Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 25% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 23,2%, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την πιθανότητα δημιουργίας συγκυβέρνησης.
Απόρροια της κατακόρυφης ανόδου της δεξιάς και της πτώσης των τελευταίων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι κυρίως η κούραση των λαών στην πολιτική των Βρυξελλών (υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, lockdown κλπ) αλλά και η τεράστια ανασφάλεια που έχει γεννήσει η αντιμετώπιση των δυτικών κυβερνήσεων στο ουκρανικό ζήτημα. Οι πολίτες βλέπουν ότι η σημερινή καταστροφή είναι απλά μια «πρόγευση« μπροστά σε αυτά που έρχονται τον χειμώνα.
Η Λέγκα, στο γκάλοπ αυτό δεν ξεπερνά το 12,4%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει το 10,4% της πρόθεσης ψήφου, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 6,1%. Παράλληλα, η νέα κεντρώα δύναμη Azione (Πράξη), επιλέγεται από το 6% του στατιστικού δείγματος.
Σύμφωνα με ανάλυση της δημοσκοπικής εταιρίας, «η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών αιφνιδίασε τους Ιταλούς» και «πάνω από το 50% των ερωτηθέντων αισθάνεται ενοχλημένο, εκνευρισμένο και απογοητευμένο».
Παράλληλα, η άποψη που επικρατεί είναι ότι η πολιτική κρίση και η διάλυση του κοινοβουλίου προκλήθηκαν, κυρίως, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ πολλοί θεωρούν ότι ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης έχει και η Λέγκα.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διάφορες συμμαχίες, οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς εγκρίνουν την συμμαχία της Λέγκα με την Φόρτσα Ιτάλια και τα δεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, ενώ οι περισσότεροι υποστηρικτές των «πεντάστερων», όπως και του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», τάσσονται κατά της σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις.