Στέλνουν κι άλλα όπλα στην Ουκρανία
Στην γεωστρατηγική απαξίωση της Ελλάδας διά χειρός των ηγετών της οδηγείται η χώρα από την ίδια την ΠτΔ. Κ.Σακελλαροπούλου, που σε συνέχεια των δηλώσεων του Κ.Μητσοτάκη περί μη ανακοινώσιμων υλικών που εχουν σταλεί στο Κίεβο, μεταβαίνει αύριο συνοδευόμενη από τον ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο στην ουκρανική πρωτεύουσα και όλοι πλέον έχουν στο μυαλό τους αν θα δοθούν και επιπλέον όπλα.
Και το πιο φοβερό είναι ότι παρά τα όσα η κυβέρνηση έχει κάνει για τον Ζελένσκι (εκρηκτική αύξηση στις τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τις οποίες ταυτίζεται πλήρως -φυσικά- και η Αθήνα) μόλις μία ημέρα πριν την μετάβαση της ΠτΔ στο Κίεβο βγαίνει και επιδίδεται ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος σε διθυραμβικά σχόλια και ευχαριστίες στον Ρ.Τ.Ερντογάν (ο οποίος δεν χαρίζει τίποτα αλλά πληρώνεται μετρητοίς).
Και ναι στο μυαλό όλων είναι ένας από τους στυλοβάτες των ελληνικών νησιών, τα ρουκετοβόλα RM-70 για τα οποία ακόμη επίσημα δεν έχει λεχθεί κουβέντα για το αν παραχωρήθηκαν ή όχι (αν και η ένοχη σιωπή και οι περίεργες δηλώσεις Κ.Μητσοτάκη σήμερα δείχνουν ότι έχει γίνει αποστολή τους) και πλέον κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί αυτό μέχρι να “αδειάσουν” τα νησιά από το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ώστε να ικανοποιηθεί και η… τουρκική ρητορική.
«Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της», είπε ο πρωθυπουργός.
Και όλοι απόρησαν για ποιες λεπτομέρειες μιλά όταν υποτίθεται ότι έχει ανακοινωθεί η λίστα όπλων;
Με βάση τις ρωσικές ανακοινώσεις τα RM-70 που είχε αποστείλει η Δημοκρατία της Τσεχίας τον Ιούλιο έχουν καταστραφεί σε ρωσική επίθεση στην Χερσώνα, οπότε αυτά καινούρια είναι;
Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στα ελληνικά νησιά πλέον είναι πολύ λιγότερα από 115 συστήματα που να υπηρετούν στις μονάδες.
Και λείπουν αρκετά. Για την ακρίβεια λείπουν περίπου 25 συστήματα. Κι αυτό είναι διακριβωμένο.
Και το ερώτημα είναι: Χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τον πόλεμο στην Ουκρανία ως δικαιολογία για να αφοπλίσει τα νησιά στέλνοντας όπλα στο καθεστώς του Κιέβου;
Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση που βρίσκονται τώρα συστήματα αυτά. Για συντήρηση; Έχουν μεταφερθεί αλλού; Ας μας απαντήσουν απλά.
Επίσης, υπήρχε ένα περιβόητο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των RM-70. Τι απέγινε αυτό το πρόγραμμα;
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για άλλη μια φορά θεώρησε σκόπιμο να αποθέωση τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προσωπικό του μήνυμα στο Twitter. Έγραψε συγκεκριμένα:
«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ερντογάν για την ενεργό συμμετοχή του στη διατήρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά, για τη σταθερή υποστήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Συζητήσαμε περαιτέρω βήματα για την επιστροφή αιχμαλώτων και πολιτικών κρατουμένων. Βασίζομαι επίσης στην υποστήριξη του και σε αυτό».
Το γεγονός πάντως ότι ο Ζελένσκι έκανε αυτή την διθυραμβική ανάρτηση λίγες ώρες πριν την άφιξη της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Κίεβο, είναι τουλάχιστον προκλητικό απέναντι στην Ελλάδα ενώ η συνοδεία της προέδρου από τον ΥΕΘΑ εγείρει και πάλι ερωτήματα τυχόν συμφωνιών παραχώρησης νέου πακέτου όπλων από τα ελληνικά αποθέματα και μονάδες.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία θησαυρίζει από την αμφιλεγόμενη στάση της στον πόλεμο της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία πληρώνει βαρύτατο τίμημα.