Το Ισραήλ βγάζει απροκάλυπτα στην επιφάνεια το μόλις υποκρυπτόμενο και λυσσώδες αντιρώσικο πρόσωπό του. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που ενισχύθηκε στην Ίδρυσή της και στηρίχθηκε παντοιοτρόπως από τις αμερικανοϊσραηλινές υπηρεσίες (και όχι από τη Ρωσία) για να διασπάσει το τότε ακμαίο και δυναμικό, πολιτικό και όχι θρησκευτικώς, παλαιστινιακό κίνημα της Φατάχ και της PLO (Οργάνωσης για Απελευθέρωση της Παλαιστίνης). Η Χαμάς “πέτυχε” αυτό το διασπαστικό έργο αλλά ταυτόχρονα εξελίχθηκε σε σφοδρό πολέμιο και αντίπαλο του Σιωνιστικού Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ (όπως περίπου έγινε, τηρουμένων των αναλογιών, με την Al Kaida του Μπίν Λάντεν), διεξάγοντας συχνά “ανορθόδοξο” πόλεμο και δολιοφθορές. Σήμερα αυτό που χρειάζεται ο Παλαιστινιακός λαός είναι ένας ενωμένος, συνεπής, πολιτικός (και όχι θρησκευτικός) πατριωτικός, εθνικοαπελευθερωτικός και αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας, ως ο μόνος προσανατολισμός που μπορεί να εξασφαλίσει στην Παλαιστίνη ευρύτατες νικηφόρες συμμαχίες και ευρύτατα αγωνιστική στήριξη σε όλο τον πλανήτη.
Ν.Ζ
Για εμπλοκή Μόσχας στην επίθεση της Χαμάς κάνει λόγο το Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ (INSS) το οποίο επιτίθεται στην Ρωσία και προσωπικά στον Β.Πούτιν κατηγορώντας τον για μίσος και αντισημιτισμό.
Ο ερευνητής του INSS και πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στη Ρωσία, Arkady Mil-Man, χαρακτηρίζει την Ρωσία εχθρική χώρα προς το Ισραήλ και τονίζει πως υπάρχουν “στενοί δεσμοί” της Μόσχας με την Χαμάς.
Ο Arkady Mil-Man γράφει χαρακτηριστικά:
Από τη Ρωσία – Με μίσος;
Σε αντίθεση με την καταδίκη και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν τη θέση της Δύσης, οι αντιδράσεις που ακούστηκαν στο κοινό και τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία μπορούν να περιγραφούν με τρεις λέξεις:
χαιρεκακία, αντισημιτισμός, μίσος!
Η επίσημη θέση της Ρωσίας έχει όλα τα στοιχεία της εχθρικής σοβιετικής πολιτικής έναντι του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης μιας άμεσης σύγκρισης μεταξύ των δραστηριοτήτων του IDF και των ενεργειών του ναζιστικού στρατού.
Η επίσημη θέση του Πούτιν και του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία στέκεται στο πλευρό της Χαμάς.
Από τις 7 Οκτωβρίου, η ρωσική ηγεσία δεν έχει βγάλει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς και έχει καταβάλει προσπάθεια να αναφέρει τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων που δεν έχουν εκπληρωθεί.
Σύμφωνα με την αυξανόμενη αντιδυτική ρητορική του, από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για ό,τι συμβεί και για την αποτυχία ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους.
Ούτε ο ίδιος ούτε εκπρόσωπος εκ μέρους του κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για να εκφράσει αλληλεγγύη.
Από την άλλη, η ρωσική ηγεσία επικοινώνησε με τη Χαμάς αμέσως μετά την επίθεση και έλαβε ενημέρωση για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς, Αλί Μπαράκα, σε συνέντευξή του στο ρωσικό προπαγανδιστικό κανάλι RT, το οποίο συνδέεται άμεσα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία υποστηρίζει πολιτικά τη Χαμάς και «μας συμπάσχει».
Έξι ημέρες μετά τη σφαγή, ο Πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε με παραπλανητικό τρόπο να αναφέρει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, λέγοντας ότι είχε υποστεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση.
Αλλά αμέσως μετά, συνέκρινε την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα με την πολιορκία του Λένινγκραντ από τον ναζιστικό στρατό, η οποία θεωρείται στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία, και στα μάτια του ίδιου του Πούτιν, που έχασε τον αδελφό του σε αυτή την πολιορκία, το πιο τρομερό έγκλημα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στο έδαφος της Ρωσίας.
Υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου, η αφήγηση που συγκρίνει τον Ισραηλινό Στρατό με τη Ναζιστική Γερμανία έχει εξαπλωθεί αστραπιαία και απηχείται από όλα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Τα κανάλια του “Πουτινικού” Telegram γέμισαν με μια ατελείωτη ροή απεχθών εκφράσεων αντισημιτικής αηδίας.
Μηνύματα όπως «Είναι κρίμα που σκοτώθηκαν τόσο λίγοι άνθρωποι»· «Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε»· «Δέστε τους ισραηλινούς απαχθέντες σε θέσεις γύρω από τη Γάζα και θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους Ισραηλινούς να σας βομβαρδίσουν».
«Δεν υπάρχει ενσυναίσθηση ή έλεος για τους Ισραηλινούς που βομβαρδίζουν τις πόλεις της Γάζας» ήταν ασύλληπτα σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αλλά πέρα από τη δημόσια τοποθέτησή της στο πλευρό της Χαμάς, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.
Η εμπλοκή Ρωσίας στην επίθεση
Τον περασμένο χρόνο υπήρξαν αρκετές επισκέψεις εκπροσώπων της Χαμάς στη Ρωσία. Στελέχη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών συναντώνται με στελέχη της Χαμάς στις αραβικές χώρες.
Η Ρωσία επέτρεψε στη Χαμάς να κατασκευάσει το επιθετικό τουφέκι AK-47 (Καλάσνικοφ) και τα κατάλληλα πυρομαχικά.
Οι τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ με όπλα ρωσικής κατασκευής ή/και όπλα που παράγονται υπό το ρωσικό franchise στο Ιράν.
Πληθαίνουν οι αναφορές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί, για εμπλοκή ρωσικών στοιχείων στην εκπαίδευση(!) των τρομοκρατών.
Μια έξαρση στην περιοχή μας εξυπηρετεί το ρωσικό συμφέρον προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή και τους πόρους των Ηνωμένων Πολιτειών από το σκηνικό του πολέμου στην Ουκρανία.
Στον απόηχο της σύσφιξης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, της ρωσικής υποστήριξης στη Χαμάς και της αυξανόμενης αντισημιτικής τάσης στη Ρωσία, το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει την πολιτική του απέναντι στη Μόσχα.
Η σφαγή αποκάλυψε τη συμπαθητική στάση της Ρωσίας απέναντι στους εχθρούς μας και τους στενούς δεσμούς της μαζί τους. Η Ρωσία και η ηγεσία της δεν μπορούν πλέον να είναι αξιόπιστες” καταλήγει ο Arkady Mil-Man.
Τι δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
«Η Χαμάς σχεδίαζε κρυφά την εισβολή στο νότιο Ισραήλ εδώ και δύο χρόνια» παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Russia Today ηγετικό στέλεχος της Χαμάς προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι ικανοποιημένη από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, επειδή χαλαρώνει την αμερικανική πίεση που της ασκείται σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στη συνέντευξη που προβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2023 είπε ότι η Χαμάς κινούνταν μυστικά ενώ προς τα έξω έδειχνε ότι ήταν απασχολημένη με τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως εξήγησε η Χαμάς δεν ενώθηκε με την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ όταν στράφηκε κατά του Ισραήλ.
Αποκάλυψε ακόμη ότι η Χαμάς ενημέρωσε τους συμμάχους της σε άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, στη Χεζμπολάχ, στο Ιράν, στην Τουρκία και στη Ρωσία μόνο μετά την έναρξη της εισβολής και τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων θα πρέπει να περιλαμβάνει κρατούμενους της Χαμάς που κρατούνται και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε άλλο σημείο ο Μπαράκα δήλωσε ότι η Χαμάς έχει άδεια από τη Ρωσία να παράγει τοπικά σφαίρες για Καλάσνικοφ.
Χαμάς: Εκτιμούμε τη θέση Β.Πούτιν!
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτιμά τη θέση του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν και τις προσπάθειες της Ρωσίας να διευθετήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δήλωση της ομάδας που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο Telegram.
«Η Χαμάς εκτιμά τη θέση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν για τη συνεχιζόμενη σιωνιστική επίθεση εναντίον του λαού μας και το γεγονός ότι δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τη διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την επίθεση σε άοπλους αμάχους.
Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι καλωσορίζουμε τις άοκνες προσπάθειες της Ρωσίας να σταματήσει η συστηματική και βάρβαρη σιωνιστική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Β.Πούτιν: Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
Υπενθυμίζουμε ότι χτες και προχτές ο Β.Πούτιν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου:
«Ο λόγος για την τρέχουσα άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η μακροχρόνια στασιμότητα στη διαδικασία διευθέτησης των ζητημάτων της Μέσης Ανατολής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναλαμβάνει τη θέση αρχών του υπέρ της επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης και δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού προβλήματος σε διεθνή νομική βάση, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζει το απαράδεκτο κάθε μορφής βίας κατά των αμάχων και επισημαίνει ότι η Ρωσία συμπάσχει βαθιά με όλα τα θύματα, τους συγγενείς και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ένοπλης αντιπαράθεσης (σσ απορρίπτει τον όρο τρομοκρατία του Ισραήλ) και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια.
Η δέσμευση της ρωσικής πλευράς να συντονίσει κοινές προσπάθειες των εταίρων με εποικοδομητικό τρόπο επιβεβαιώθηκε από το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κήρυξη άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, το οποίο είναι ισορροπημένο και μη πολιτικοποιημένο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση…