Το μήνυμα της δυνατότητας να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στην επικράτεια του Ισραήλ φαίνεται να ήθελε να στείλει το Ιράν, μέσω της πυραυλικής του επίθεσης.
Κάθε βαλλιστικός πύραυλος που στόχευσε την αεροπορική βάση Nevatim, το «σπίτι» των ισραηλινών F-35I Adir, έπληξε με απόλυτη ακρίβεια τον επιδιωκόμενο στόχο.
Οι πύραυλοι φαίνεται πως απέφυγαν προσεκτικά να χτυπήσουν στόχους υψηλής αξίας (όπως τα 50 αεροπορικά καταφύγια και οι οχυρωμένες αποθήκες πυρομαχικών των F-35) και δομές C4ISR, προτιμώντας να χτυπήσουν ασήμαντους στόχους με πολύ μικρό ίχνος.
Οι στόχοι αυτοί απαιτούν πολύ μεγάλη ακρίβεια για να πληγούν, υποδεικνύοντας την εξαιρετική ακρίβεια των ιρανικών οπλικών συστημάτων.
Ενας βαλλιστικός πύραυλος έπεσε επίσης πάνω από την πισίνα του διοικητή, στο κέντρο αναψυχής των αξιωματικών της βάσης.
Μέρος αυτής της επιτυχίας φαίνεται να αποτελεί ότι το Ιράν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την τακτική του κορεσμού της εχθρικής αεράμυνας για να καταφέρει την καταστροφή του στρατηγικού του στόχου: της βάσης που στεγάζει τα ισραηλινά F-35.
Η τακτική αυτή, που προέρχεται από επιχειρήσεις με αντιπλοϊκά βλήματα, βασίζεται στην απασχόληση, τη φθορά και την εξάντληση της εχθρικής ικανότητας για αεράμυνα, ώστε να μην μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της τελικής επίθεσης στον στόχο.
Συγκεκριμένα, τα Shahed αποτέλεσαν στόχους για τα αντιαεροπορικά συστήματα του Ισραήλ, με αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης των εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση των ισραηλινών F-35.
Πριν την εκτόξευση πυραύλων, οι ιρανικές δυνάμεις έγραψαν στους πυραύλους τα ονόματα εκείνων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και επισύναψαν φωτογραφίες παιδιών από την Παλαιστίνη.
Στον απόηχο της επίθεσης, πηγές αναφέρουν πως, σε μήνυμα προς την Τεχεράνη, η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Ιράν να επιτρέψει στο Ισραήλ να διεξαγάγει περιορισμένη επίθεση για να επαναφέρει το γόητρό του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Η Τεχεράνη απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.