Σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησαν τα κύματα της ιρανικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος και υποψήφια για την προεδρία της χώρας, Κάμαλα Χάρις, παρουσία των μελών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από τους οποίους λάμβαναν και σχετικές ενημέρωσεις.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος Μπάιντεν, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα κάνει σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι πληροφορίες για ιρανική επίθεση, έδωσε εντολή στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή να συμβάλλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης των βαλλιστικών πυραύλων από τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας.
Σύμφωνα με διαρροές στην σύσκεψη έγινε γνωστό ότι συζητήθηκε η δράση που αναμένεται να λάβουν οι ΗΠΑ για να απαντήσουν στην ιρανική (αντ)επίθεση, καθώς όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί οποιαδήποτε κίνηση κλιμάκωσης από την πλευρά του Ιράν, θα έφερνε σκληρή αντίδραση. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ, Λόιντ Όστιν και Γιόαβ Γκάλαντ συνομίλησαν για την απειλή μιας ιρανικής πυραυλικής επίθεσης και την ετοιμότητα το Ισραήλ να αμυνθεί.
Από διαρροές από τις ΗΠΑ προκύπτει ότι το Ιράν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την πρόθεση του να επιτεθεί ως απάντηση για την δολοφονία Νασράλα και μάλιστα είχε παράσχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όσον αφορά για το εύρος, το μέγεθος και τους στόχους της επίθεσης.
Η αμερικανική αντίδραση όπως αυτή περιγράφεται μέχρι τώρα και εν αναμονή της ενημέρωσης της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, είναι απολύτως σύμφωνη με την πολιτική άνευ όρων στήριξης της ισραηλινής επιθετικότητας στην Μέση Ανατολή. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνούν πως το Ισραήλ βρίσκεται σε αυτοάμυνα και μάλιστα, συμβάλλουν με δικά τους μέσα στην απάντηση απέναντι στα ιρανικά πλήγματα ενώ προειδοποιούν και με αντίποινα, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν, έχει παγιδευτεί στον κύκλο βίας που έχει ανοίξει στην Μέση Ανατολή και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιβάλλει την ατζέντα της «αυτοσυγκράτησης» και την εκεχειρία που υποτίθεται ότι θέλει.
Το θέμα της Μέσης Ανατολής και η περιφερειακή σύγκρουση που κατά τα φαινόμενα έχει ανάψει, δεν είναι πλέον εφικτό να μην επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, όπως εδώ και μήνες φαίνεται ότι είναι ο σκοπός της κυβέρνησης Μπάιντεν. Σε αυτό το πλαίσιο, στο ότι δηλαδή ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο με την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου και την έναρξη της επακόλουθης ισραηλινής γενοκτονικής σφαγής, ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Στο κείμενο της ανακοίνωση η εκστρατεία Τραμπ αφού αναφέρει ότι πλέον ο κόσμος είναι στις φλόγες, η αμερικανική ηγεσία είναι απούσα. Ο πρώην πρόεδρος που θέλει να επανεκλεγεί μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αναφέρει πως υπό μια δικιά του προεδρία «δεν θα υπάρχει πόλεμος στην Μέση Ανατολή