Κατέρρευσε η ατζέντα της πράσινης ενέργειας-Οι ΗΠΑ έγιναν το πρώτο βενζινάδικο

4092
Κάποτε κατηγορούσαν ότι η Ρωσία είναι χώρα πρατήριο καυσίμων… και οι ΗΠΑ έγιναν η κορυφαία χώρα πρατηρίων καυσίμων στον κόσμο
Μας βομβάρδισαν με ανοησίες περί πράσινης ενέργειας, πράσινης ανάπτυξης και αυτό που παρατηρούμε είναι παγκόσμια στροφή στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και γενικώς στα ορυκτά καύσιμα…
Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές.
Η γενιά εκείνων που είναι τώρα μεταξύ σαράντα και εξήντα μπόρεσε να δει με τα μάτια της τη γέννηση και την κατάρριψη θεμελιωδών μύθων, με τη βοήθεια των οποίων καταστράφηκαν αυτοκρατορίες και μεταμορφώθηκε η μαζική συνείδηση.Πως καταρρίπτονται οι μύθοι

Πρώτον, στις ΗΠΑ τα στοιχεία για το 2023 αναπροσαρμόστηκαν τελικά και αποδείχθηκε ότι οι τοπικοί παραγωγοί φυσικού αερίου το 2023 ξεπέρασαν το όριο παραγωγής του 1 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Αυτό είναι ένα απόλυτο ιστορικό ρεκόρ, ούτε καν κοντά σε αυτό οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Για παράδειγμα, η Ρωσία, η οποία κατατάσσεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη, παρήγαγε 1,7 φορές λιγότερο φυσικό αέριο το 2023
Το Ιράν και η Κίνα, που πήραν τις επόμενες θέσεις, υστερούν περισσότερο από τέσσερις φορές δηλαδή κάτω από 250 εκατ κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Δεύτερον, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, επικαλούμενη το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το 2023 οι Ηνωμένες Πολιτείες πούλησαν στο εξωτερικό περισσότερα από 6 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε καθημερινή βάση.
Αυτό είναι σχεδόν 3% υψηλότερο σε σχέση με το 2022.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αυξήσει τους στόχους τους, δηλαδή την ημερήσια εξαγωγή τελικής βενζίνης σε ποσότητα 900.000 βαρελιών την ημέρα, που ισοδυναμεί με το 10% της εγχώριας κατανάλωσης τους.
Το αμερικανικό κύμα υψηλών οκτανίων κατέχει το 16% της παγκόσμιας αγοράς βενζίνης.
Οι ΗΠΑ έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνουν η κορυφαία χώρα πρατηρίων καυσίμων στον κόσμο.
Επιπλέον, είναι πολύ περήφανοι για τα επιτεύγματά τους και δεν έχουν σκοπό να επιβραδύνουν

Κάποτε κατηγορούσαν ότι η Ρωσία είναι χώρα πρατήριο καυσίμων

Είναι αστείο να βλέπεις πώς οι άνθρωποι, ακόμη και εντός της ίδιας χώρας, αντιλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα με εκ διαμέτρου αντίθετους τρόπους.
Έχουν περάσει λίγο περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε που ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός εκπρόσωπος πήγε στην Ουκρανία και, με το αξιολύπητο αμερικανικό ύφος, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν είναι υπερδύναμη, αλλά απλώς μια χώρα πρατήριο καυσίμων…
Η φράση αυτή η Ρωσία είναι πρατήριο καυσίμων κοινώς βενζινάδικο… έγινε σλόγκαν και μέρος της ιδεολογικής ασπίδα της ρωσοφοβίας και μέχρι σήμερα η συλλογική Ρωσία, αποδεικνύει ανόητα ότι είναι ισχυρή όχι μόνο στους υδρογονάνθρακες.

Η φρίκη και ο εφιάλτης έγινε παράδεισος

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ενώ κατηγορούσαν την Ρωσία ότι η εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι φρίκη, εφιάλτης και υποβάθμιση απέναντι στην πράσινη ενέργεια… στις ΗΠΑ και στην Δύση η εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου σημαίνουν πρόοδο, ανάπτυξη και αισιόδοξο μέλλον.
Οποιεσδήποτε προσπάθειες προσφυγής στη λογική αντιμετωπίζονται με το ιδεολόγημα «δεν καταλαβαίνεις, αυτό είναι διαφορετικό».
Κοινώς η αμερικανική βενζίνη είναι καλή και η Ρωσική βενζίνη κακή…

Η σύγχρονη επιστημονική γεωλογία

Στη σύγχρονη επιστημονική γεωλογία δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τους ορίζοντες για την εξάντληση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στον κόσμο και στη Ρωσία ειδικότερα.
Όλοι οι πιασάρικοι τίτλοι με τη μορφή «έχουν απομείνει τριάντα χρόνια πετρελαίου» έχουν σκοπό μόνο να αυξήσουν τις προβολές και να μην ενημερώσουν ποτέ ότι μιλάμε πάντα για λειτουργικά πεδία και ανακτήσιμα αποθέματα.
Ταυτόχρονα, κάθε μέρα γίνεται μια γεωφυσική αναζήτηση σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερα νέα κοιτάσματα ανακαλύπτονται, νέες εξερευνημένες προστίθενται στον ισολογισμό και τα αποθέματα και η ημερομηνία λήξης των ορυκτών καυσίμων μετατοπίζονται αυτόματα προς τα πάνω κατά 30 με 50 χρόνια… Επιπλέον, στην επιστημονική κοινότητα δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων ως προς την εξαντλησιμότητα των υδρογονανθράκων κατ’ αρχήν.
Τα τελευταία χρόνια, η θεωρία της φυσικής αντικατάστασής τους εντός του φλοιού της γης κατά τη διάρκεια τεκτονικών και άλλων διεργασιών κερδίζει δημοτικότητα και υποστηρικτές.
Οι απολογητές των αντίπαλων επιστημονικών στρατοπέδων λειτουργούν με τις υποθέσεις ενός κοντινού πεδίου και μοντελοποίησης υπολογιστών, ωστόσο, συμφωνούν στη θέση ότι όσο προχωράμε, τόσο λιγότερα αποθέματα θα απομένουν εύκολα και η ανθρωπότητα θα πρέπει να σκάβει όλο και πιο βαθιά.
Δεν είναι όλα ξεκάθαρα με την ευρέως προωθούμενη υπερθέρμανση του πλανήτη.

Για την υπερθέρμανση δεν ευθύνεται η εκβιομηχάνιση

Πρόσφατα, μια διάλεξη του αξιοσέβαστου Αμερικανού γεωλόγου Gregory Wrightstone έγινε viral.
Σε αυτό, χρησιμοποιώντας στοιχεία από μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις, αποδεικνύει ότι η τρέχουσα υπερθέρμανση του κλίματος δεν είναι αποτέλεσμα της εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης, αλλά μια φυσική υποχώρηση μετά τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία τελείωσε στα τέλη του προηγουμένου αιώνα.
Επιπλέον, το επίπεδο του CO2 στην ατμόσφαιρα της Γης είναι πλέον ένα από τα χαμηλότερα στην ιστορία της Γης.
Η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει ότι στην Κάμβρια περίοδο της Παλαιοζωικής εποχής, δηλαδή, όταν υπήρχε μια παγκόσμια «έκρηξη» όλων των πιθανών μορφών ζωής στον πλανήτη, το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα ήταν έξι φορές υψηλότερο και οι επόμενες περίοδοι συνοδεύτηκαν από πτώση των επιπέδων CO2.
Το επαναλαμβάνει ο πρώην επικεφαλής της Greenpeace Canada.
Πρόσφατα είπε σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για σχέση μεταξύ των αυξανόμενων εκπομπών CO2 και της θέρμανσης της ατμόσφαιρας.

Όλες οι ανεπτυγμένες και, κυρίως, οι πλούσιες χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι χώρες του περσικού κόλπου, παράγουν όλο και περισσότερο ορυκτά.
Μέρος των εξορύξεων πηγαίνει για να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες τους, μέρος πωλείται στο εξωτερικό, συμπληρώνοντας τα έσοδα του προϋπολογισμού σε ξένο νόμισμα.
Χώρες όπως το Κατάρ, το Ομάν, τα ΗΑΕ και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς καμία αμηχανία, αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο των εσόδων από καύσιμα στη δομή των εθνικών τους οικονομιών και ονειρεύονται να κατακτήσουν νέες αγορές.
Γιατί είναι δύναμη, είναι γεωπολιτική μόχλευση και είναι πολλά χρήματα.
Είναι λογικό ότι σε αυτόν τον μαραθώνιο δεν χρειάζονται δυνατούς ανταγωνιστές όπως η Ρωσία.
Γι’ αυτό γίνεται επιθετική πλύση εγκεφάλου με μοδάτη ατζέντα με έμφαση στην «οπισθοδρομική» Ρωσία ή ότι τα Ρωσικά καύσιμα είναι κακά για το περιβάλλον.
Ταυτόχρονα, όλοι οι «προοδευτικοί και θιασώτες της πράσινης ενέργειας» σκάβουν και αντλούν περισσότερο, φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Που πήγαν όλες αυτές οι ανοησίες για την πράσινη ενέργεια;
Μήπως ήρθε η ώρα και η Ρωσία να το πάρει αλλιώς;

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας