε την “Πολακιάδα”.

Ήταν μια φούσκα από την πλευρά του Τσίπρα όμως, που έβγαζε τις αιχμές, τα αγκάθια από ένα κρεβάτι στο οποίο θα… κοιμούνταν μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (συγκυβέρνηση). Αλλά, ξέρετε, δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν. Είναι απλά οι διαχειριστές. Εκείνοι που αποφασίζουν είναι κάποιοι στο Βερολίνο, κάποιοι στις Βρυξέλλες κλπ»

Για τα «εγκληματικά» λάθη της Κυβέρνησης που “οφείλει να θυμάται ο ελληνικός λαός την ώρα των εκλογών”, o Τ.Γκουριώτης υπογράμμισε:

«Εδώ ο Μπόρις Τζόνσον, πανίσχυρος με μεγάλη πλειοψηφία, παραιτήθηκε για ένα πάρτι εν μέσω κορωνοϊού. Εδώ δημοσίως το “καίγανε” και δεν έγινε τίποτα. Οι Νησιώτες θυμούνται την καταστολή της εξέγερσης στη Λέσβο και τη Χίο λόγω της εισβολής των λαθρομεταναστών;

Θυμούνται την απόβαση των ΜΑΤ; Τη συμπεριφορά τους; Όλα αυτά γιατί ζητούσαν να τηρηθεί η προεκλογική τους δέσμευση. Να μη τα ξεχνάμε. Όλα ξεκίνησαν από το Φεβρουάριο του 2020. Και μετά ήρθαν όλα τα άλλα»

Τέλος, κληθείς να εκτιμήσει τα ποσοστά αποχής στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν, ο κ. Γκουριώτης επισήμανε:

«Ελπίζει η αποχή να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μακάρι να ξυπνήσει ο Έλληνας και να πει ότι “αν ψηφίσω, ότι και αν ψηφίσω, θα έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στην Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μου”.

Δε πρέπει να πει “δε πάω να ψηφίσω, είναι όλοι ίδιοι”. Στις δημοκρατίες, το “όπλο” είναι ένα: η ψήφος. Αν παραιτηθείς από όπλο σου, είναι σα να γίνεσαι ρίψασπις. Πρέπει όλοι να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το υπέρτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας